prolactina mare
fetelor, mi-a iesit prost prolactina...valorile normale sunt 127.00-637.00 si mie mi-a iesit 719.2
stiti cumva ce inseamna asta, ce efecte are si daca se poate rezolva? Tratamentul e de lunga durata? Am citit prin subiecte mai vechi si m-am cam ingrozit!!
de abia maine ajung la dr. Please...
merci mult pt orice informatii
Raspunsuri
Monica-Elena spune:
Teoretic prolactina marita inhiba ovulatia. Nu dispera la recomadarea medicului ginecolog sau endocrinolog poti lua Dostinex. Eu dupa 8 pastilute de Dostinex luat la doua zile o pastiluta era OK cu prolactina. E cam scumput 2.800.000 lei cele 8 pastilute asta acum doi ani.
Fi atenta si la stres daca iti faci probleme prolactina va creste si din cauza asta stres.
Sanatate!
Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.
utocatalina spune:
Mirelas76 eu te-am intrebat de prolactina...ca eu alte limite de valori...la mine in foaie...facuta la Giulesti...scrie Normal sunt valorile intre 2,39-25,15....iar mie mi-a iesit 12,81 in ziua a2-a...ceea ce cred ca e bine...dar nu inteleg de ce tu ai alte limite iar eu unele total diferite....care o fi treaba?
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata
Tia spune:
prolactina marita poate inhiba ovulatia, poate - nu uita asta. ai nevoie de mai multe investigatii sa fii sigura daca sunt sau nu probleme, profilul hormonal, ecografie de monitorizare foliculara..
eu am avut prolactina usor marita, 54 fata de 24 cat era maxim pe buletinul de analiza, dar ovulatia era ok. am luat 3 luni mastodynon si si-a revenit si prolactina
soo, nu te panica, vorbeste cu medicul tau si cu un endocrinolog
Sorina7 spune:
stai linistita, se rezolva, este tare la "moda", si din pacate de vina pentru infertilitate.
parerea mea este sa mergi la un endocrinolog bun, care sa iti determine prin analize daca ai cumva si insuficienta de corp galben; in general prolactina marita asociata cu aceasta insuficienta, este datorata unei functionari defectuoase a tiroidei. Si atunci ar trebui sa iti determine prin analize daca nu cumva tiorida e de vina, si sa tratezi mai intai tiroida, deci cauza. Ca altfel scade prolactina dupa tratament, dar sa nu revina iar.
bafta ! 
mirelas76 spune:
wow! Multumesc fetelor ca ati sarit asa de repede in ajutorul meu!! E adevarat ca am TSH-ul spre limita inferioara, dar e totusi in limite! maine ma duc la dr oricum, voi fi in ziua 10 deci voi incepe si monitorizarea ovulatiei..Of!
Cata, stai linistita, fiecare laborator are propriile unitati de masura. La tine e normal, so...
mirelas76 spune:
fetelor, am fost la dr!
pt prolactina mi-a dat bromocriptina..desi am inteles de la voi si de pe alte discutii ca nu ar fi chiar cel mai bun tratament..
..trebuie sa iau o pastila dim si una seara, mai putin in prima zi cand trebuie sa iau doar cate o jumatate de pastila..
iar ce am citit pe prospect la reactii adverse m-a ingrozit. Ce sa fac?? Nici nu mi-a zis cat timp trebuie sa-l iau, daca mai pot incerca in timpul asta sa fac bebe ( eu acum intru in perioada fertila..)..
shylili spune:
mirela stai asa nu te panica!
si eu am aceeasi problema(cred ca analizele le-am facut la acelasi lab-e vorba cumva de medcenter?
)
deci: daca e usor marita-poate fi pe fond de stres; sunt motive de ingrijorare cand e mult mai mare(dubla, tripla fata de lim max)
in alta ordine de idei: schimba doctorul
in primul rand tu trebuie sa vezi in ce fel iti influenteaza ovulatia ; asta inseamna o analiza in 3 etape a hormonilor-gasesti sigur toate discutiile-iti trimit si pe pm listuta; la fel si toate analizele de tiroida trebuie refacute si mai ales trebuie urmarita ovulatia la eco; sunt cazuri in care o prolactina usor marita nu afecteaza cu nimic-mie asta mi s-a spus de la parhon
in functie de toate astea daca e cazul mergi mai departe cu investigatiile, respectiv eco mamara si o tomografie de hipofiza-glanda care secreta prolactina(se face la parhon si la sp9, costa in jur de 2 mil); sincer la tine nu cred ca e cazul, e o crestere micuta si care nu cred ca afecteaza
tratamentul cu bromcriptina nu l-as recomanda nici dusmanilor mei; eu m-am simtit tare rau cand am luat si dupa acest tratament a crescut valoarea-respectiv analize facute sub tratamnet okei, la 2 saptamani de la incheierea lui dezastru
mastodynon e excelent-am luat si eu si vreau sa-ti spun ca in 2 saptamani nu mai aveam tensiunea aia ingrozitoare in sani si luna respectiva a fost cu ovulatie
am auzit si de dostinex ca e bun-tot de la fete-ai incredere in monica , ea e graviduta acum si are experienta mai mare ca mine
eu sper sa te fi ajutat raspunsul meu, daca mai pot sa raspund la ceva da-mi de stire, ok?
te pup si multa bafta, fii calma ca nu e capat de tara, asta se rezolva
mirelas76 spune:
shylii, multumesc mult de tot
imi mai dai sperante. Tu crezi ca e doar un pic marita? totusi e cu vreo 100 peste val maxima. Am facut-o la medicover.
deci tu zici ca mastodynon-ul e mai bun, e natural, nu?
dar acum mi-a dat bromocriptina asta, la naiba. Zi-mi si mie de unde se cumpara mastodynon, cat costa si tu cum l-ai luat, te rog frumos.
psj spune:
Eu am luat mastodynon de la farmacia din Gara de Nord prin decembrie si costa 340.000. Eu nu l-am luat pentru prolactina ,dar am auzit ca are rezultate foarte bune .
Paula