prolactina mare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns shylili spune:

mirela eu am ajuns cu prolactina la 15oo si ceva(la inceput era vreo 620)am facut tratament cu brocriptina 3 luni-analize sub tratament okei, la 2 saptamani s-a facut 1000-analize facute in paralele medcenter si parhon+lipsa de progesteron si normal nici urma de ovulatie; bun...eco mamara a fost okei, tomografia la hipofiza iarasi okei-in mod normal se cauta un microadenom-la mine a iesit okei, saua turcica("cutia" in care sta hipofiza) este putin turtita din nastere cica si ar putea sa apese pe hipofiza putin, oricum au spus ca nu justifica valoarea prolactinei; dupa care au ajuns la concluzia ca imi vor induce ovulatia cu stimulare si am papat clostylbegit si orgametril; a crescut progesteronul, a crescut si prolactina la 1500 si eu am luat in greutate in 6 luni de zile pe tot parcursul tratamentului in jur de 20 de kg-ma mai cheama si fulga mai nou
dupa care am mai citit, am mai vorbit si cu ginecologi si mai ales cu fetele si am hotarat: eu nu mai iau hormoni artificiali decat daca nu am de ales
pana acolo am ales tratamentul naturist al liviei: arunca un ochi acolo te rog dar nu te apuca de el paan cand nu iti faci toate investigatiile: mai ai rabdare o luna pleaseeeee
in alta ordine de idei mastodynon este preparat homeopat-poti sa cauti si in farmacii si in plafarele mai bine dotate-pretul este in jur de 350.000
eu urmez tratamentul liviei si pot sa spun ca din prima luna am avut ovulatie de se intreba dc mea ce hormoni am luat pe ascuns
din pacate insa la mine este mai complicat de atat: avem si tpc negativ, o trompa obturata si o spermograma cu valori schimbatoare-ba buna, ba foarte rea ca nici nu mai stiu ce sa cred-toate bubele alea rele pe capul nostru
prin urmare m-am calmat, bem amndoi ceaiuri si tincturi, luam vitamine si eu ma dau de ceasul mortii sa slabesc
concluzia: nu te arunca la pastilute, fa analizele, vb cu 2 doctori, te mai consulti cu noi si tragi o concluzie, okei?
nu te supara ca am fost putin agresiva dar nu vreau sa mai treaca nimeni prin ce am trecut eu-parerea mea este ca la tine e o problemuta mititica si ca o sa o rezolvi repejor si o sa te auzim de burtica foarte curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelas76 spune:

o sa iau mastodynon atunci! ca nu vreau sa ma dereglez de tot! pai daca tie ti-a facut bine care aveai valoare asa de mare...stiu ca nu la toata lumea acelasi medicament are acelasi efect dar macar asta e natural!

nu m-am suparat deloc din contra, multumesc mult! esti foarte de treaba desi cred ca ai si tu problemele tale la care sa te gandesti ..si asta cum se ia? mastodynonul adica..

oricum saptamana viitoare voi vedea si daca ovulez sau ba...si zici ca in cazul in care voi avea ovulatie sa las prolactina asa, sa nu mai fac tratament?? adica ce crezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shylili spune:

eu mai trag cu ochiul si la mesajele mai vechi-nu am mai avut net in fiecare zi si am cam pierdut multe discutii interesante; am vazut ca ai mai vorbit cu fetele despre hormoni
la ce concluzie am ajuns eu-dupa ce am discutat cu mai multi doctori si endocrinologi si ginecologi:
e clar ca nu toate femeile au cm regulat, de 28 de zile; e clar ca e aiurea sa indopi cu pastile un om care are cm sa zicem la 40 de zile doar ca sa-i scurtezi cm; in principiu un cm mai lung indica dereglare hormonala, insa trebuie vazut in ce fel
de regula analizele sunt cum ti-au spus fetele
ziua 2-4 lh, fsh,estradiol, progesteron, prolactina
ziua 14-la fel
ziua 21-progeteron si prolactina
ei, in cazul tau trebuie sa urmaresti ecografic ovulatia, sa vezi daca e vreun tipic, respectiv sa spunem ca la tine ovulatie ar fi prin ziua 19-20-asta e jumatatea cm tau; bun atunci faci analizele de ziua 14 in ziua 19-20 sau cand anume ai tu ovulatia, e posibil sa fie mai devreme sau mai tarziu si asa mai departe
daca exista ovulatie , progesteronul si restul hormonilor sunt okei atunci parerea mea este sa nu mai iei nimic
ideea cu analizele hormonale este sa vezi in ce fel se comporta ovarele pe parcursul unei luni ,daca celelalte glande functioneaza cum trebuie si asa mai departe
ori daac la tine ovulatie e, hormonii produsi de ovare sunt okei ce rost are sa te indopi aiurea?
ce zici? sfatul meu sincer este sa o iei calm si relaxat; stiu cum e la inceput si eu eram ingrozita, innebuneam fetele cu intrebari zilnice, cautam pe net, ma stresam, ma duceam cu lista de intrebari la consult, ce mai, ca la nebuni
intre timp fetele m-au calmat: am inteles ca trebuie sa elimin stresul< sa ma obisnuiesc cu ideea ca este ceva in neregula care se va rezolva cu rabdare si credinta.
ma bucur ca experienta mea negativa foloseste la ceva : macar o sa te gandesti de 2 ori inainte sa ai incredere oarba in doctor si de si mai multe ori cand iei hormoni artificiali
in legatura cu mastodynon: este o tinctura si se iau 30picaturi dimineata si 30 seara intr-un pahar cu apa inainte de masa cu minim 15 min.
eu mai iau si alte tincturi(de marar-pt stimularea ovarelor-am luat doar o luna+muguri de zmeur-creste progesteronul-ambele le gasesti in tratamentul liviei) si beau si vreo 2 ceaiuri(cretisoara si napraznic)
nu e greu deloc de tinut, te simti okei,si la mine a avut rezultate
te pup si sper sa ma tii la curent cu analizele si cu decizia ta, okei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Mirela sfaturile lui Lili sunt f bune. Parerea mea este sa schimbi medicul. Mergi la un endocrinolog sa iti faca profilul hormonal si el iti va da tratamentul ce ti se potriveste. Dostinexul are un efect rapid dar e cam scumput.Eu nu am sesizat la mine nici efecte adverse ale acestui medicament m-am simtit OK dupa el. Dar trebuie luat la recomandarea medciculi endocrinolog. Mergi la prof Coculescu la Medsana sau la Parhon. Nu e adeptul umflarii cu hormoni degeaba.
Multa bafta!
A si inca ceva nu uita de stres care este f daunator(el creste prolactina).

Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

fetelor, multumesc din suflet pt sfaturi!

of, medicul nu mai vreau sa mi-l schimb acum, de abia am facut acest lucru....acum merg la dr Tutunaru, dar ieri era f pe fuga si stresat, cand m-am dus eu la el..

am mai "vb" cu el si mi-a spus sa nu iau nimic pana nu ma duc iar la el ( adica marti), ca acum sunt in plina monitorizare a ovulatiei...probabil daca voi ovula nu imi va da nimic, zic si io..sper ca atunci sa aflu mai multe si va tin la curent.
oricum , mai vreau sfaturi de la voi! nu ma lasati, ca mi-au prins f bine!!

voi ce ziceti, valoarea mea nu este f mare? ( adica alte fete ziceau ca e de 1-2 ori mai mare decat val. maxima admisa )

si o sa incerc sa ma calmez, sa nu ajut si eu prolactina sa creasca mai mult!

Mergi la inceput

Mirela daca esti pacienta dr Tutunaru mergi pe mana lui. E un medic minunat(cam nonconformist el dar bun in profesie). Stie ce face.
Ce medic ti-a recomandata biocriptin?

Monica si bb la purtator

Mergi la inceput

monica-elena, asa ma gandeam si eu..si el a zis ca o sa-mi dea bromocriptina, dar a iesit valvartej din cabinet si apoi mi-a prescris asta rezidentul lui...dar ca sa nu mai incarc aici citeste tu te rog, daca ai timp, la "nasterea pe glob" la subiectul despre dr. Tutunaru! dar acum dr. mi-a zis sa nu iau nimic pana marti...

te pup

P.S Si tu esti tot la el?

Mergi la inceput

Nu iubita eu am o sarcina obtinuta prin fertilizare in vitro cu dna dr Denisa Protopopescu dar l-am consultat pe dr Tutunari in ce priveste problemele de coagulare in care el este f bun. Iar la cati medici am fost eu in 11 ani de tratamente citesc repede un medic daca imi place sau nu. Mergi pe mana lui nu a rezidentului.
Bafta!

Monica si bb la purtator

Mergi la inceput

Monica, din tot sufletul iti tin pumnii stransi bine de tot sa fie bine

da, si io cred acelasi lucru despre T, tocmai de aia nici nu as vrea sa renunt, numai ca munca lui e din ce in ce mai sicanata acolo, si asta ii afecteaza si relatia cu pacientele...

Mergi la inceput

fetelor, m-a pus dr sa repet prolactina in alta parte...si ar vrea sa fie masurata in unitatile alea mai mici, alea pana in 25 ( nu stiu cum se numesc, cum se prescurteaza ..), deci nu in alea de ordinul sutelor de la Medicover...Stiti cumva la Medsana ce unitati de masura au?? ( daca au ca la Giulesti adica.., cum am vazut la unele dintre voi ca ati facut ). Va rog sa-mi spuneti si mie..cum e la Medsana.

Mergi la inceput