Bebelusi de sept-oct 2004 (18)
Raspunsuri - Pagina 10
danyce spune:
Ionella, iti doresc din suflet sa se rezolve problemuta lui Alex si sa nu mai trebuiasca sa se ajunga la operatie.M-ai distrat cu descoperirile luiAlma le-a descoperit pe la altii: intai la mami, pe care o trage de par si urechi mai mereu cand e tinuta in sus in brate, iar azi am avut surpriza sa constat ca le tragea si pe musafire de cap. Am si o poza dovadape care o sa o pun zilele astea cu urmatoarea tura de pozici noi.
Georgiana, e aproape incredibil ce povestesti tu acolo despre scoli, dar am avut intr-adevar ocazia sa constat ca in Romania nesimtitirea e in multe locuri in floare. Acolo nu mai e vorba de coruptie, ci de nesimtire curata. Maine , poimaine o sa aud ca mai nou se cumpara si notele cu euro, daca nu cumva se practica deja.Mda, asta e.
A propos de premergator, aici aproape nimeni nu mai cumpara asa ceva si chiar li se atrage atentia mamicilor sa nu cumpere.Cel mai bine e ca un copilas sa se dezvolte, sa faca progrese de la sine.Eu vad ce face Alma:daca o ajut sa faca ceva e lenesa si nu se streseaza sa mai faca ea, dar daca ma fac ca am uitat de ea, atunci o vad ca se ridica-n fundulet in balansoar, daca e pe burtica in compania mea se smechereste si maraie sa o iau de acolo, iar daca ma retrag din campul ei vizual (eu o supraveghez in continuare, doar ca ea nu ma vede), atunci face tot felul de exercitii, se chinuie sa se intoarca sau sa se invarta.Eu o sa incerc sa o invat singura sa umble, fara alte ajutoare care mai mult incurca. C'est mon avis à moi!
Elyanne, ce bine ca s-a rezolvat problema cu lapticul!
Ne ducem si noi la culcarica si revenim maine, inainte de a pleca la bunici.Noapte buna tuturor si puisorilor vostri,
Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit
Alma, sufletel mic si iubit -noi
georgiana.david spune:
elyanne ti-am scris pe PM numarul scolii, nu am facut-o public sa nu fie careva dintre noi care are puiul la scoala respectiva si sa-mi pun paie in cap fara rost.
danyce din pacate treaba cu cumparatul notelor este foarte veche, stiu persoane care o practica de cativa ani buni. Intr-o alta ordine de idei, m-am apucat de cura de la tine, azi a fost a doua zi si am slabit 1,5 kg. Abia astept sa treaca si ziua de maine si sa ma cantaresc duminica dimineata ca sa vad rezultatul final, oricum de luni o repet, am 64 de kg si musai sa ajung la 55. Cade dulapul pe mine de cate haine fine sunt in el si nu are cine sa le imbrace ca eu
Despre performante, ma laud si eu cu chiote si gangureli mai toata ziua, facem ca tractorasul non stop, radem in hohote, nu ne intoarcem decat cum zicea Mihaela in jurul capului dar in schimb ne tragem de picioare non stop si ne scoatem sosetele cam dupa 5 minute dupa ce ne-am incaltat asa ca nu vreti sa stiti de cate ori ii pun eu sosetele lui Dami intr-o zi iar el se amuza teribil tragandu-se de picioare (care daca au sosete nu sunt prea interesante asa ca...)
Ce mai facem??? Prinde jucariile cu manuta, se intinde dupa cele de deasupra patului si daca gaseste suzete prin pat sau carut o baga singur in gura.
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
mama lui Licurici spune:
Neata, fetelor!
Ionela, multa sanatate lui Alex!!! Sa dea Dzeu sa se rezolve fara operatie!
Eliana, bravo, bine ca s-a terminat cu problema biberonului. Ma gandeam si eu sa incerc sa schimb ... ca au trecut deja vreo 2 saptamani de cand ii dau Humana si il papa bine doar cand ii este foarte foame, cand nu prea....nu-ti spun cum arata... e lupta cu biberonul si tetina... urmarea? trebuie sa il scimb de tot ce are pe el!
Georgiana, spune-ne cum a fost si cu gradinita ca e mai aproape de grijile noastre ... nu cumva ai trecut prin aceleasi probleme???
Voi v-ati gandit fetelor la gradinita?? Ca eu cand aud preturile ma apuca durerea de cap!!!
Ce sa va mai zic Tati lu' puiul meu a inceput sa isi puna intrebari... daca nu cumva suntem noi impartiali si il vedem pe licuriciul nostru o frumusete de baiat.. iar cei din jur rad in barba??!! Bineinteles ca suntem impartiali... fiindca e al nostru si-l iubim ca pe ochii din cap... cum sa nu-l vezi "cel mai"??!
Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic (3 sept)
anielas spune:
Neata dragelor!
Ionela-multa sanatate lui Alex si sa dea Domnu sa nu fie nevoie de operatie.
Eliana- yupii...felicitari prentru papatul din bibi...o sa vezi ce repede recupereaza Elena .
Raportam ca noi am dormit ieri pentru prima oara pe burtica..am lasat-o sa se chinuie mai mult sa stea pe burtica..ca mie de obicei mi se facea mila...si imediat ce plangea o luam,dar la sfatul Adelei am lasat-o mai mult sia obosit si a adormit singurica asa...era tare dragalasa.
Ieri am fost si la tati la servici in vizita si a fost tare cumintica..a ras cu toata lumea, a stat la toti in bratica, iar cand a obosit a dormit pe biroul lui tati.
Mama lui Licurici-si tati nostru are aceeasi dilema..chiar ieri se intreba. ..cat despre gradinite..si noi ne intrebam..cred ca zice lumea ca suntem cam dili ca ne gandim de acum....
Geo sau Danyce- va rog muuuult..mai postati odata miaculoasa reteta de slabit, ca eu nu am apucat sa o salvez si as vrea sa o experimentez si eu dupa ce nu o sa mai alaptez
Pupici,
Ania & bebitza Ina (23 oct 2004)
Inutza televizomana
elyanne spune:
Sunt curioasa cum papa astazi pitica la biberon... deocamdata a papat la san, ca prima masa a fost la 9:30. E o puturoasa: se culca la 11 si se scoala la 9-10... Eu sper sa nu o fi laudat degeaba. O sa continui sa-i dau si piure de morcov, daca tot am inceput si ii place... pe urma ii dau morcov cu orez si de luni ma apuc sa-i fierb eu legumele... ma gandeam sa-i dau morcov cu inca 2 legume si pe urma sa adaug treptat cate 1-2 din lista care mi-a dat-o medicul. Nu vreau sa-i fac din toate odata cum a zis el, ca daca nu-i place una nu stiu care este.
Georgiana nu stiu de ce, dar chiar la zona aia ma gandeam... am mai auzit si eu cazuri din astea si nu ma mira nimic...
In leg. cu premergatorul nici eu nu am auzit lucruri bune despre el, asa ca nu vreau sa-i iau...
Mama lui Licurici si noi ne mai gandim asa, ca poate maimuta noastra nu e atat de frumoasa cat o vedem noi...
Dar sa stiti ca toti bebelusii de aici de la sept-oct sunt niste frumosi, deci nu numai fiecare isi vede puiul cel mai frumos, chiar asa este... (parerea mea)
Elena
Eliana si Elena (23.10.2004)
georgiana.david spune:
Din pacate si la gradinita am intampinat aceeasi problema, am avut pile ca altfel nu reusam sa intram si evident ca a trebuit directoarei sa-i bagam o mica atentie. E nebunie curata!
Despre cura, eu azi sunt in a treia zi si am slabit 1,5 kg deci nu se scade miraculos dar asa cum zicea si Danyce ma simt mult mai plina de energie, iata cura:
Ziua 1: Mic dejun: ceai/cafea fara zahar+1 felie paine prajita unsa cu unt de arahide (strat subtire)+1 jumatate de grapefruit
Pranz:cafea/ceai, 50g ton din conserva (uleiul trebuie scurs)+1 felie de paine prajita
Cina: 95g carne slaba (vita sau piept de pui)+120g fasole verde lata sau chinezeasca (din aia subtire - se gaseste in conserve si in Ro) fiarta, 120g sfecla rosie fiarta (eu am adaugat putin hrean pt. gust)(sfecla se cumpara de la piata, nu in conserva sau borcan), 1 mar si 120g inghetata de vanilie
Ziua 2:Mic dejun: cafea sau ceai fara zahar+1 felie de paine prajita+1 ou fiert tare+1 jumatate de banana
Pranz: 120g branza de vaci cu 5 crackers, cafea/ceai fara zahar
Cina: 2 cremwursti calzi+120g broccoli fiert+60g morcovi fierti+jumatate de banana+60g inghetata de vanilie
Ziua 3:Mic dejun: cafea/ceai fara zahar+5 crackers+100g branza cheddar, 1 mar
Pranz: cafea sau ceai fara zahar +1 ou fiert tare +1 felie de paine prajita
Cina: 60g ton din conserva (se scurge uleiul)+120g secla rosie fiarta+120g conopida fiarta+jumatate pepene galben+60g inghetata de vanilie
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
roandre spune:
Georgiana, chiar asa rau e? Dar nu stiu de ce ma mir, ca peste tot in Romania te loveste de asta.
Ionella3003, lasa ca o sa se faca bine bebe si poate ca n-o sa mai fie nevoie de operatie.
Eliana, super daca pitica accepta laptele asta. Si cum spuneam cu greutatea, nu te astepta acum ca daca ii vei baga diversificarea aia sa recupereze cat n-a luat in primele luni. Deci de acum inainte va merge ca la grafic cu greutatea si va fi bine. Deci ea nu lua in greutate pt ca nu-i ajungea lapticul. Acum daca ii ajunge lapticul si ia bine in greutate eu zic sa e suficient. Ideea e sa n-o fortezi cu "diversificarea" ca poate apoi incepe sa refuze si lapticul... Lasa ca o sa fie bine! Daca tot ii dai piure, ia-o treptat cu introducerea noilor alimente si nu toate deodata cum a zis doctorul ca sa vezi daca vreunul nu-i prieste.
Ana, ti-am zis sa stai linistita. A mea cam asa mananca in fiecare zi si nu mi se pare ca a slabit si nici nu cred ca o sa slabeasca. Asta e, cu atat se satura ea! Ziceam ca nu-i place piureul de legume. Cred ca eu eram de vina pt ca mai scapau si bucatele mici, adica nu era ca o pasta si probabil nu-i placeau. Vad ca astea din borcanase le accepte fara sa se strambe. O sa incerc de acum ca piureul facut de mine sa-l mai dau si prin strecuratoare ca sa iasa mai fin.
Ana, desi mananca uneori doar 100 ml lapte tot nu se scoala noaptea. De fapt nu se trezeste niciodata mai devreme de cel putin 10 ore de somn legate pe noapte. Asta in cazurile rele...ca altfel doarme cam 11-12 ore. Deci nu i se face foame repede. Dar eu ii dau cereale pe la 7 seara si banuiesc ca o satura alea.
Mama lui Licurici, m-ai dat gata cu tati vostru....hihihi. Pai nu v-am povestit ca tati imi zicea de curand ca acum i se pare ca Alexia e frumoasa dar ca atunci cand era mica i se parea uratica dar imi spunea mie ca e frumoasa ca sa nu ma supar?...hihihi Si tot el spunea ca se mira de ce toti ziceau ca e frumoasa cand el nu vedea nimic frumos la ea si se minuna....tot cauta sa inteleaga ce vad oamenii aia frumos la ea....hahaha. Ca sa vedeti ce tati de Alexia am in casa!
Aissa, ai inceput sa-i dai cu lingurita sau tot din biberon? Mai vomita asa mult Alexandra? A mea mai scoate foarte putin laptic....parca e alt copil acum, ma si minunez cum e sa n-o schimb de o suta de ori de hainute.
mcm, in cazul in care nu mai e laptic suficient sa nu te astepti ca Alexia sa accepte din prima biberonul cu lapte praf, mai ales daca pana acum a fost alaptata exclusiv. E de munca, nu gluma! Oricum, daca poti sa sporesti productia de laptic ar fi bine.
Noi si astazi plecam in vizite asa ca intram mai pe seara!
Astept sa se trezeasca pitica sa-i dau piureul si lapticul si afara scrie pe noi.
Pupici!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 5 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
muttzi spune:
Ca tot s-a vorbit de statul pe burtica, am si eu o intrebare. Cum ii puneti pe burtica ca sa se relaxeze si sa-si lase capul jos pe salteluta??? Patrick il tine tot timpul sus cu manutele sub piept. Daca ii iau manutele de sub piept si nu mai are pe ce sa se sprijine isi pune botul in saltea, dar tot nu intoarce capul intr-o parte sau alta. Bineinteles ca nu pot sa-l las asa ca-mi este frica sa nu ramana fara aer.
Am mai intrebat zilele astea despre statul in fundulet (am vazut ca mai este o intrebare despre acest subiect pe forum). Deci, de la ce varsta putem sa-i punem in fundulet sprijiniti de perne??? Si mai ales cat timp este voie sa stea asa??? Patrick incepe sa-si ridice capul si umerii de pe perna ca si cum ar vrea sa stea in fundulet, asa ca nu stiu ce sa fac.
NinaB spune:
D sub forma de tablete..sau injectabil!
dar va trebuie un pediatru destept sa faca dozarea corespunzatoare. sau lauti cate un flaconde Vigantol la fiecare 2 sapt.