cum e cu constipatia la gravide?

Sunt gravida in 3 luni si in general ma simt bine dar am probleme cu constipatia. Vreau sa stiu daca faptul ca m-am scremut f. tare acum o sapt. poate afecta "bebelusul". Stiu ca exisa riscul sa pierzi sarcina, dar daca nu am pierdut-o, se mai poate intimpla ceva?
Raspunsuri

rrox3 spune:
Stai linistita, nu exista riscul sa pierzi bebelusul decat daca sarcina ta are probleme speciale. Dar trebuie sa eviti constipatia fiindca poate produce alte neplaceri, in special hemoroizi. Asa ca mananca multe fructe (prunele uscate fac minuni), legume, fibre (cereale integrale si altele), iaurturi (poti sa incerci cu vestitul Activia) si bea apa suficienta. Succes!
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica s. 28+

lianasb spune:
multumesc f. mult,Roxana.
teama mea cea e ca nu cumva sa fi afectat oganele in dezvoltare ale bebelusului.
iar in privinta alimentelor, am incercat de toate, nu merge nimic.
singurele care ma ajuta cit de cit sunt supozitoarele cu glicerina

szivarvany spune:
Liana,
felicitari pt sarcina !
Sigur nu e afectat bb , stai linistita !!!
La mine a dat roade un iaurt maaare simplu sau cu fructe, in fiecare dimineata si minim un fruct pe zi, asta ca regula, bine-nteles ca eu mancam tone de fructe; a mai functionat compotul seara, mai ales de prune sau laptele cu miere. Cel putin la mine.
Sarcina usoara in continuare !!!
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099

mirelas76 spune:
fetelor, scuze ca ma bag peste voi dar..si eu am avut aceeasi problema cand am fost gravida cu mai mult timp in urma ( am pierdut acea sarcina, dar nu asta conteaza acum ). Insa doctorita de atunci mi-a recomandat pt constipatie ceva, un sirop pe care il mai folosesc si acum din cand in cand, ca s-a mai rezolvat din problema. DEci e un sirop frantuzesc DUPHALAC si este recomandat gravidelor, chiar scrie pe prospect asta. Si va garantez ca e fff bun, nu-si face efectul doar pe moment, ci in timp chiar rezolva problema..Sper sa va ajute ideea mea, ca si eu m-am chinuit destul cu asta!

Ile spune:
poti sa stai linistita!Constipatie ca a mea si la cat m-am scremut eu,ca mai aveam un pic si ajungeam la spital,cred ca nu a avut nimeni.Si multumesc lui Dumnezeu, bebe e bine.Si eu tot trei luni aveam pe atunci.Dca totul e ok cu tine si bebe, nu are cum sa-l afecteze. 25sapt

Monica-Elena spune:
Prunele uscate fac minuni si mananca dimineata o fructa pe stomacul gol si dupa o ora mananca mancare.
Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Oana_B spune:
constipatia la gravide
De la: Desprecopii.com forum
URL: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41415
Printat la: 30/01/2005
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: lianasb
Subiect: constipatia la gravide
Trimis la: 28/01/2005 18:51:31
Sunt o mica graviduta(3 luni) si am o mare problema:constipatia.
Se pare ca singurul remediu(f. putin eficient,de altfel)e supozitorul cu glicerina, dar as vrea un remediu pe cale bucala,iar alimentatia cu fructe si iaurturi nu ma ajuta. Va rog sa-mi dati si mie un sfat.Si de asemenea as vrea sa stiu daca faptul ca m-am "chinuit sa ies" a afectat "bebelusul".
--------------------------------------------------------------------------------
Am mutat subiectul tau la sectiunea dedicata gravidutelor. Sarcina usoara!
Q
Raspunsuri:
Autor: Rosey
Raspuns la: 29/01/2005 13:03:29
eu am avut probleme cu sarcina-iminenta de avort- si mi s-a spus sa nu ma screm prea tare si sa folosesc supozitoare cu glicerina daca e cazul....la mine lucrurile s-au reglat in timp, foarte bine.
cred ca subiectul ar trebui mutat...nu situ daca are prea multe sanse sa primeasca raspunsuri aici...
Autor: danitin
Raspuns la: 29/01/2005 17:56:18
Din pacate am o veste proasta pentru tine. Cu problema asta si toate sansele sa te confrunti toata perioada sarcinii ba chiar si vreo cateva luni dupa. Ideea este ca nu poti lua laxative nici in timpul sarcinii si nici cat timp alaptezi. Alimente recomandate> compot de prune, iaurt, germeni de grau in lapte, o lingura de miere de albine luata dimineata pe stomacul gol sau una cu ulei de masline ... Variante sunt dar eu iti spun din experienta proprie ca nu sunt miraculoase. Incearca, poate la tine merge.
Autor: ancuta06
Raspuns la: 30/01/2005 08:45:50
Painea neagra este un alt aliment recomandat.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
Oana_B

lianasb spune:
multumesc mult pt raspunsuri, deja ma simt mult mai bine.Cit de important e sa nu te simti singura!O sa incerc toate sugestiile voastre(pe unele deja le-am incercat,dar ...degeaba).Oricum, nu ma las!
Am luat azi rezultatul de la analizele de singe si urina si in afara faptului ca am rh negativ(sotul-pozitiv,dar e prima sarcina) si putina flora microbiana in urina,totul e bine.
va pup sa mai tinem legatura!

ellinia spune:
Incearca sa iei dimineata pe stomacul gol o lingurita de miere! Isi face imediat efectul. Si incearca sa eviti supozitoarele cu glicerina. Eu am patit-o destul de urat pe la patru luni cat am stat in spital si asistentele mi-au spus ca nu prea e bine sa iau supozitoare cu glicerina si mi-au spus de o metoda babeasca care a dat si rezultate imediat. In loc de supozitor cu glicerina incearca cu o bucatica de sapun. Suna aiurea dar in momente de criza, si decat sa te pomenesti cu hemoroizi, merita sa incerci!
Cristina si bebe DPN 06.03.2005

ligia13 spune:
Sau mai bine o clisma cu apa calda(e simplu cu irigatorul) decat un supozitor.
Eu stiu de tarate de grau, pe stomacul gol!