D'ale babelor!

D'ale babelor! | Autor: lexy

Link direct la acest mesaj

In popor sunt tot felul de superstitii si "semne" legate de sexul copilului.
Eu stiu chestia cu sarea in cap ca daca pui mana la gura e fata iar daca o pui la nas e baiat.
Voi ce mai stiti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

E ceva si cu forma burtii.
O "baba" din bloc imi tot zicea ca fac baiat ca am burta nu-stiu-cum si eu vazusem la eco ca e fata .... evident ecografia e mult mai precisa .....

Sorana si Monica (2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

aia cu sarea la mine nu a mers, sau poate din cauza ticului meu de a ma scarpina la nas... am o fetita.
si nici cu verigheta n-a iesit: se leaga o verigheta cu un fir de ata, si se tine deasupra mainii, si daca se invarte in cerc e fata, daca se "balangane" e baiat. tin sa precizez ca nici asta n-a functionat...
in schimb dupa forma burtii, da. cand aveam in jur de 5-6 luni, o vanzatoare m-a intrebat ce-mi face fetita, iar eu am ramas cu gura cascata(pe moment cred ca si uitasem ca sunt insarcinata). dar a avut dreptate(probabil a nimerit-o!!!)
daca ar fi sa ma iau dupa superstitii, dupa fetita nascuta prin cezariana, ar trebui sa mai am 2 baieti. eventual sa fac gemeni(cu toate ca nici in fam mea si nici a sotului nu sunt gemeni nici pana la al 99-lea strabunic). dar cine stie, poate il fericim pe tati cu schimbatul scutecelor din nou...

diana si denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Eu nu mai cred in "d-ale babelor" de cand am simtit-o pe pielea mea ca sunt povesti.....
Mi s-a facut experimentul cu acul, cel cu lantul in jurul buricului, cel cu inelul..pana si horoscoapele chinezesti prevedeau ca am baietel...dar s-a dovedit a fi fetita (cel putin asa s-a vazut la ecografie si pot sa spun ca era destul de clar)!!!

Tina si
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Nu prea cred in superstitiile astea babesti, insa cred in propriile mele vise si presimtiri.
Eu la prima sarcina am visat fetita si asa a fost; de data asta am visat baiat, dar inca nu stiu ce este; sper sa fi nimerit-o din nou

gabirus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Nici la mine nu au functionat "legile babesti". Cu toate ca mi-as fi dorit! Toata lumea imi spunea ca o sa am fetita, si dupa forma burtii, si cu sarea-n cap, si mai ales pentru ca am fost foarte deprimata pe parcursul sarcinii, chiar si acum plang din te miri ce si mai nimic, ptr ca se spune ca o gravida optimista face baiat... Da de unde! E un baietel in toata regula!

Cristina si bebe DPN 06.03.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Mie mi s-a zis cand am fost vazuta ca imi este rau si ca ca voi face un baietel, dar la eco, soarta s-a schimbat.
Ba mai mult, nici fazele alea cu calendare si astrologie n-au tinut.
Nu cred ca au vreo relevanta...probabil ca unele nimeresc si de-aia mai tin fazele astea.

Geani cu Daria(29 saptamani)

Mergi la inceput