Mamici de iulie-august 2005 (8)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anutza_P spune:

Nu m-ati trecut si pe mine in lista
UM 23 noembrie
DPN 19 27 august
multumesc
Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Despre ecografii: eu cred ca trebuie ascultat medicul in ce priveste ecografiile. Daca totul este bine cu bebe (repet, daca medicul nu are dubii sau intrebari referitoare la dezvoltarea lui) , nici nu are rost sa faci atat de multe. In plus, tu ai stat vreodata in apropierea unei bai de ultrasunete? Iti spun eu din experienta ca te nauceste de cap si urechi.

In legatura cu carnea: eu la prima sarcina am avut o perioada de o luna in care n-am putut-o vedea, apoi s-a normalizat. Am facut fetita, care mananca fara nici o problema carne. Acum am avut o perioada si mai crunta fara mai nimic, apoi am inceput sa tolerez mezelurile. Insa nici acum, dupa 3 luni, nu ma atrage carnea de nici un fel. Mai fac mancare cu carne, ca nu pot sa-i tin pe post pe ai mei, si in nici un caz nu ratez momentele in care poftesc la carne (de exemplu snitele duminica).

Despre kg: fireste fiecare organism are metabolismul propriu, insa kilogramele prea multe luate in sarcina pot duce la probleme mari la nastere. Dr. mea este super stresata de toate gravidutele sa nu ia multe kilograme, asha ca eu incerc sa nu mananc foarte multe prostioare. De la o vreme insa mi-e cam foame mereu. Om vedea... acum eu zic sa ne si bazam pe instinctele noastre si pe cum ne stim ca slabim de usor.

Pupici,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Multumesc pentru urari fetelor, sunteti niste scumpe!

palmyrah2002 parca azi ma simt mai bine, inca imi mai curge nasul, dar mai putin, beau ceaiuri cu lamaie si miere si mi-a luat sotul de la farmacie bomboane de gat pe baza de lamaie.
Azi dimineata l-am pus sa imi ia si proba din gat ca eu numai cand ma vedeam in oglinda cu batigasul ala sa mi-l var pe gat imi venea sa
Astept acuma rezultatul de la exudatul faringian si sper sa fie bine.

Bun venit si din partea mea noilor gravitute si sarcina usoara in continuare!

Anutza_P pe lista te va trece Oana (Oana_B) care a deschis capitolul asta...

Anis carne nici eu nu pot manca, abia am inceput de o saptamana sa mananc sunca presata pe paine, asa rar imi fac o fripturica de pui...
Cu dumba-dumba noua ne-a spus chiar de la primul control sa fac tot ce faceam si pana sa raman insarcinata.. inclusiv , doar ca am stat eu mai prost cu cheful , dar cred ca din cauza la hormoni...

Cu kg nu ma pot lauda, abia se observa la cantar 1kg, iar seara topai de fericire ca arata 1.5-2kg, dar dimineata tot 1kg...
Sotul rade de mine ca de abia astept sa ma ingras, sa imi creasca burta.. dar eu ma gandesc sa ii fie bine lui bebe, ca dau eu kg jos

Numai bine,
Katink 14 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Fetele si OanaC, parerile sunt impartite...mai ales daca sunt din tari diferite...au conceptii etc si alte metode.
Eu merg la doi dr, asta e alegerea mea, unul ma cheama la ecografii..e vorba de ecografii abdominale, si imi zice ca ea cand a a fost cu bebe facea eco din 3 in 3 zile, si are un copil sanatos..e fetita.A...si de ex, dr meu e impotriva prenatalelor...zice ca mai bine manaci fructe ,legume si le iei natural...dupa cum am zis parerile sunt impartite.
Parerile sunt f impartite, eu nu imi fac griji pt atsa...mie mi se pare mai grav sa nu faci nimik atunci cand ai niste probleme, gen sangerari...si daca ai insuficienta de progesteron? Categoric utrogestanul te ajuta si nu face rau..

Cin si Katink..ma bucur ca nu sunt singura care nu suporta carnea...sa vedem ce surpize avem in burtici..pe mine ma exaspereaza gandul ca trebuie sa o mananc cumva pt proteine..si mie asa de greu..

AniS

"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

palmyrah2002 in legatura cu calcuul sarcinii...

Eu am UM= 27 oct la care daca aduni 7 zile rezulta 3 noiembrie, din care scazi 3 luni iti da exact data de 3 aug cat mi-a calculat si mie doctora.

Apoi pe orice site ce are calculator pentru data probabila a nasterii, va trebui sa introduci UM si durata aproximativa a ciclului tau. Daca ciclul este "ca la carte" de 28 de zile, atunci iti va da exact acelasi lucru ca in metoda cu adunat 7 zile si scazut 3 luni.
Daca ciclul tau este mai lung sau mai scurt.. atunci vor apare diferente si mi se pare normal...

De exemplu pe mine daca ma intreaba bunica (care biata de ea nu stie ce inseamna 14 sapt de sarcina) eu calculez inapoi. Si anume data probabila fiind 3 august, atunci 3 feb. inseamna 3 luni de sarcina...

Mai gasisem ceva interesant undeva ieri, am sa caut acuma sa vad daca ma gasesc si iti dau un paste aici.

Numai bine,
Katink

Mergi la inceput

Hai ca am gasit.
Pentru ca nu sunt cuvintele mele o sa pun ghilimele

"Impartirea aici pe luni si saptamini este de genul:

Luna 1 - 1-4 sapt
Luna 2 - 5-8 sapt.
Luna 3 - 9-13 sapt.
Luna 4 - 14-17 sapt.
Luna 5 - 18-22 sapt.
Luna 6 - 23-27 sapt.
Luna 7 - 28-31 sapt.
Luna 8 - 32-35 sapt.
Luna 9 - 36-40 sapt.

! se refera la saptamini "pline" de sarcina, nu saptamina in "curs"..."

Mie una mi s-a parut destul de bine explicat si aproape de adevar

Pupici,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Katink, asa cum calculezi tu imi iese si mie data pe care mi-a dat-o medicul. Numai ca nu inteleg: de ce adaugi 7?

Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Drage burtici,

Noi am fost plecati la munte in weekend unde am aerisit copii mari si mici de tot. Au fost niste nameti cum nu am mai vazut ... dar cred ca ne-a prins bine, ca s-a marit brusc burta cu cativa centimetri.
Fetele carora li se pare ciudat sa simte bebele la 13-14 sapt: dupa cum suna descrierea voastra clar e bebele. Stati linistite, si eu am simtit repede si la prima sarcina si acuma. Cred ca tine de corpul si organismul fiecareia. Pe mine la 12 sapt. deja m-a intrebat medicul de familie daca simt. Deci nu e nimic ciudat in asta ...
Fetele care mergeti la eco, bebeii vostri ce dimensiune aveau in sapt a 14-a (de la UM)? ca pe mine ma cam streseaza mult chestia asta ... desi doctorelul a spus ca e ok, dar ... nu stiu ce sa cred.
Din pacate inca nu stim ce este. Dar nu-i nimic mai avem rabdare.
Va pup si aveti grija de burtici!

gabirus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Bine v-am gasit burticilor!Sunt noua pe-aici si putin cam debusolata.Eu am UM 19 noiembrie si DPN 25 august.Doctorul spune ca e posibil sa fie baiat dupa cat de mare este,baietii dezvoltandu-se mai repede intrauterin.

Credeti ca sunt prea tanara pentru un copil?Am 21 de ani.Mi-l doresc mult,nu ma intelegeti gresit,dar nu a fost planificat.A venit cand ma asteptam mai putin.Si avand in vedere ca medicul ma anuntase ca nu pot avea decat cu tratament din cauza unei anexite mai vechi...va dati seama ca surpriza a fost cu atat mai mare!!!

Giana

Mergi la inceput

Andre_ea,
stiu ca se numeste "The 'Count-Back' method" si am gasit-o pe net aici:

http://www.paternityangel.com/Articles_zone/How_it_happens/How-6.htm

Scade 3 luni ca sa ramana 9, dar de ce se aduna alea 7 zile, nu stiu sa spun sigur, din pacate , ma gandesc poate o avea legatura ca nu toate lunile au acelasi numar de zile...

Numai bine,
Katink

Mergi la inceput