test postcoital
Raspunsuri
Tia spune:
s-a discutat de multe ori, mergi pe subiectul "scurtaturi - link-uri utile" si cauta capitolul despre testul postcoital -> click pe link-ul de mai jos
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39282
mirelas76 spune:
fetelor, testul postcoital se face EXACT in ziua ovulatiei? adica EXACT-EXACT atunci??? sau poate fi facut in preajma ovulatiei ( inainte sau dupa ).
Chi spune:
Teoretic, inainte, in perioada preovulatorie, insa , de pilda, mie mi l-a facut in a 12 zi, in conditiile in care ovulatia este in a 12-13 zi.
Se verifica si calitatea glerei la ovulatie si capacitatea spermatozoizilor de a o penetra.
mirelas76 spune:
Chi...mutumesc mult de tot, esti tare draguta
..pai e bine daca e mai bine in perioada preovulatorie, ca s-ar putea sa-l fac maine, am intrebat asta pt ca nu cred ca ovulez maine ci in urmatoarele zile cred..maine e vineri si ru marti aveam un folicul de 11,5, deci nu cred ca va creste intr-atat incat sa ovulez maine.
Of, mai am inca o intrebare..maine trebuie sa ma duc in ambele locuri...si la monitorizare eco si la alt dr pt test postcoital. Ma gandesc sa fac intai testul postcoital, ca sa nu afecteze cumva lubrifiantul ala de pe sonda vaginala de la eco, calitatea testului postcoital. Nu e mai bine asa??
In plus, eu am prestat
ieri dupaamiaza, ca imi era frica sa nu pierd totusi ovulatia ( sa incep prea tarziu adica ), si acum pt testul asta tre sa prestez maine dimineata..oare calitatea
va fi buna ( adica nu sunt prea dese prestarile? ).
scuze ca pun atatea intrebari, dar sunt si io incepatoare in toate testele astea, of..

MRL spune:
Mirelas76, intai testul si pe urma eco. Daca spermograma sotului este buna nu iti face probleme ca ai prestat ieri. Sa ne spui ce rezultate o sa ai. Iti tin pumnii sa fie bine.
Succes!
LilianaM
mirelas76 spune:
merci Liliana...asa ma gandeam si io sa fac.
Fetelor, mi-e asa de frica de testul asta!!!!

mirelas76 spune:
fetelor

testul postcoital e NEGATIV
si nici ovulatie nu am deocamdata
..eram uscata ca Sahara, greu si dureros mi-a gasit glera...e adevarat ca de 6 luni am ciclul f dereglat ( 28-37 zile, luna trecuta la 36 )...desi putine sanse, posibil sa ovulez chiar in ziua 21-22-23 ???? si atunci rahatul asta de test nu e relevant acum??? deci e posibil ca de fapt sa nu fie negativ??? cu cate zile maximum inainte de ovulatie e absolut sigur ???
voi ce stiti? ![]()
![]()
scuze, am uitat...azi sunt in ziua 17
shylili spune:
mirelas stai asa papusa. nu ti-a facut eco inainte de test???eu am inteles ca se face cu o zi, maxim doua inainte de ovulatie; daca ai cm neregulat si nu numai poti sa ovulezi oricand, de regula e ziua 14 dar...regula trebuie adaptata fiecarui organism, nuh?
hai pui nu mai plange-pur si simplu nu a fost facut cand trebuia.la ce doctor esti?
te pup si capul sus, o sa vezi, fetele vor zice la fel
aaaa, tpc negativ mai poate iesi si din cauza domnului-spermograma e okei?
mirelas76 spune:
lili..draguta ca de obicei!!
tot tu sari in ajutorul meu!
spermograma este absolut perfecta, tocmai de aia ar fi ghinion absolut!!!
sunt la dr Tutunaru
..norocul meu!( dar de scurt timp ma duc la el).. problema este ca de juma de an am ciclul dereglat rau de tot, cum am scris mai sus...de altfel, luna asta nici nu stiu sigur daca voi ovula ( si poate nici in celelalte luni nu am ovulat..)...marti am fost la dr si avea ceva sperante ca poate ovulez in week-endul asta, de asta m-a trimis azi la dr biolog, si apoi urma sa ma duc din nou la el, tot azi ( nu avea cum sa-mi faca eco chiar inainte de TPC din cauza sondei si a lubrifiantului folosit..ca sa nu deranjeze lucrurile " pe acolo" )
am facut TPC-ul...m-am dus repede la el si la eco...surpriza..nici o sansa de ovulatie zilele astea..!! Dar el zice ca nu e chiar pesimist, ca pot ovula chiar si in ziua 23 la ciclurile mele si azi sunt in a 17 a...deci urmeaza ca saptamana viitoare sa continui monitorizarea si daca voi ovula totusi sa repet TPC-ul!!
oricum, de luna viitoare ma baga pe stimulare usoara..si apoi daca imi obtine ovulatie si TPC-ul va iesi tot negativ..ma asteapta inseminarea!!

utocatalina spune:
Mirelas imi pare rau de vestile tale...dar totusi nu te speri ca nu este un capat de tara...tu ai vazut cite fete de la doctorita Moisa sunt in situatia TPC-ului negativ...si totusi recurg fara probleme ca inseminari sperind ca se va prinde pina la uram si bebe...unele fete au reusit chiar de la prima inseminare...Uite ia o frezie
de la mine...si mergem inainte, da?
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata