Muzica simfonica
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
la ceaicovschi mai bine simf. a 4m 5 sau 6.A sasea imi place mie f. mult, se mai numeste Patetica.
Si a 5-a e f. buna.
nu mai pot acu, daca mai vrei sa stii ceva intreaba
Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
tata lu Toma spune:
Daca zici ca Vivaldi ti se potriveste, poti sa incerci si Corelli si Albinoni.
auditie placuta,
vlad
Catalin spune:
...de ce nu si ai nostri George Enescu (Rapsodiile 1 si 2, Poema Romana), Ciprian Porumbescu (Balada op. 29), Paul Constantinescu (Olteneasca)...?
(Sabina ar putea cu usurinta sa dezvolte lista!)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin
Think pink!
Sabina spune:
Enescu, da rapsodiile merg.dupa opinia mea sunt doar asa...slagare, fata de simfonii sau de opera oedip.Insa acestea din urma sunt mai greu de ascultat.De la Romani sunt mul mai interesanti creatorii contemporani, Tiberiu Olah,Aurel Stroe,Anatol Vieru, Myriam Marbe.Insa sunt greu digerabili....
la preclasici baga si Telemann, am ascultat niste concerte de trompeta de m-au dat pe spate!
Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
Catalin spune:
Sunt de acord cu tine, Sabina... am punctat cateva din cele mai cunoscute si mai usor de ascultat piese ale compozitorilor romani.
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin
Think pink!
niccostea spune:
Mai erau muzicile de film scrise de "ai nostri": Capoianu, Jora, etc. Mie imi place foarte mult si "amorul doctor" de Pascal Bentoiu, dar nu stiu daca se gaseste prea usor...
Eu as mai adauga Samuel Barber - "adagio pentru orchestra de coarde" sau "agnus dei" - varianta pt. cor. Si Concertul pt. pian de Schumann (cu Helene Grimaud). Daca nu iti place doar muzica "linistita" poti sa incerci si cu "Sacre du Printemps" - Igor Strawinsky, dar nu garantez ca o sa-ti placa... Subscriu la Satie - muzica pt. pian si adaug Debussy - mai ales preludiile, dar nu numai... Poti incepe cu "Clair de lune" si "Gradina vrajita" (sper ca-mi amintesc bine titlul...)
In rest... cum spunea Sabina: "Degeaba iti zic eu ce si cum, ca aici nu e vorba de ceva specific,strict profesional, ci pur si simplu de bucuria de a asculta muzica."
Poti sa mai incerci pe la "Prietenii cartii" stiu ca ei aveau tot felul de seturi de CD-uri cu parti mai "melodioase" din lucrari celebre la preturi mai mult decat accesibile. Stiu ca aveau sediul undeva pe langa Teatrul mic, era o cladire mai inalta "universul", undeva intre Mc. Donald's de langa Cismigiu si Hotel L'Opera. scuze de descriere, dar imi amintesc de parca as fi visat vremurile in care cuparam CD-uri de la ei (si nu sunt atat de batrana!!!!)
Auditie placuta!
Optimistul e mai aproape de Adevar.
Sabina spune:
ehehe...ce faci oldenburghezo, ca de mult nu te-am vazut?
faci cursu de germana? Cu barbara?
In rest....ascultati fratilor muzichie buna, ca m-au capiat mamicile de noi-dec cu melodiile de pe cutiuta muzicala...
pupi.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Kehleyr spune:
Nic, nu imi suna cunoscut nimic din ce zici tu . Momentan ma delectez cu ce am cumparat deja, mai clasic. Oricum, multumesc pentru recomandari! . Apropo de colectii "digerabile", asa mi-am facut intrarea in muzica de opera: am luat un "the best opera album" ca tot necunoscatorul si ascult si eu numai ariile mai celebre...
Beam me up, Scotty, there is no intelligent life down here...
niccostea spune:
He-he Sabina, eu fac bine si Oldenburgul si mai bine, ca doar a venit primavara... Cu Barbara o sa fac ceva, numa' ca astept sa incepem, ca stii cum e pe aici cu vacanta intre semestre...
Revenind la topic, Adagio de Barber il dadeau pe vremuri pe mezzo din cand in cand. Restul... cred ca o sa gasesti la Prietenii Cartii de toate pentru toti.
P.S. Cred ca toti am inceput cu "the best of...", inclusiv cei care acum mananca paine de pe urma muzicii...
Optimistul e mai aproape de Adevar.