Educatoare si invatatoare, astept intrebari!
De fapt sunt fosta educatoare si invatatoare, ca de aproape 2 ani mi-am schimbat meseria, dar am experienta in domeniu de 5 ani. 2 ani invatatoare, 3 ani educatoare.
Pot sa ma "laud" ca stiu cam cum merg lucrurile in gradinita (mai ales)... Bineinteles ca nu toate gradinitele sunt la fel, dar sistemul e acelasi.
de exemplu, de inscrieri, de fondul clasei, de ce se face la clasa etc...
daca aveti intrebari si pot raspunde... cu placere!
Ramonika si pisicile
O MINUNE
Raspunsuri
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by natali
Am o intrebare. Am fost la gradi sa ne inscriem si mi sa spus sa revin saptamina viitoare sa mai vorbim, dar asta nu inseama ca sint locuri sau ca ne primesc la gradi. Cum crezi ce inseamna asta, ce trebue sa fac?
Dar ti-a zis clar daca mai sunt locuri sau nu?
Nu bag mana-n foc, ca nu cunosc persoanele respective, dar pot sa-ti spun ca uneori se asteapta un 'ciubuc' pentru inscrierea copiilor. Mai ales daca e o gradi buna si vin multi copii.
eu stiu cazuri in care chiar nu mai erau locuri la gradi, dar daca veneai cu respectivul 'ciubuc' (care uneori nu insemna mai mult de un pachet de cafea), iti primea copilul, chiar daca asta insemna sa fie prea multi copii la grupa, deci educatoarea nu se mai putea ocupa foarte bine de toti.
trebuia sa ceri o explicatie pentru amanarea cu o saptamana a inscrierii. daca nu ti-a dat nici o explicatie, e posibil sa fie valabile cele de mai sus.
Ramonika si pisicile
O MINUNE
hair spune:
care consideri ca este varsta optima de mers la scoala? am baietel care pe 19 mai face 6 ani, si sunt in dilema daca sa-l dau la scoala sau nu.
care este experienta ta?
multam,
hair
georgescu oana spune:
Ramonika eu am experienta de invatatoare 7 ani,sunt si educatoare dar nu am profesat,daca pot sa te ajut cand e nevoie stau la dispozitie.( daca ma lasi si daca e cazul)
Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by hair
care consideri ca este varsta optima de mers la scoala? am baietel care pe 19 mai face 6 ani, si sunt in dilema daca sa-l dau la scoala sau nu.
care este experienta ta?
multam,
hair
Pai asta depinde foarte mult de inteligenta copilului, de cat stie. Oricum, nu stiu daca e bine sa intrebi educatoarele. pentru ca ele oricum iti vor zice sa mai tii copilul un an la gradi, ca sa aiba ele grupa. cel putin, la gradi unde am lucrat eu, asa faceau mereu. mai bine testeaza copilul cumva, eu stiu cum, vezi daca pricepe literele, cifrele, ce are el in cap si apoi decide-te. poate chiar sa ti-l evalueze cineva, pentru ca tu oricum vei fi subiectiva in evaluare. e copilul tau si normal ca e destept, nu?
de asemenea, vezi si preocuparile copilului. daca se preocupa (aproape) numai de jucarii si de carti mai deloc (carti de colorat sau de altfel, nu de citit, normal...), inseamna de nu e pregatit.
totusi, avand in vedere ca e cam la sfaristul lui mai, ar mai putea sta un an la gradi. asta daca simti ca nu e pregatit de scoala.
Ramonika si pisicile
O MINUNE
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by georgescu oana
Ramonika eu am experienta de invatatoare 7 ani,sunt si educatoare dar nu am profesat,daca pot sa te ajut cand e nevoie stau la dispozitie.( daca ma lasi si daca e cazul)
Sigur Oana, cum sa nu... Poti sa iti dai si tu cu parerea la ce intreaba mamicile. 2 pareri is mai bune, nu? mai ales ca tu probabil stii mai multe secrete in ce priveste scoala/ invatatoarele.
Ramonika si pisicile
O MINUNE
Ramonika spune:
quote:
Originally posted by natali
Mi sa spus ca trebue sa vorbim mai bine cind copii dorm(prima data am fost dimeneata)si ca trebue sa vorbesc cu amindoua educatoare si doar atunci sint. Mam gindit si eu la ce ai spus dar nu stiu cum sa procedez, mie frica sa nu stric tot. Ce sa da in asa cazuri?
Hmmmm... e clar ca vor ceva...
de ce neaparat cand dorm copiii? si ce anume sa discutati?
Nu ai ce discuta, doar sa depui actele si atat. si de ce cand dorm copiii? ciudat...
pai eu stiu ce se da? unele se multumesc cu o cafea, poate oleak mai mult. oricum, nu are cum sa iti refuze inscrierea. asta e clar.
Ramonika si pisicile
O MINUNE
georgescu oana spune:
Si eusunt de acord cu ramonica ,probabil te-au chemat ca sa ....mai discute ,iar daca nu te duci cu o atentie te mai cheama peste un timp ,nu vreau sa dau cu pietre dar asta se poarta ,asa ca un buchet de flori si o cafea le vor inmuia si daca sunt femei oneste si nu aveau alte intentii cu atat mai bine or sa te retina si vei putea discuta mereu cu ele.
Hair daca copilul este interesat de scoala si are energie e bine sa il duci si sa-l inscrii ,in schimb daca e interesat doar de joaca cu masini, papusi si nu arata inclinatii catre scoala gen joc de-a invatatoarea daca e fetita sau daca nu e interesat de cum se scrie numele sau ce scrie la televizor, mai asteapta.
Ramonika spune:
Fetelor, am intrat in weekend, plec si eu acasa de-acuma, iar sambata si duminica nu am acces la net, asa ca ramane pe luni.
"Cazurile urgente"... sa le preia Oana.
va pup!
Ramonika si pisicile
O MINUNE
natali spune:
quote:Am un copil care are 3 ani jumate care este interesat de tot ce e posibil, vorbeste in 2 limbi si mai invate inca una, scrie litere si citeste simple cuvinte, pune 10 intrbari intrun minut, ma mai si doare limba sa raspund la toate, la unele nici nu pot.
Originally posted by georgescu oana
Si eusunt de acord cu ramonica ,probabil te-au chemat ca sa ....mai discute ,iar daca nu te duci cu o atentie te mai cheama peste un timp ,nu vreau sa dau cu pietre dar asta se poarta ,asa ca un buchet de flori si o cafea le vor inmuia si daca sunt femei oneste si nu aveau alte intentii cu atat mai bine or sa te retina si vei putea discuta mereu cu ele.
Hair daca copilul este interesat de scoala si are energie e bine sa il duci si sa-l inscrii ,in schimb daca e interesat doar de joaca cu masini, papusi si nu arata inclinatii catre scoala gen joc de-a invatatoarea daca e fetita sau daca nu e interesat de cum se scrie numele sau ce scrie la televizor, mai asteapta.
Am fost la gradi care se spunea ca e buna, dar n-a mers.
Crezi ca se rezolva cu o simpla cafea? Si daca sint doua atunci cite una la fiecare? Nu ma pricep la ciubucuri deloc.
georgescu oana spune:
Ei aici e mai complicat putin.Activitatile le-ai imprimat tu in viata copilului sau au venit de la sine ca urmare a curiozitatii sale??E e de ajuns o singura cafea ,atentia conteaza ca doar n-o sa-si deschida cafeterie cu tine.
Din pacate in Ro nu sunt gradi de stat pentru copii avansati,exista gradi particulare care sustin ca au o programa care se ocupa de astfel de copii dar sincera sa fiu cred ca e mai mult publicitate pentru ca programa este aprobata de minister iar de aici incolo nu mai depinde decat de educatoare ,de abilitatea ei de a stimula inteligenta unui copil.Partea buna la cele particulare e ca o educatoare se ocupa de mai putini copii si dedica asfel mai mult timp unuia.
Totusi ,atentie, un copil nu trebuie fortat sa invete anumite lucruri chiar daca parintele este mandru ca face asta si cealalta,daca totul este natural atunci jos palaria!