Educatoare si invatatoare, astept intrebari!
Raspunsuri - Pagina 2
natali spune:
Am scris scrisoare de un chilometru dar s-a sters.
Acum n-am timp dar daca te intereseaza( dupa ce o culc) pot sati povestesc cum am reusit sa dezvoltam curiozitate. Vreau sa spun ca nu socot ca e copil avansat si nici nu vreau sa fie asa. Ne jucam si vorbim numai despre cea ce o intereseaza cu adevarat. Ne oprim inainte sa se plictiseasca. Nam lasat nici o intrebare fara raspuns, daca nu-l stiam spuneam ca citim imreuna.Si multe multe alte care am invatat de la alte mamici din diferite metode.
natali spune:
sa inceput tot cind am venit din maternitate si a venit medicul de familie sa o vada si a spus ca ea tine capul(nu permanent) si urmareste obiecte in miscare a spus inca ca asta e imposibil dupa carte la 5 zile de la nastere. Atunci m-am gandit ca poate nu e tot asa cum scrie cartea si exista alte posibilitati. Eu am luat concediu de 2 ani si la inceput ma plictiseam, copill dormea tot timpul, am avut doar o perioada la prinz 2 ore de comunicare. Pe atunci nu stiam nimic dar luam doua jucarii sunatoare si ii aratam una si alta povesteam ca suna ei altfel, ca au deferite culori si care anume ca una seamana cu peste si alta e un siplu glob, sa vezi ce rideu toti ca se spune ca pina la 2 luni copilul nici nu aude. Cind mergeam la plimbarea observam la ce sa uita ne opream sub copaci si ii povesteam cit de frumos si puternici sunt..
Pe urma a aparut iternet acasa si eu am inteles ca nu sint singura. Ba exista mai multe metode Montesori, Doman, Wordolf
nici una nu mi s-a parut ideala dar am inteles multe din ele.
Fiecare copil sanatos se naste cu acelasi potential si numai de noi depinde urmatoare dezvoltarea lui.Orce inveti sau povestesti copilului nu-l verifica nu-l pune la incercare el tine minte tot ce trebue sa tina minte si daca il invatati nu invatati ca sa va laudati, dar pentru ca sa-i fie de folos mai tirziu.La o simpla intrbare cind copil se uita afara prin geam Mama ce e acolo? sint trei tipuri de raspuns:
1 Lasa ma in pace sunt ocupata
2 E un catel
3 E un ciine de rasa cutare, uite ce culoare are, cum este blana lui, ca este un animal domestic si asa mai departe in dependenta de virsta copilului.
Nu te gindi ca asta facem mereu dar totusi ne straduim sa cunoastem, si atunci apare interes, data viitoare cind o sa vada un catel o sa va intrebe singur ce rasa e, o sa observe singur ca are parul cret.
Orice povestesti sau inveti trebuie sa te opresti inainte sa se plicteseasca, mai bine daca el cere mai vreau si tu spui ca mai tarziu sau miine continuati.
Nu exista nici un lucru care nu poate intelege copil trebue doar sa gasesti cuvinte potrivite ca sa explicisi sa ai incredere in posibilitatile lui.
Nu mintti copilul chiar si in cele mai mici lucruri. El trbue sa stie daca promiteti ceva faceti sigur.
Cind era mica si nu mergea bine noi puneam carti din carton jos in colt ca sa ajunga pina la ele, le dischedea le rasfoia, explicam ca asta e cartea ce e pe desene intrbam ce desen ii place mai mult. Copii mici nu rezista sa citesti povestea, rasfoiesc doar desene, atunci invatam poezii si in timp ce rasfoia ii spuneam(paralel spalam vesela sau faceam mincare).
Cred ca ma opresc aici pot sati povestesc si mai mult, dar am obosit foarte mult,poate in alta zi daca te mai intereseaza.
La noi a fost o dadaca dar la ea a murit tata si nu mai poate sa stea a anuntat eri de asta asa o graba cu gradi. Fata a fost inchintata de gradi la care am fost dar acum urmeaza convorbirile, am foarte mari emotii.
alinkav spune:
Natali, eu mai astept sa mai povestesti. Incerc si eu sa procedez asa, sa povestesc despre ceva mai mult(ex. despre catel).
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
poze cu Alex
hair spune:
multumesc de raspuns, cred ca m-am cam hotarat, si educatoarea mi-a zis ca e f. interesat de lectii, e cel mai atent, si cand le da pauza el sta si repeta lectiile. si acasa vad ca e preocupat mai mult de carti (de colorat, dar in ultimul timp se straduieste singur sa citeasca, stie literele, acum leaga cuvintele; ma tot intreaba socoteli, vrea sa invete sa adune etc). Si fizic e inalt cat unul de sapte ani.
hair
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by hair
multumesc de raspuns, cred ca m-am cam hotarat, si educatoarea mi-a zis ca e f. interesat de lectii, e cel mai atent, si cand le da pauza el sta si repeta lectiile. si acasa vad ca e preocupat mai mult de carti (de colorat, dar in ultimul timp se straduieste singur sa citeasca, stie literele, acum leaga cuvintele; ma tot intreaba socoteli, vrea sa invete sa adune etc). Si fizic e inalt cat unul de sapte ani.
hair
Daca e asa cum zici, intr-adevar, se merita sa il dai la scoala. Mult succes baiatului!
Ramonika si pisicile
O MINUNE
Lya spune:
Buna!
Am o fetita de 2,9 luni si inca una pe drum.Pe cea mare nu intentionez s-o dau la gradinita anul acesta si cred ca nici la anul.
Ma intereseaza ce anume invata copiii de 3 ani la gradinita ,sa am mai multe idei de ce-as putea s-o invat eu acasa.E interesata f mult de engleza,sport,desenatul nu o pasioneaza aproape deloc,cu pensula am vazut c-o pasioneaza mai mult decat cu creioanele,i-am luat puzzle mai simplu..........exista ceva manuale pt educatoare pt aceasta varsta din care sa ma inspir sau ce ma sfatuiti s-o invat?
www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">26 sapt &www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> printesa Ruty
roxisialexia spune:
quote:
Originally posted by Ramonikaquote:
Originally posted by natali
Mi sa spus ca trebue sa vorbim mai bine cind copii dorm(prima data am fost dimeneata)si ca trebue sa vorbesc cu amindoua educatoare si doar atunci sint. Mam gindit si eu la ce ai spus dar nu stiu cum sa procedez, mie frica sa nu stric tot. Ce sa da in asa cazuri?
Hmmmm... e clar ca vor ceva...
de ce neaparat cand dorm copiii? si ce anume sa discutati?
Nu ai ce discuta, doar sa depui actele si atat. si de ce cand dorm copiii? ciudat...
pai eu stiu ce se da? unele se multumesc cu o cafea, poate oleak mai mult. oricum, nu are cum sa iti refuze inscrierea. asta e clar.
Ramonika si pisicile
O MINUNE
EXACT CE ATITEA CADOURI!!!!
NU MAI INVATATI SA DATI CEVA CA SA PRIMITI ATENTIA CUVENITA......
CAND OARE IN ROMANIA SE VA AJUNGE LA ACEL NIVEL DE CIVILIZATIE SI CULTURA DORIT DE TOATA LUMEA.
P.S. MA SCUZATI CA AM INTERVENIT DAR NU M-AM PUTUT ABTINE, AM O AVERSIUNE FATA DE OAMENII CARE ASTEAPTA CEVA( ITI BAGA MINA IN BUZUNAR !!!
VREAU SI EU SA STIU CE INSEAMNA " FONDUL CLASEI " ????
Si cati copii sunt intr-o grupa?
Va multumesc si scuze daca am deranjat.
Roxana mama Alexiei Maria( 21 octombrie 2005 )
cristina_t spune:
Ramonika si Oana, am si eu cateva intrebari, ma puteti ajuta va rog:
1. care sunt in mod legal/oficial criteriile dupa care o gradinita de stat accepta/refuza copii (si care sunt cele neoficiale , of course din ceea ce stiti voi)
2. Pentru un copil cu handicap (in cazul nostru cu un deficit de vedere) exista anumite restrictii ? (de exemplu se specifica o Acuitate Vizuala minima necesara pt a fi acceptat intr-o gradinita normala ?)
3. gradinitele particulare sunt acreditate/controlate in vreun fel de ministerul educatiei, adica sunt obligate sa functioneze cu personal calificat, sa respecte o anumita programa etc ori merg "de capul lor" ?
Multumesc!