sarcina in urma stimularii

sarcina in urma stimularii | Autor: poliana

Link direct la acest mesaj

Sunt o aspiranta cat pot eu de optimista la rolul de mamica si sunt in a doua luna de stimulare ovariana cu clostilbegyt.In fiecare luna sper si in fiecare luna(pana acum) imi pierd speranta si disper cand vad un alt test negativ.
M-am gandit ca ar fi util pentru toate fetele care fac stimulare si sunt pline de speranta luna de luna sa citeasca cateva exemple de reusita cu un astfel de tratament. Asa ca va propun voua mamicilor sa ne dati o mana de ajutor, sa ne povestiti despre reusitele voastre. Sper sa va placa propunerea mea!!! Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

poliana, nu dispera ca vine el bebele. eu am ramas insarcinata de doua ori cu clostilbegyt (clomiphene). prima oara am ramas dupa 3 luni de tratament (una pe zi in zilele 3-7). din pacate am pierdut sarcina in primul trimestru. a doua oara am ramas in prima luna de tratament (2/zi in zilele 3-7). am acum 2 fete gemene superbe. de fiecare data am prestat la 2 zile incepind din ziua 9 pina in ziua 17, am stat cu picioarele pe pereti 1/2 ora dupa fiecare prestare.

trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare si sa ai grija sa iei tratamentul cum trebuie si sa prestati la 2 zile. probabil ca ti-a spus doctorul ca nu e bine sa il iei mai mult de 3 luni. medicamentul actioneaza inca 3 luni dupa ce intrerupi tratamentul, asa ca prestati cu spor in continuare, dupa intreruperea tratamentului.

bafta,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

Poliana, stai linistita, ca si eu am ramas insarcinata tot cu acelasi tratament. E drept ca din prima luna, dar sa stii ca doctorul spunea ca nu am ovulat si nu voi ovula in acea luna.
Asa ca trebuie sa spun si eu sa prestezi, chiar daca iti spune medicul ca nu ovulezi. Se va intampla, este unul care are rezultate f. bune, am citit pe net ca un mare procent din cele tratate ovuleaza si raman insarcinate. Este un articol f. interesant, imi pare rau ca nu mai am link-ul. Cauta-l sa vezi ce statistici bune are. Este despre Clomid, care este acelasi lucru cu clostilbegyt.

Andreea si Emma sau Thomas de 24 saptamani (26 de la UM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lianasb spune:

buna
poliana,iata povestea mea si trage tu concluziile.
De trei ani ne-am dorit copil,dar nu am ramas niciodata gravida.Imi cam pierdusem speranta cu atit mai mult cu cit eu nu am ciclul regulat.In toamna asta am decis sa ma duc la doctor.Initial se incepe cu o spermograma a sotului,iar la noi nu a iesit chiar incurajatoare.Apoi eu m-am tratat de candida( poate fi un factor de infertilitate), am tratat o mica rana pe col,dupa care am luat clostilbegyt din ziua a-5-a a menstruatiei pina in ziua a-10-a,cite una pe zi(dupa ce in prealabil facusem o ecografie vaginala si se constatase lipsa ovulatiei).
Dupa,in ziua a-13-a am repetat eco. vag. si s-a remarcat un folicul de 18 mm in diametru(ideal ar fi fost sa aiba peste 20 mm).Doctorul mi-a zis sa imi injectez pregnyl pt a ajuta foliculul sa ajunga la maturitate.Dar cind sotul meu a intrebat ce riscuri sunt,dr. a spus ca se poate sparge ovarul datorita suprastimularii.
Bineinteles ca sotul meu nu a fost de acord cu asa ceva, ne-am certat toata seara pe tema asta,dar "ne-am impacat" in cele din urma.Nu am facut pregnyl,imi luasem gindul, dar in ciuda acestui lucru peste o luna am aflat ca sunt insarcinata( incredibil!).Acum sunt in trei luni si f. fericita.
Asa ca totul vine cind te astepti mai putin,ai rabdare si roaga-te la Dumnezeu. Sunt convinsa ca totul va fi bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

lianasab sa "explodeze ovarul" nu am mai auzit.Dupa 65 de injectii de stimulare ptr fertilizare ovarele mele nu au explodat
Poliana important este sa nu iti pierzi speranta si sa crezi in steaua ta norocoasa si sa fi pe mana unui medic bun bineinteles. Eu am obtinut sarcina prin FIV(primul FIV si reusit din prima) dupa 11 ani de tratamente.

Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poliana spune:

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri. Cand am postat subiectul si am vazut ca nu raspunde nimeni am crezut ca chiar nu a ramas nimeni cu tratamentul asta. Conteaza enor pentru mine (si sunt convinsa ca pentru toate fetele care fac acest tratament) sa vedem ca exista rezultate.Eu una ma simt mai plina de speranta si daca mai aveti povestiri legate de subiectul asta le astept cu mare nerabdare.
Lorelai si eu fac la fel din ziua 3 pana in ziua 7 desi multe fete au facut din ziua 5 pana in ziua 9. Nu stiu care e diferenta dar mie asa mi-a recomandat medicul. Insa mi-a zis ca se poate face si 8 luni tratamentul desi si eu stiam ca dupa 3 luni iei o pauza. Dar poate nu ajung pana acolo.
at andreea iti multumesc de incurajari!!!
lianasb eu am facut de 2 ori pregnyl pana acum si in afara de durerile groaznice de la ovulatie nu am patit nimic.
Monica-Elena stiu povestea ta pentru ca am citit-o si este una cu adevarat impresionanta!!! Sa iti dea D-zeu un bebe frumos si sanatos.
Cat despre FIV nu m-am gandit pana acum e prea devreme!Voi mai incerca!
Pupici multi!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alisia spune:

Buna fetelor,
Si eu imi doresc un copilas care se lasa asteptat...
Am fost la doctor,mi-a recomandat tratament cu Duphastan;Ati auzit de acest medicament? Are efecte secundare? L-ati folosit?
Astept raspunsurile voastre.....
MULTUMESC ANTICIPAT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poliana spune:

Si eu iau duphaston si din cate stiu eu medicamentul contine progesteron care ajuta la mentinerea eventualei sarcini.Nu am avut nici un fel de reactii adverse dar am o prietena buna care se plange ca are ameteli si ca ii cade parul destul de tare. Probabil ca fiecare organis reactioneaza altfel. Eu de exemplu am recationat destul de rau la clostilbegyt in prima luna. Am avut o dermatita,am fost foarte nervoasa si mi se umflase burta de simteam ca pocneste. Acum in a doua luna ma simt perfect.
Bafta muuuulta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alisia spune:

Mersi,
Sa speram ca o sa ne ajute...
Sa ne vedem.
Astept mult
Alisia

Mergi la inceput