Fahrenheit 9/11

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Reliana spune:

Hihiih, gaitelor:)))) oare nu vazurati Catalina... :((((, ruxij same as before:((((
Asa, Catalina...Germania pretindea ca granitele si conditiile impuse prin tratatul de la Versailles ii sufoca dezvoltarea "Ideea spatiului vital".Aceleasi dorinte de expansiune le manifesta si Italia in zona Mediteraneeana si in Africa si Japonia in Extremul Orient mai ales in dauna Chinei. Japonia dorea acapararea resurselor economice din Pacificul de vest si din Asia de sud-est. Ufff, chiar avansam si pe alta continente....

Ce va mai place sa dati cu pietre!
Referirea la persoane nu era vb de Hitler( EL A FOST un criminal) era vb de trupele de nemti care nu-l aveau in frunte pe hitler ci pe comandantii lui dar.... Si nu va intleg elocventa in a da cu pietre, n-am omorât pe nimeni, Cataghe departe de mine ideea de a nega Holocaustul, nu mai mult de atat incat zilele trecute m-am rugat pentru sufletele celor din Auswitz. Incercam pur si simplu sa subliniez ca NEMTII DE AZI nu au nici o legatura cu nemtii de atunci, acum 60 de ani, dar daca pe voi asta va roade, sanatate la pasari!(copyright stie ea cine;)).
So, ca sa ma explic sa nu mai dau loc la interpretari aiurea (btw RA am ras cu lacrimi, ce ironie fina dar cam in balta) Am incurcat anii, am cetit 1939 in loc de 1941, desi asa l-am scris:Mea culpa, si de bucurie pentru voi iaca, v-ati luat o piatra de pe inima:)) nu mai dati cu pietre in Moore, dati cu pietre in altii:)))
Explicatia la aberatia mea minima pe langa cea a lui Moore. Germania vroia expansiune teritoriala, da! adevarat, dar ma intreb oare cu ce i-o fii acaparat pe Italieni, pe Rusi, pe Romani??? Nu tot cu ideea de Europa-Mare Putere-Unita????
AC "personal" facem in Romania! Sau daca vrei pe chat...:))))

Asa, in alta ordine de idei...io ma refer la NEMTII DE AZI!!!(repet loud and clear!) Sabina, ei chiar daca ar vrea sa uite nu au cum am scris Nemtii sunt obligati sa NU UITE.....
AC....Americanii fac oricum ce vor...ca uita ca nu uita asta e treaba lor. Btw, cand ma citezi citeaza te rog si emoticonii, nu se afla acolo numa pentru imagine:))), am o slabiciune pentru ala cu sticla. De fapt ceea ce ma roade pe mine e faptul ca fiecare discuta dinafara, despre germania de azi fara sa stiti prea multe, ma refer la nivel politic si economic, ca sa explic adica cum arata statul de plata al unui neamt, chiar si a unui concetatean de alta nationalitate. Precis nicicare nu este dispus sa-si arate "foaia" dar poate ca asa ar arata altfel. So, dupa asigurarea de sanatate si paralutzele albe pentru pensie vin asa 7% intrajutorare reconstruire Jugoslavia, 5% intrajutorare razboi Iraq (nu va faceti impresia ca stau astea asa pe hârtie ci sunt clasificate ca "Ajutor") apoi alti 5% pentru reconstruirea Germaniei de est, plus ca din iunie vor intra tot la taxe si cele 13 milioane pe care evreii le maicer ca despagubire. in fine....

quote:

Daca o romanca emigrata...nici macar nemtoaica din nascare poate sa scrie ca ai putea sa uiti milioane de oameni morti pentru nimic ...

AC, nu ziceam sa uiti ziceam sa nu mai fie atata ura fata de natia germana...la asta ma refeream nicidecum la molozul pe care mi-l bagi tu in gura!
Si btw....americanii sa omoare pentru ce vor ei,oricum nu se vor opri sa se uite la imnurile noastre de patriotism pentru nomansland, atata vreme cat lor nu li se taxeaza nici macar un cent, vezi accizele la benzina vis a vis de america...unde sunt oare cele mai mari? Hint: Germania.
So si uite ca am si demonstrat ceea ce aveam de demonstrat: cei din germania sau nemtii nu au voie sa deschida gura pentru ca tocmai li se inchide cu "voi aia cu hitler" Bleah...
apropo...daca cumva Schröder ar fi acceptat invitatia de a intra in rozboi contra Iraq, cum erau taxati acum continuatori ai lui hitler sau cavaleri in lupta antiterorism?:)))

Olala ca acu vazui...AC rusii si-au recunoscut si adoptat porecla de lenesi...deci lucratul ala...sa-mi fie iertat dar nu prea cred! Plus ca nu de tradarea aliatilor... din cate stiu eu englezii si francezii trebuiau sa APERE canalul polonez, mai ales orasul Gdansk...dar n-au facut-o...si plus de asta am inteles eu aiurea sau din postarea ta englezii si francezii erau aliatii germaniei??? Apropo AC sa te manance degetele sa-mi spui vreo 2 dupa ce citesti atent:)))
quote:
Daca nici un regulament nu te-a impiedicat ..poate vreun bun-simt ceva.... Ca moderator DC reprezinti in ochii mei DC...
Apartenenta mea politica, eu as zice mai degraba apolitica nu prea are de-a face cu bunul simt...nu vad unde te-am lezat sau apostrofat...moamaaa cred ca acu tre sa mai imi iau o pereche de ochelarii sau poate imi dai tu citat direct cu ce am spus...nu de alta da' vreau sa ma rusinez de faza cu voi...si asta pentru ca dau cu regulamentul.... Si apropo daca tot mai vrei sa-mi spui vreo 2...repede pe PM...

Aysha....personalul era cam...hâc....:)))

It is better to have loved and lost than never to have loved at all!
http://www.yamafoto.com/?ref=12560

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RA spune:

Reliana,scuze,n-am stiut ca ai rau de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Hai ca discutia a luat-o pe aratura.

Cind m-am referit la Franta si Germania fiind impotriva razboiului, nu m-am gindit la Hitler (voi reveni asupra subiectului) ci m-am gindit la contractele de cumparare a petrolului pe care aceste tari le aveau cu Saddam Hussein (preturi de nimic, Oil For Food innereguli, voucher, samd). Protestul nu a fost bazat pe moral ci pe economic si voalat si aruncat praf in oki.

Revenind la Hitler. Am facut paralela, pentru ca Moore argumenteaza ca opinia publica este impotriva razboiului (iar statisticile pe care le arata el sint destul de discutabile si controversate). Am vrut doar sa arat ca in istorie am mai fost o intrare in razboi mult mai nedorita de americani care totusi a fost necesara.

Pretul pacifismului este platit (si scump rau) de cei asupra carora inactiunea se rasfringe genociduri au avut loc in felul acesta silentios.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Ai dreptate, gaitzo, tu te-ai exprimat extrem de clar si concis, ai pus emoticoanele fix unde trebuia (nu pricep io cu ce schimba emoticonul pus referitor la faptul ca nu iti aminteai cum se numeste "canalul" sensul mesajului, dar...), totul a fost ok, noi, gaitzele astealalte, am inteles total gresit.
Personal ma retrag, pentru ca nu mai inteleg chiar nimic, nici macar in ce fel postarea ta raspunde la a mea. Si in primul rand nu inteleg ce are postarea mea cu nemtii din ziua de azi - eu nu am facut decat sa raspund la niste afirmatii pe care le-ai facut si care mi s-au parut eronate.

P.S. Daca am fi absurzi acuma sa credem ca tu nu ai inteles ceva, da-mi voie sa iti spun ca postarea mea reactiona la faptul ca faceai o paralela intre pactul Ribbentrop-Molotov si actuala UE si la acest pasaj: "1941 trupele germane, deci nu Hitler personal( a nu se discuta persoane: vezi regulament) au invadat Polonia". Nu vad nici un emoticon pe aici, prin urmare, mi-a scapat sensul subtil al glumei tale. Si, ca sa nu mor proasta, cu mama lui ce era totusi? In afara de faptul ca el considera ca a ucis-o nu cancerul ci un doctor evreu si in afara de faptul ca unii considera ca, desi era catolica practicanta, ar fi fost la origine evreica?

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

Eu am o intrebare doar pentru fetele care cunosc realitatea la fata locului,respectiv cele din Germani si Israel.

In Germania exista comunitatea evreiasca?
Si sint doar patroni si umbla cu nasurile pe sus pe motiv de Holocaust?
Eu nu cred,dar cum n-am cunostinta de cauza,astept un raspuns.

In Israel exista comunitatea nemteasca?
Si sint pusi doar la munca de jos si frecat de pantofi?
Nici asta nu cred.Dar cum,la fel,sint pe linga informatii,iarasi astept raspuns.

Tarile astea doua au legaturi diplomatice si comerciale?

Daca ar fi sa invinovatim generatia de astazi pentru ISTORIE ar trebui in mod normal sa implicam si romanii ca doar la un moment dat au fost aliatii nemtilor,nu?
Si ar trebui inca sa ii strangulam pe rusi pentru ca si cu ei am avut ceva de impartit.

Eu cred ca ar trebui sa ne invatam copii ISTORIA si ca razboiele aduc doar nenorociri si rani ce se vindeca taaare greu dar care se pot redeschide foooarte usor.
Sa le aducem aminte ce a putut face un sclerozat ca Hitler(na, ca mi le-am dat singura)si sa fie adeptii relatiilor diplomatice.
Ca Holocaustul NU ARE VOIE sa se repete!
Nu-i mai usor decit sa le insuflam ura fata de o natie sau alta?

Parerea mea,ca.....deh,e a mea.

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Mergi la inceput

Catalina, era gluma, era menita sa insinueze....Hâc ...io cu cine votez?" adica tradus cum se numea canalu ala....sper ca nu ai impresia ca nu stiam cum se numeste:))) Daca impresia asta o ai...atunci scuza-ma dar nu ma ridic la nivelul de a stii mai mult de cat spui tu....si nu nu trebuie sa te retragi....nici papesa nu s-ar fi retras, desi a gresit(asta ca sa-ti amintesti nivelul....meu subcultural)....Si gaita cea mai mare sunt eu...deci nu vad problema:)))
Catalina, mama lui , era evreica!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aysha

Eu am o intrebare doar pentru fetele care cunosc realitatea la fata locului,respectiv cele din Germani si Israel.

In Germania exista comunitatea evreiasca?
Si sint doar patroni si umbla cu nasurile pe sus pe motiv de Holocaust?
Eu nu cred,dar cum n-am cunostinta de cauza,astept un raspuns.

In Israel exista comunitatea nemteasca?
Si sint pusi doar la munca de jos si frecat de pantofi?
Nici asta nu cred.Dar cum,la fel,sint pe linga informatii,iarasi astept raspuns.

Tarile astea doua au legaturi diplomatice si comerciale?

Daca ar fi sa invinovatim generatia de astazi pentru ISTORIE ar trebui in mod normal sa implicam si romanii ca doar la un moment dat au fost aliatii nemtilor,nu?
Si ar trebui inca sa ii strangulam pe rusi pentru ca si cu ei am avut ceva de impartit.

Eu cred ca ar trebui sa ne invatam copii ISTORIA si ca razboiele aduc doar nenorociri si rani ce se vindeca taaare greu dar care se pot redeschide foooarte usor.
Sa le aducem aminte ce a putut face un sclerozat ca Hitler(na, ca mi le-am dat singura)si sa fie adeptii relatiilor diplomatice.
Ca Holocaustul NU ARE VOIE sa se repete!
Nu-i mai usor decit sa le insuflam ura fata de o natie sau alta?

Parerea mea,ca.....deh,e a mea.

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Aysha draga, chestia e ca "râca" asta intre evrei si nemti exista doar din "afara", eu cunosc persoane din ambele natii si pot spune cu mana pe inima ca traiesc in liniste si pace, nici vorba de ura sau alte chestii, ca exista exceptii vezi grupul nazistilor, asta e, fiecare padure cu uscaturile ei..In rest de acord cu tine!
Plus ca si eu as vrea sa stiu "live" cum e vazuta germania din partea aialalta a baricadei. Si da, tarile astea doua au relatii comerciale...si inca ce relatii comerciale!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Reliana, salutare, nu am inteles ce ai vrut sa spui prin "Ruxij, same as before" Adica asa am facut io mereu, am avut un comportament neadecvat? Sau ca before ce? Vreau numa' sa inteleg si eu expresia aia englezeasca deci please help.

In rest, nu ma intereseaza catusi de putin nici nemtii si nici al doilea razboi mondial (ma intereseaza doar razboaiele mele cu viata). Treaba e ca te-ai exprimat gresit cu referire la regulament si Hitler, iar eu era sa mor de ras nah, asa ca n-ai de ce sa te superi ca n-am inteles noi ce voiai de fapt sa spui, nimic personal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

ah ce bine le mai zici Ana Maria !!!
si eu m-am gindit ca nu am esplicat noi prea bine la ce paralela intre WWII si Irak ne refeream ...

si totusi ...sunt irakienii better off sau worse off?
eu zic ca sunt better off.
si e foarte interesant sa vad cum toata media inca incearca sa puna stirile intr-o lumina cit mai vaga... spre exemplu pe BBC : "irakienii sunt multumiti...la asa nivel ca x a murit de inima de fericire ca a votat dupa 50 de ani liber, Y nu'sh ce a facut....dar...mai sunt multe de facut ..." bla!bla!bla! normal ca mai sunt multe de facut. si in plus vreau sa vad si eu o tara altruista....cine face ceva pe degeaba in ziua de azi?? nimeni. normal ca americanii au interese in zona: economice, strategice de aparare... nu le au toti?! important este ca si irakienii ies mai bine din toata povestea. de ce nu pot sa recunoasca europenii ca au lasat inca o data toata povara pe umeri americani....?! si ca democratizarea irakului este un punct foarte important in lupta contra terorismului.

dupa asaltul media impotriva razboiului(cel putin canalele europene pe care le vad eu aici) chiar ma intrebam ce cred oare si irakienii de rind. ca din cei cu pusti, pusi pe "ras" imperialisti americani si proteste flower-power vazusem 2 ani la rind intr-o permanenta intoxicare. si a fost foarte placut sa vad si fata irakianului de rind, jubilind, zimbind cu speranta spre viitor ...

de ce oare au "primit" insurgentii irakieni (da exact cei care omoara fara discriminare americani si irakieni) asa de bine filmul lui Moore??!!! ei ... raspunsul e cam evident...

Once a grump, always a grump
http://community.webshots.com/user/s_b2702

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Doamne fereste!, cum sa am senzatia ca nu stiai cum se numeste canalul?? Departe de mine acest gand, la fel ca si gandul ca nu stiai ca corect este Ribbentrop si nu Libentrop sau Auschwitz si nu Auswitz.
In acelasi timp, tin sa declar public ca eu personal:
- nu stiam cum se numeste "canalul";
- nici despre ceea ce am scris in prima postare nu stiam prea multe, insa ceea ce ai scris tu in prima ta postare nu mi se parea corect asa, la bunul simt, asa ca am pus mana si am gugalit;
- nu am nici cea mai vaga idee despre ce papesa vorbesti, singura pe care o stiu eu e papesa Johanna si nu stiu ce greseli a facut in afara de faptul ca era femeie si a pretins ca e barbat;
- habar nu am de muuuuuulte alte lucruri si nu am nici o problema in a recunoaste acest lucru, atata vreme cat in momentul in care afirm ceva ma straduiesc sa fie corect, iar daca nu, prefer sa tac.
Si, last but not least, constat ca singura persoana de pe topicul asta care are ceva cu nemtii din ziua de azi esti tu, in rest nu am auzit pe nimeni sa aiba ceva cu ei cu referire la Hitler.
A, totusi, ce era cu mama lui Hitler??... ca zau ca nici pe asta nu o stiu!

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput