Sarcina

Sarcina | Autor: Marilou

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Sunteti prea multe ca sa va pot enumera dar va scriu tuturor.

Este prima data cand scriu pe acest site dar sunt un pic nedumerita si disperata in acelasi timp.

Am un baietel de 6 ani si-mi doresc foarte tare (de 3 ani) un alt bebe.

Ultimamenstruatie a fost de 2 dec.,in datade 06.01 am facut un test de sarcina carea iesit pozitiv,a fost urmat de test de sange tot pozitiv.In 17.01 am facut prima eco care unde s-a confirmat sarcina.

In 28.01am mai facut o eco care a scos la iveala faptul ca sacul gestational de 19 mm era gol,fara embrion. Medicul a spus ca acest lucru s-ar numi "ou clar", insa ar vrea sa-i mai dea o sansa pana cand sacul gestational ajunge la 25 mm pentru ca ar fi o mica posibilitate ca sa apara si sa se vada si embrionul. Semnele de sarcina persista in continuare iar eu nu stiu ce sa mai cred.

As vrea sa stiu daca vi s-a intamplat vreodata si voua sau daca aveti cunostinte in acest domeniu.

Va multumescdin suflet.
Marilou

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Ma gandesc ca ar trebui sa repeti testul de sange. El ar arata exact ce se intampla. Sa vedem ce spun si alte fete. Iti tin pumnii sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Buna, draga mea.
Iata ce am patit eu (sper sa nu fie acelasi lucru si la tine, iti tin pumnii ). Dar e bine sa fii pregatita, daca totusi...
Test pozitiv la 1 luna si 1 sapt. La 1 luna jumate de sarcina, eco, totul parea ok. La 2 luni si trei saptamani, au inceput niste mici sangerari. Nu ma durea nimic.
Doctorul meu a crezut ca sunt din cauza preluarii functiei ovariene de catre placenta. In acest caz, ar fi normale.
Dar nu s-au oprit si, la 3 luni de sarcina, am ajuns la spital pe la 2 noaptea cu sangerare inchisa la culoare, dureri mari de burta si frisoane. Medicul de garda mi-a facut eco transvaginala, la care mi-a spus "sac gestational gol". In noaptea aia am pierdut sarcina si dimineata m-a chiuretat dr. meu ca sa curete tot.
Si eu mai am o fetita de 1 an si 4 luni. Daca n-as fi avut-o, cred ca ar fi fost crunt, dar asa am plans si am multumit lui Dumnezeu ca mi-a dat-o macar pe ea. Am o prietena care a avut aceeasi problema, in aceeasi perioada. Ea nu are copii, din pacate...
Chiar daca e o problema, ea a aparut din cauza unui "porculet" genetic al embrionului si atunci nu stiti de ce v-a ferit Dumnezeu.
Vine el, bebe. Am o prietena a carei sora e mai mica cu 8 ani decat ea si se inteleg excelent.
Bine ca ai ramas, inseamna ca se poate. Mergeti tu si sotul tau la dr Tutunaru, la spitalul Elias, si cariotipati-va (faceti un test genetic). Eu cred ca sunteti ok, pentru ca aveti deja un bb sanatos, dar e bine sa fiti linistiti din punctul asta de vedere.
Te astept cu vesti bune!

Emi si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Marilou am si eu o prietena care a patit acelasi lucru ca si tine.Numai ca ea oricum nu-si dorea sa pastreze acea sarcina,asa ca nu stiu ce s-ar fi intamplat daca dorinta ei ar fi fost de a avea acel copil.Ceea ce stiu este ca,atunci cand a fost la consultatie la fel i s-a spus :ca exista sacul,dar ca este gol.Si ea a avut simptome de sarcina pana cand a chiuretat-o.

Iti doresc din suflet ca tu sa nu patesti la fel si ca bebe sa fie acolo,in burtica la mamica lui.

Te pup si numai bine,
Flori

"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugo

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lulu_N spune:

Marilou,

La data la care ai facut cu eco, embrionul ar fi trebuit sa se vada. Insa nu este o regula generala. Intrucat eu am trecut recent printr-o experienta neplacuta care s-a numit sarcina molara, ti-as recomanda sa repeti ecografia si mai ales sa faci un dozaj de BHCG, care este principalul hormon al sarcinii. Daca BHCG are o valoare care depaseste limita normala, atunci poate sa fie si o suspiciune de o astfel de sarcina. Ca sa fiu mai clara sarcina molara se caracterizeaza prin urmatoarele simptome:

- sac embrionar fara ou - mola totala;
- embrion format, insa placenta prezinta un soi de "vezicule";
- singerari pe sarcina;
- greata pronuntata;
- se poate declansa un avort spontan ptr. ca organismul respinge ceea ce nu este format normal.

Eu nu imi doresc sa treci printr-o asemenea experienta, insa este bine de stiut si de semnalat medicului la urmatoarea ecografie.

Multa sanatate!

Lulu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilou spune:

Dragele mele,

Va multumesc pentru tot si va voi tine la curent cu tot ce voi afla.

Umrmatoarea eco o fac pe 04.02.2005.

Pupici pt mamici.

Mergi la inceput