Mamici de iulie-august 2005 (8)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Auca spune:

Buna seara! Bun gasit tuturor! M-am alaturat si eu mamicilor din iulie-august intrucat DPN este 12 iulie. Am parcurs multe din discutiile deja purtate si ce am remarcat, nu cu surprindere, este ca problema kilogramelor ne framanta pe toate. Eu deja am luat 6 kg; deci atunci cand vad ca sunt unele viitoare mamici care nu au luat nici jumatate din cat v-am spus mai devreme (la o varsta foarte apropiata a sarcinii cu a mea) si sunt foarte ingrijorate ma intreb cum ar trebui sa fiu eu...Dar vorba mamei: daca si persoanle care au frumusetea ca meserie iau mult mai multe kg la sarcina decat e trecut "la carte" de ce mi-as face eu griji? Adevarat este, asa cum spunea cineva ca e mai usor sa previi decat sa tratezi...dar tinand cont ca sarcina este o perioada oricum plina de schimbari emotionale, hormonale si de intrebari, cred ca ultimul lucru de care avem nevoie este sa ne stresam din pricina greutatii...
Va pup si zile frumoase si pline de sanatate!
Auca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Buna fetele,

Azi am fost iar la ecografie..nu pot traii fara ele..daca trec 10 zile intru in panica.
Am vb cu dr mea azi..i-am pus mai multe intrebari ca,oricum aveam o gramada..ea zice ca prea multe ecografii nu sunt chiar bune....eu nu prea cred asta, parerile sunt impartite oricum.
Bebe e ok..era tare agitat si se tot invartea...as fi stat toata ziua sa ma uit la el sau ea.

N-am vrut sa va intreb...ca am zis ca e o nebunie..eu sunt in 13 saptamani..de azi intru in 14..si acum 2-3 zile am simtit ca o coada de peste in burtica, am zis ca mi se pare ca..e prea devreme...e si prima sarcina..etc..Azi am intrebat-o pe dr mea..si mi-a zis ca nu e deloc prea devreme, mai ales ca eu sunt slabutza si neavand grasime pe burtica e normal sa simt orice "lovitura".Mi-a zis sa fiu atenta cam peste 1 saptamana daca se repeta "figura"...
Nu stiu ce se cred,dar nu imi bat capul f tare..cand o fi sa miste..misca si gata...asa eu tot zic..ca daca erau gaze..a..ba nu, era bebe..adica eu zic da, eu zic nu...

Cu arsurile..mi-a zis ca e ok..ca la unele femei apar arsurile din primele luni si le tin pe unele si toata sarcina..eu sper ca nu ma vor tine toate cele 9 luni..si ca sa imi i-au gandul ca nu imi trec cu nimik..asa ca asta e.

Mai e cineva care nu suporta sa manance carne? ca eu nu pot sa vad..si trebuie sa incerc sa o mananc cumva..poate imi dati sugestii..

Mai am o intrebare pentru voi, cu sexul cum o duceti? Ca mie imi e tare frica...

PS: Cristina ,Bine ai venit!!

AniS

"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

In primul rand "Bun venit, noilor !"
Pentru Katink: multa sanatate si iti tin pumnii ca totul sa fie bine!
Pentru Ioana: Multa bafta la doctorel, sa fie totul bie si sa ajungi sa te plimbi in siguranta cat vrei tu de mult!
Pentru Cristina: si eu am avut episoade de tahicardie 120 b /min si erau ingrozitoare. M-am dus la EKG si mi-au spus ca este din cauza dezvoltarii placentei sau a secretiei crescute de progestron si destule femei sufera din cauza asta.
Pentru Laura: ai luat foarte bine ingreutate.Eu zic sa nu se streseze nimeni ca sunt multe fete aici pe forum care au sarit de 20 de kilograme si le-au dat pe toate jos dupa nastere.
Eu am luat 26 de kilograme cu Codrinel si dupa 18 luni aveam cu 2 kg mai putin decat inaintea sarcinii.
Pentru Anis: despre sex este bine sa intrebi medicul.Eu la Codrin am facut pana in sapatamna 37 fara nici un fel de probleme, pe urma s-a scurtat colul si am intrerupt "activitatea".
Despre arsuri la mine treceau cu morcovi cruzi.
Multi pupicei tuturor!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Pentru Anis
"Azi am fost iar la ecografie..nu pot traii fara ele..daca trec 10 zile intru in panica.
Am vb cu dr mea azi..i-am pus mai multe intrebari ca,oricum aveam o gramada..ea zice ca prea multe ecografii nu sunt chiar bune....eu nu prea cred asta, parerile sunt impartite oricum.
Bebe e ok..era tare agitat si se tot invartea...as fi stat toata ziua sa ma uit la el sau ea."

Eu cred ca ar trebui sa aculti dr ta in ceea ce priveste nr de ecografii, pt ca are dreptate. BB era agitat pt ca el aude sunetele emise la ecografie si sint foarte stresante pt el (chiar daca noi nu auzim nimic). In felul acesta ecograful detecteaza bebelusul din burtica.
1 eco pe luna este mult (aici astia iti fac maxim 3 pe tot timpul sarcinii - vreo citeva in plus daca ai probleme).
Cred ca 1 eco la fiecare 10 zile este inadmisibil!!!!! Si dr ta nu ar trebui sa te lase sa faci asa de multe.

In plus, aici nu ti se dau nici un fel de pastile pe timpul sarcinii, in afara de multivit obligatorii (care contin 1mg acid folic). Eu am avut singerare putina incepind cu sapt 12 si dr mea mi-a spus sa nu fac efort, no sex si alte chestii din astea; nici o pastila! Cind am intrebat-o de ce nu mi se dau pastile pt singerare (dupa ce am citit aici ca voi luati) mi-a zis ca pastilele pot face mai mult rau (si chiar am citit la prospectul pt Utrogestan ca nu ar trebui sa-l iei daca esti insarcinata).

http://medcatalog.net/tablets/prometrium.html

Am ascultat dr mea si saptamina trecuta singerarea a trecut de la sine si totul e bine acum.

Va pup si aveti grija de voi si de din burtica.

Oana 17 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Buna dimineata ,burticutze !
Cum va simtiti astazi?Eu acum imi beau cafeaua,pentru ca fara ea,dorm pe mine!
Ioana,nu ai pentru ce,asteptam vesti bune!
Eu am intrebat pretul la echo morfologica si pe acesta mi l-a dat asistenta.

andre_ea,de ce dureaza asa de mult?Eu mi-am facut luni dimineata triplul test si la ora 13 am luat rezultatele.Am rasuflat usurata cind am aflat cit de repede le primesc!

anis,la prima sarcina,pe care o asteptasem 5 ani,sotzul meu a avut tare mult de "suferit"pentru ca primele 3 luni dr nu mi-a dat "dezlegare",la fel in ultimele 2 luni,dar a meritat efortul.

Katink,cum te simti?Am fost si eu racita dar in afara de ceaiuri de muguri de pin cu miere de albine si lamiie si 2-3 tablete de paracetamol in doua saptamini cit ma tinut nu am luat nimic altceva.Mi-a trecut de la sine.

Cin,nu te simti usurata de cind ai anuntat la serviciu?Si eu....
Aveam o greutate pe suflet,dar toti colegii mei s-au bucurat,asa incit ma simt mai linistita acum.
LA prima sarcina am luat 30 de kg,iar 20 le-am dat jos in primele 6 luni,asa incit nu-ti fa probleme prea mari.Bebe sa fie sanatos.

Delia,multumesc mult pentru explicatii,fiindca musiu cardiologul la care am fost mi-a lasat un gust amar.M-a aburit cu niste prostii de ajunsesem sa ma simt mai batrina decit sint.Oricum am rezolvat problema 90%cu magnerot(magneziu),prescris de doctorita de familie.

A ,intrebare-intrebatoare:cum calculati virsta sarcinii,din momentul ultimei mestruatiei sau adunati 7 zile la data ultimului ciclu,fiindca am gasit 2 site-uri cu calcule diferite ?

Cristinasi Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Buna dimineata!!!

Delia multumesc mult, doamne ajuta sa fie bine, sa vedem ce zice si dr. nr. 2 la care mergem sambata. Mi-ar placea mult ca macar de aici incolo sa pot face mai multa miscare dar banuiesc ca va fi fara efort pana la sfarsit. (Vezi si problema pe care ai pus-o tu, Anis, cu sex life...eu una ...asta e...) Asa ca daca madicul tau iti da verde de ce nu? Take it easy si nu-s probleme.
Sa stii ca nici eu nu prea mai pot manca de cele mai multe ori carne, nu chiar deloc dar in general nu ma prea atrage...dar totusi eu mananc in mancarea gatita.
Cristina, multumesc inca o data. Am inteles, pai atunci e de bine cu pretul. eu atat dau pe o eco normala...asa ca e ok, sunt obisnuita cu scorurile astea ...din pacate...muncim sa dam la doctori...in perioada asta...

O zi buna tuturor!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cin spune:

Buna dimineata...
Cum se simt burticile azi? eu ma lupt cu greturile...se pare ca incep sa castig...Dupa cum am zis, mi-am facut curaj si m-am cantarit aseara..per ansamblu am luat doar 3 kg, dar ma ingrijoreaza ca am luat 5 kg in ultimele 3 saptamani (am avut variatii mari de greutate din cauza varsaturilor)..mi se pare mult pt. o perioada asa scurta..ce-i drept, in general, ma ingras f usor...dar se pune numa pe fund si burta...brr...o sa am ceva de luptat dupa sarcina...dar...bebe sa fie sanatos...si apoi, cum sa nu ma ingras cand la servici ni se asigura o masa calda (ciorba, felul doi si desert)??
Anis...nic eu nu suport carnea...adica o mananc, dar depinde de toane, depinde cum e gatita... m-a uimit medicul meu de familie, care mi-a zis: "daca e fetitza, nici n-o sa-i placa carnea.." oare chiar e general valabila afirmatia?...la mine s-a nimerit, prietena mea care asteapta o fetitza, mi-a zis acelasi lucru..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Oana C nu generaliza faza cu utrogestanul.Noi cele care am obtinut sarcina prin fertilizare in vitro suntem depndente de acest utrogestan. Normal ca atunci cand ramai insarcinata normal si mai ai si anisori putini si sarcina este OK nu ai de ce sa iei dar atunci cand sarcina vine dupa ani de tratamente si la o varsta mai mare(35 in cazul meu) faci tot ce iti spune medicul, mai ales ca asta este medicamentatia recomandata in toata lumea la FIV. Aceeasi chestie si cu aspirina.La FIV se da aspirina de 100mg pentru nidare iar la cele care sufera de sindromul antifosfolipidic se da pana la sfarsitul sarcinii in asociatie cu clexane sau heparina asa ca sunt sarcini si sarcini. Unele obtinute mai greu altele mai usor iar parerile medicilor sunt impartite.

Anis faza cu ecografia am mai auzit si eu diverse pareri. Am inteles ca nu face chiar bine mai ales cand sisteul auditiv al copilului este format si sonda este indreptata catre urechile lui.

Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Buna dimineata tuturor si bun venit noilor gravidute,
Noi suntem in general bine, desi de ieri au inceput arsurile si Doamne, groaznice mai sunt.....Incerc ca remediu pop-corn, sa vedem poate tine figura...
Multumesc Delia pentru raspuns, sper sa nu ma ingras prea mult...
Bun venit la munca celor care lucreaza si profitati de pauza cele care sunt in concediu.
Pupici pe burtici,
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Cin la mine este fetita si mananc carne de rup. Eu una nu cred ca in chestiile astea. Si culmea nici nu am pus pe mine. La inceput am avut 3 de kg pe care la inceput le-am dat jos am ajuns la 70 kg iar acuma am ajuns tot la 73 de kg la 17 saptamani. Doar burtica creste in rest nu am pus deloc pe mine.

Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput