Sindromul twin2twin transfusion
Mamicile si viitoarele mamici de gemeni/multipli monozigoti (o singura placenta, 2 saci amniotici), ati trecut prin asa ceva sau ati cunoscut pe cineva cu acest sindrom ? Este vorba de o disfunctie a placentei in sensul ca unul dintre feti primeste mai mult sange si substante nutritive, pe cand celalalt dimpotriva. Se detecteaza la echografie, primele simptome fiind: diferenta de crestere dintre cei 2 feti si dintre lichidul amniotic aflat in fiecare sac amniotic.
Nu ma intereseaza sa aflu teorie despre asta pt. ca am citit deja destul, ci vreau sa cunosc cazuri concrete si cum s-au solutionat.
In momentul acesta intre gemenii mei exista o diferenta de 50 g aparuta in ultimele 2 saptamani iar fluxul de sange prin ombilic este un pic diferit intre ei. Dr. m-a chemat peste o saptamana la un nou control pt. a urmari indeaproape evolutia.
Va pup,
Maria
Raspunsuri
at andreea spune:
Imi pare rau ca nu pot sa-ti raspund la subiect. Iti tin pumnii ca lucrurile sa intre in normal.
Andreea si Emma de 27 saptamani
aysha spune:
Maria,
eu nu am personal cunostinte despre cazuri TTTS.
Uite aici un link care explica variante conform cazurilor intilnite.
Insa,atentie,contine si poze explicative. Daca esti mai sensibila,nu te sfatuiesc sa deschizi link-ul.
http://www.thefetus.net/page.php?id=305
Multa sanatate!
Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."
SimoV spune:
Maria, mie mi-au facut multe ecografii in timpul sarcinii, in fiecare luna cate una, in ultimele 2 luni chiar 2 pe luna. Tot timpul a existat o diferenta intre ei, cam 100 g, pe urma, pe masura ce au crescut chiar si 200 g si niciodata nu s-a pus problema ca ar putea fi din cazua asta, DAR ai mei au fost bivitelini...
Fara sa fiu in cunostinta de cauza, vreau sa-ti spun ca 50 g nu e mult, mai ales ca esti destul de avansata cu sarcina. Intre ai mei a fost diferenta la nastere de 800g. Deci incearca sa nu te stresezi prea tare. E f. bine ca te vor monitoriza des, o sa stai mai linistita.
Te pup
PS: Ai primit PM de la mine?
Simona si gemenii Mia & Lucas (25 Martie 2004)
mariamunteanu spune:
Andreea, multumesc de incurajari.
Aysha, e interesant link-ul si sa stii ca sunt barbata.
Simona, acest sindrom nu apare niciodata la gemenii bivitelini. In afara de aceasta diferenta de greutate care a aparut de o saptamana, s-a vazut si o mica diferenta in fluxul de sange din cele doua cordoane ombilicale. Totusi, deocamdata totul e in parametri normali si e bine ca sunt observatie.
In sapt. 25 baietii mei au greutatea estimativa de 644 g si, respectiv, 695 g. Cred ca e bine, asa-i ?
N-am primit inca PM de la tine.
Maria sapt. 25
Babee spune:
Maria si noi iti tinem pumnisorii .
Atata timp cat medicii te monitorizeaza si au observat micile diferente n-ar trebui sa-ti fie frica.Sunt foarte atenti si te vor ajuta foarte mult.Tu fii barbata si gandeste-te ca in curand ii vei tine pe baieti in brate.Diferente de greutate intre gemeni sunt intodeauna .Sanatosi sa fie !
Te pupam si ne gandim la voi
-----------------------------
'Babies come into the world holding joy in their hands and when they open those small fingers, the whole world's supply is replenished.'
www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank"> BotezPrimele luniAlbum2
Sfarleaza
Bubu Plimbaret
Gabriela si Phillip (6.02.2004)
SimoV spune:
Maria, stiu ca la bivitelini nu apare sindromul asta, am vrut doar sa zic ca la ai mei tot timpul a fost o diferenta mult mai mare, deci cred ca e normal sa fie diferenta si intre cei univitelini si atata timp cat te monitorizeaza indeaproape, vor vedea daca diferenta dintre ei creste considerabil, respectiv daca difera tot mai mult fluxul de sange din cele doua cordoane ombilicale. Ai grija de tine si incearca sa nu te ingrijorezi prea tare.
Te pupam si ne gandim la tine
Simona si gemenii Mia & Lucas (25 Martie 2004)
mariamunteanu spune:
Va multumesc mult pt. incurajari ! Eu le tot spun sa imparta frateste ce au, voi vedea saptamana viitoare cat de ascultatori sunt . Unul sta cu capul in jos si celalalt cu capul in sus, deci e clar ca sunt cam in contratimp (incerc sa glumesc).
Va pup,
Maria
Theodora spune:
Maria,nici eu nu am multe de spus despre sindrom,dar vreau sa-ti spun ca ai mai au avut mereu mari diferente intre ei,nu-mi aduc aminte nr exacte,trebuie sa ma uite pe pozele de la echo si nu am timp acum,au avut insa si sac si placenta "personale",nu au impartit nimic si la nastere au avut o diferenta de 625gr,Alexandros avind 3030gr si Yannis 2405gr.
Si eu zic sa nu te nelinistesti si te pupic pe burtica jucausa!!!
PITICII www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33733" target="_blank">GEMENII POZE NOI
www.desprecopii.com/info.asp?id=34" target="_blank">Articol DC despre gemeni www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">CIND VISUL DEVINE REALITATE!
anja spune:
Buna Maria,
Si eu sunt o mamica de gemeni, 2 ani acum in ian. Nu vreau sa te sperii dar este bine sa ceri controale cat mai dese si cat mai mai amanuntite. Niste cunostinte ale mele au gemeni identici, care au avut TTTS dar spre norocul lor in ultimul trimestru. Si mai norocoasa a fost ca nasterea s-a declansat la 34 de sapt. Dr (in RO) desi o chemase la echo nici macar nu i-a trecut prin cap faptul ca diferenta dintre bebei poate fi grava. Mai mult in loc sa ii faca cezariana a lasat-o sa nasca natural. Din pacate baietelul care a fost mai mare are paralizie generala. Nu se stie daca de la faptul ca nu l-au pus imediat la oxigen, si a facut hemoragie sau de la TTTS.
In cazul tau cred ca 50 de grame este o diferenta ff mica, care poate sa apara si datorita erorilor de masuratoare la echo, si sunt mai mult ca sigura ca nu e nici-o problema. Oricum este bine sa fii informata.
Sarcina usoara si bebicii sanatosi care sa stea cat mai mult la mami in burtica,
Anja
cristinacsa spune:
Maria, nu stiu ce sa zic. Ale mele au fost univiteline, dif de greutate la nastere a fost 1kg, dar in afara de faptul ca cea mica e mai mofturici nu am avut probleme. Desi le-au masurat in timpul sarcinii nu mi-au spus ca ar fi vreo problema.Acu au 2 ani jumate si e dif de greutate intre ele.
Sarcina usoara iti dorim,
Cristina si gemenutele
--
http://cristinacsa.bei.t-online.de