Infasatul pro si contra...

Fetelor eu am produs o intreaga revolutie in familie cind am anuntat ca am sa-i pun lui bb "pampers" si pantalonasi din prima luna si nu scutece din pinza si fasa strins legata ca pe vremea bunicii.M-au considerat nebuna,mi-au spus ca bb va fi cracanat si ca imi bat joc de copil,ca noi de aceea sintem asa frumosi ca ne-au tinut bine strinsi si ca experienta lor nu se compara cu "modernisme" din carti.
Voi ce zice-ti?Infasam bb?
pro sau contra..?Cu argumente va rog,sa-mi dau seama daca eu sunt nebuna sau sunt altii inapoiati...
Astept!!!
Violeta mamica de printesa Cristiana Bianca
Raspunsuri

acinorev spune:
vio, eu nu mi-am tinut copiii infasati. argumentul mi l-a dat pediatra: 1. picioare drepte va avea bebe daca va avea suficient calciu. 2. la fetite, infasatul prea strans, poate provoca luxatie de sold. si asta chiar e o problema ffff. serioasa.
am observat, in schimb, ca dormeau mai mult atunci cand erau prinsi intr-o paturica.

szivarvany spune:
Nu, pediatra mi-a zis clar NU.
Desi Giulia a fost 9 luni pelviana, are picioarele perfect drepte, ecografia de sold este OK si am folosit 1 pampers, desi eram tantata sa-i pun 2 pentru siguranta, dar medicul mi-a spus ca e totul ok.
Eu nu vad sensul infasatului ca pe o sarmaluta ... si asa e nasol ca sta bb culcat in aceleasi pozitii ore in sir, daca ii mai si tai din posibilitatile de miscare ...
Parerea mea. Nu dati cu pietre.
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099

addiana spune:
eu sunt total contra infasatului! un exemplu: eu am fost infasata si am niste picioare de o iei la fuga, sora mea mai mare si ea infasata dar are picioare frumoase, deci...
si am citit undeva ca daca nu il infesi bine ai toate sansele sa-i strambi picioarele.
fetita mea are 1 an si 7 luni si nu am tinut-o niciodata infasata, si nu e cracanata.
si mai degraba ti-ai bate joc de bebe, daca ii pui scutece din panza, ii dai seama ce o sa fie la funduletul lui! si pe langa asta iti dai seama cat o sa ai de spalat!
eu sunt pro pampers!
diana si denisa

ANDREEABANICA spune:
Prejudecati,draga mea,pampersii nu au nici o legatura cu cat de cracanat e copilul sau nu.Te scapa de o munca titanica pe care o faceau mamele noastre saracele;fierberea scutecelor toata ziua.Costa mult dar scapi de dureri de cap(ex.trezit noaptea sa vezi daca copilul e ud,s.a.m.d.).In schimb legatul fedeles,poate provoca copilului luxatie de sold.Acum ramane la aprecierea ta,dar nu a rudelor,ca doar nu ati facut copilul impreuna.
Succes!
Andreea Banica mami de ingeras Alexia Elena
http://community.webshots.com/user/andreeabanica

paxela spune:
Nici eu nu l-am infasat pe bb desi familia zicea ca si la tine ca nu e posibil ca o sa iasa cracanat dar daca doctora a zis ca nu e nevoie am preferat sa o ascult pe ea si in plus bb doarme mult mai linistit cu pampers, fara daca se uda se tezeste
deci pro pampers
Alexa si bebe Silviu

moni25 spune:
Pe Maria-4 ani-am infasat-o pentru ca asa m-a pus soacra mea-1 luna jumate.eu nu stiam cum e cu BB-ii atunci.O verisoara din Italia mi-a spus ca lor le-a dat costumase si pampersi din spital si nu s-a pus problema infasatului.Fetita arata perfect.Urmatorul BB(septembrie) cred ca va scapa de infasat

Monique spune:
...contra INFASAT ! Intr-adevar bb-ii (nou-nascutii) se pare ca ar dormi "mai bine" infasati fiind dar asta datorita faptului ca le-ar "trezi amintiri" duioase de pe cand erau in burtica mamicii, obisnuiti intr-un spatiu stramt, ingust...de aceea e bine ca nn sa nu fie inconjurati de "gol" ci macar pe-o parte sa aiba atingerea pufoasa a unei paturici, etc. Nici spalatul dezinfectatul scutecelor de bumbac nu este lipsit de costuri (detergent, timp, nervi !).
Infasatul poate provoca luxatia de sold, picioruse in "X"...
Deci...pro PAMPERS !
& feciorashii

spic de grau spune:
Eu de cand l-am nascut pe David l-am tinut in pampers si body.
Si mama a fst oripilata si mi-a spus ca voi avea un baiat cracanat, dar ideea mea a fst una si buna: NU infasat:
Argumente:
1. Copilul poate sa faca luxatie de sold. Strangand piciorusele sa fie cat mai drepte si apropiate, iese femurul din articulatia soldului.
2. Pozitia bebelusului in burtica mamei nu e nicidecum una in pozitie de drepti; prin urmare copilul nu se va simti deloc cofortabil daca il strang eu intr-un cearsaf, patura sau stiu si eu ce altceva.
Asa ca: ptr ca bebelusul sa se simta bine (stiti ca in burtica el sta cu piciorusele indoite), eu l-am tinut intotdeauna in body (ca sa aiba mobilitate si sa se miste cum vrea el), iar in patut, il culcam pe o patura ale carei capete le rasuceam sub forma de sul de jur imprejurul lui (statea ca intr-un cuib), ptr ca David sa se simta ocrotit si nu pierdut in tot patul. (in burtica bebe poate simti peretii uterului de jur imprejur si asta ii da siguranta).
Sper sa te ajute!
Pupici! Luminita
si
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

filofteia spune:
Adi a stat in pantalonasi de cand am venit acasa. Adica atunci cand am iesit din spital l-am imbracat in costumas...
Si un exemplu concret... eu sunt foarte cracanata ... desi ai mei s-au straduit sa ma lege cat mai strans... su poate tocmai de aceea... Asa ca mai bine fara infasat.

narcisa spune:
Copii nostrii n-au fost niciodata infasati, aici in spital, ii imbraca de la bun inceput in camasute de noi-nascuti, body, pampers si salopeta cu picior. Acasa am procedat la fel, nu-i nici unul dintre ei cracanat. Nici in RO nu s-a mirat nimeni, nu mi-a reprosat nimeni nimic, nici mama sau altcineva, eu cred ca sint idei invechite. De ce, nu mi-am batut prea mult capul.
toate cele bune
narcisa