Mami, daca n-ai cuc tu ce ai?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

quote:
Originally posted by Karina

Pai el nu stie de cuc, stie de putzica !
Sa-i zic ca fetele au altfel de putzica ?

DA, spune-i ca au si fetele o putzica, dar nu ca aia de baietei, un pic altfel, ca si de-aia nu sint baieteii si fetitele la fel.
Si daca te duci la mare...l-ai lamurit deplin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Noi avand fetita, lucrurile stau taman pe dos...
Si daca tot e la tema sa va povestesc o intamplare proaspata...
Am botezat un baietel si la scaldatoare l-a vazut fii-mea in toata splendoarea si dupa ce l-a "analizat" fara sa scoata un cuvintel si dupa ce l-am imbracata/predat mamei, vine Andra si imi spune:
Andra:-Mami, Robert are cuculet ca e baietel?
Eu:- Da, draga, e baietel...
Andra:- Dar tu ai vazut ca el nu era roshu la pasa!!!!

Eiiii... si de-aici da-i si explica-i...cum stau lucrurile...se pare ca ceva-ceva a inteles ca n-a mai pus intrebari suplimentare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Katja stie ca ea are "minitza". Nu am vrut sa o numim "pasarica" pentru ca pasarica desemneaza altceva si eu cred ca partile corpului trebuie sa aiba numele lor anume (cum ar fi putza la baietei) asa cum manutza e doar manutza si tot asa, nu ceva care inseamna si altceva (cuc, cocosel, surubel, etc). Ei si de cand s-a nascut Serghei am lasat-o sa il vada cand il schimb si i-am spus ca are putza cand m-a intrebat, pt ca el e baietel. "Cum tu ai minitza, el are putza, tu esti fetita si el baietel. Booon! De mai multe ori cand l-am schimbat mi-a repetat intrebarea sub forma "dar de ce are el putza?", "ca el e baietel, etc"
Aseara cand taica-su isi manca linistit ciorba, il schimb pe Serghei si se repeta situatia, ii dau acelasi raspuns : "baietii au putza" la care ea se duce la taica-su si il intreaba direct " Tu ai putza?". Moment in care el, mai sa se inece cu ciorba, se pierde si ii spune : "Nu, Katja, eu am altceva, adultii au altceva!" La care eu ii spun ca nu trebuie sa ii spuna asa, sa ii raspunda adevarat ca, da , are si gata. El isi da seama de greseala si revine : "Da, am putza!" dar deja Katja nu mai era interesata de asta.
I-am spus lui barbate-miu ca data viitoare cand/daca il mai intreaba sa ii raspunda franc ca da, are si end of story si in general sa nu ii dea mai multe informatii decat cere (sa nu inceapa cu explicatii stufoase), cred ca raspunsurile la aceste intrebari trebuie sa fie scurte, adevarate si pe intelesul copiilor (adica nu cu un grad stiintific care sa ii depaseasca sau prea elaborat explicat).

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Pe Matei l-am invatat de "penis". Ocazional, mai foloseste si "putza".

Stie ca bebelusii ies din burtica printr-un orificiu/gaurica special/a. Inca n-a fost curios sa afle care e acela. Deocamdata s-a multumit cu aceasta explicatie.

Si mai stie ca fetitele/doamnele n-au penis. Inca nu m-am hotarat daca sa-i zic de "vagin" (incorect) sau "vulva" (nu-mi place cuvantul )...

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Discutie intre mine si fiu-miu (5 ani jumate)
Intru in camera, el se tragea de bilute
- Mami, ce sunt astea?
- Bilute.
- Si ce fac cu ele?
- ... (aici va rog sa ma ajutati ca a ramas in aer raspunsul)
- Tu ai bilute?
- Nu, mama, nu am.
- Da' tu ce ai?
- Eu am didi (tate)
- Pai, si io am didi.
- Da, dar ale mele sunt mari.
- Aha, eu am bilute, tu ai didi. Da' tata are bilute?
- Da, are.

Cum ii explic copilului ce rol au bilutele?

Silvana si Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iga spune:

ce bine de mine ca am fetiza,si nu am atita bataie de cap cu datul explicatiilor;Roberta are 2 ani si 6 luni si zice PIzi ,indiferent de sex.Sfatul meu este sa nu incercati sa aminati raspunsurile,deoarece cu cit l-e ocoliti mai mult ,cu atit copiii sint mai interesati sa fle raspunsul,asaca :scurt si la obiect.CURAJ !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by silvana75
Cum ii explic copilului ce rol au bilutele?

Eventual: rolul lor este si de a produce spermatozoizi=niste seminte care ajuta la "facut bebei".

Cand acele seminte se intalnesc cu oul de la mami apare bebe.
Sau, mai explicit, cand mami si tati se iubesc foarte mult, samanta lui tati se poate intalni cu oul lui mami si asa apare copilul.

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput