endometru, ovulatie, temperaturi (9)
Raspunsuri - Pagina 9
rucsi spune:
Ariadna33, lamureste-ma si pe mine cu ceva , te rog !
Faptul ca ai avut ciclu la 29 de zile confirma faptul ca ai avut ovulatie in ziua 14 ? De ce ? Eu daca am avut ovulatie in ziua 13 si mi-a venit cm in ziua 25 insemna ca de fapt nu am avut ovulatie ?Te rog fa-ma sa inteleg ca nu mai pricep nimic !
ariadna33 spune:
Rucsi, nu vreau sa supar pe nimeni, dar mie Niculescu mi s-a parut foarte superficial (eu am fost de 2 ori la el, cu recomandare). Eu cred ca este important si aparatul, cat de performant este. Deci, sunt multi factori de luat in seama... nu e nimik batut in cuie.
ariadna33 spune:
Eu stiu asa: de-a lungul timpului am avut circa 2 luni pe an cand imi intarzia ciclul cu 10-30 zile sau chiar mai mult. Pe timpul ala aveam cm de 34 zile. Acum 3 ani la eco un dr. mi-a zis ca am mici chistulete pe OD. Ulterior mi s-a reglat cm la 28 zile si eu cred ca mi s-au resorbit chistuletele de la sine, pt. ca nu s-au mai vazut la eco. Eu cred ca atunci cand intarzia cm nu ovulam, foliculul devenea 'folicul restant' si nu se mai declansa menstruatia, decat cu intarziere.
Sper ca am fost coerenta...
ariadna33 spune:
quote:
Originally posted by ariadna33quote:
Originally posted by rucsi
Ariadna33, lamureste-ma si pe mine cu ceva , te rog !
Faptul ca ai avut ciclu la 29 de zile confirma faptul ca ai avut ovulatie in ziua 14 ? De ce ? Eu daca am avut ovulatie in ziua 13 si mi-a venit cm in ziua 25 insemna ca de fapt nu am avut ovulatie ?Te rog fa-ma sa inteleg ca nu mai pricep nimic !
Dar nu o lua asa in serios, eu cred ca nu m-am inselat. E parerea mea. Poate m-am inselat.
Dac ai avut ovulatie in ziua 13 si nu ti-a venit cm in ziua 25 inseamna ca nu ai avut perioada luteala de 12 zile. Parerea mea.
rucsi spune:
Ariadna33Am zis asa : am avut ovulatie in ziua 13 si mi-a venit cm in ziua 25 ceea ce intr-adevar inseamna ca am avut perioada luteala de 12 zile .Asta e bine sau e rau ?
In ceea ce-l priveste pe Niculescu sunt de aceiasi parere cu tine !!!.Dar nu am unde sa ma duc i alta parte . Chiar, tu unde faci monitorizare , daca faci !
Apropo fetele.Cine imi poate spune daca exista aproape de Drumul Taberei vreun cabinet care face monitorizare ?Probabil ca o sa postez si subiectul.
ariadna33 spune:
Si daca tot sunt sefa, io centrez, io dau cu capul! Alé, esti penalizata 50% din salariu luna asta. si florile sa stii ca s-au ofilit.
Felicity spune:
Eu cred ca se pot desprinde foliculii (daca-s mai mici), dar nu-s viabili pt fecundare.
si atunci faza luteala e mai scurta, in jur de 10-12 zile. daca foliculul nu e viabil nici progesteronul nu creste cat sa sustina o sarcina. dar asta din ce am citit, nu stiu cat de corect e!
incep sa cred ca nimeni nu stie ce e corect si ce nu, ca fiecare organism e diferit.
ariadna33 spune:
scuze, rucsi, am vazut eu un cuvant in plus (pe NU). Ai dreptate, scuze inca o data.
Nu fac monitorizare (nici) luna asta. Dar in Drumul Taberei am citit ca are cabinet dr.Nayel (sau ma insel iara?!), o sa caut si o sa-ti spun.
rucsi spune:
Felicity, hai ca m-ai speriat.Asta insemna ca daca la mine faza luteala este mai tot timpul de 12-13 zile insemna ca foliculii mei sunt mici si chiar daca ovulez n-am nici o sansa !! Asa-i ??? Exista vreun remediu pentru asa ceva ?Se poate da tratament pentru a ajuta foliculii sa creasca ? M-am intristat rau de tot! Si eu care credeam ca am faza luteala asa scurta pentru ca am progesteronul cam mic si speram ca daca voi lua utrogestan din ziua 14 , voi rezolva oarecum problema .Cred ca o iau razna!!!