Fahrenheit 9/11
Raspunsuri - Pagina 11
liris spune:
quote:
Originally posted by aysha
Romanii cum de s-au "rasculat" si l-au matrasit pe Ceausescu fara ajutorul nimanui?
asa crezi tu?? tu crezi ca se intimpla ceva fara acordul mai marilor??!!
Once a grump, always a grump
http://community.webshots.com/user/s_b2702
vikinga spune:
Aysha si eu m-am intrebat lucrul asta, de ce oare nu s-au rasculat irakienii asa pe riscul lor sa-l dea jos de la putere pe sadam. Pai cine ar fi indraznit? Ce sanse ar fi avut? Nu se poate compara cu situatia din dec 89 la noi pt ca atunci a fost o miscare in tot estul Europei in tarile comuniste. Totul a inceput de la Gorbaciov, apoi caderea zidului Berlinului, mai devreme sau mai tirziu s-ar fi intimplat si la noi. A fost ca o miscare in lant, una precedata de alta.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
vikinga spune:
Si da buna intrebare: sunt irakienii mai fericiti acum?Eu una sper ca macar de acum incolo va fi bine, ca ei vor avea o sansa mai buna. Aysha pt ca tu esti mai aproape si poti vedea stiri mai de la ei, cum sunt lucrurile relatate?Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
vikinga spune:
quote:Ocebine sa stii totusi ca traind aici eu ii percep pe nemti neasteptat de pacifisti in comparatie cu trecutul lor. Generatia de acum e altfel, eu ma intreb de multe ori unde e oare singele ala de nemti care au inceput 2 razboaie monstruoase. Probabil au invatat ceva din trecutul lor, sunt date asa de des documentare despre cele 2 razboaie, despre ororile facute de ei in al doilea razboi, despre cit de cumplit distrusa era Germania dupa incheierea razboiului. Aici la un sondaj de opinie cu privire la interventia in Iraq, majoritatea covirsitoare a fost impotriva, si aici vorbim de oameni obisnuiti nu de nu stiu ce interese la nivel inalt.Apoi chiar isi respecta Constitutia, ei putind interveni militar numai in caz de sunt atacati. Ok o sa spuneti ca e normal ca nu-i asa in urma celui de al doilea razboi li s-au interzis multe, totusi de ce in ultimii 10 ani si-au redus foarte mult fortele militare? Ca doar nu-i forta nimeni acum! De asta am zis ca USA are alt gen de politica ca stat puternic ce este. Dar acum fiecare dupa posibilitati...
Originally posted by ocebinede aici vehementa lor in a protesta razboiul (nicidecum din ceva sentimente umane).
Andrada spune:
Sint o pacifista asa ca parerea mea cu privire la razboiul din Irak poate fi considerata de la inceput subiectiva. Dar pentru mine razboiul nu e meci de tenis sa faci galerie din tribuna pentru trupa favorita . A fi de acord cu un razboi si a-l considera justificat inseamna a-l crede indreptatit de perceptele tale si in final de a te oferi in orice secunda sa-l duci. Inseamna a fi gata a te inrola sau eventual a-ti trimite fiul/fiica. Altfel sint doar vorbe aruncate.
Eu una cred in masurile de protest pacifiste, cele pe care le propunea Jazz, meetingurile desfasurate pe tot cuprinsul americii (stiati ca la meetingurile de protest impotriva razboiului din Irak(care au avut loc in tot vestul) au participat cel mai mare numar de oameni din istorie, nici un alt eveniment, nici o alta decizie nu a fost mai contestata…), si mai cred in embargou.
Cu privire la aducerea democratiei cu forta intr-o alta tara dar asta n-ar contraveni taman scopului nobil de la care a inceput??? Tocmai s-au egalizat numarul victimelor civili din Iraq cu numarul victimelor inocente din 9/11. Si atunci care mai e diferentza dintre noi si ei??
A
PS ca sa ma lamuresc si eu: Cine sint mai-marii aia care dicteaza cind se rastoarna dictaturile, tot cei pe care ii stim??
Atunci numai metodele sint diferite, unii au revolutie de catifea, alti...dupa buget
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele
aysha spune:
quote:
Originally posted by vikinga
Si da buna intrebare: sunt irakienii mai fericiti acum?
Eu una sper ca macar de acum incolo va fi bine, ca ei vor avea o sansa mai buna. Aysha pt ca tu esti mai aproape si poti vedea stiri mai de la ei, cum sunt lucrurile relatate?
Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
As face-o cu mare placere dar nu tin neaparat sa fiu acuzata de impartialitate
Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."
Andrada spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Cineva a subliniat foarte bine: Au fost alegeri libere in Iraq. Ce sentimente aveti vizavi de acest fapt?
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (4)
Nu ma gindesc ce sentimente am eu ci ce sentimente au ei, irakienii...
In 1917, Bagdadul (sub ocupatie otomana) a mai fost eliberat odata de englezi iar Sir Stanley Maude a declarat atunci: "nu sintem cuceritori, am venit aici sa va oferim eliberarea de anii de tiranie..." In urmatorii ani mii de englezi au murit "oferind libertatea" , iar tirania s-a intors...Trei ani mai tirziu, Churchill chiar aproba utilizarea bombelor cu fosfor pentru distrugerea "cuiburilor alea de animale" mii de civili au fost atunci omoriti. Istoria se repeta deci pentru ei.
Iar ca sa facem analogia corespunzatoare nu ma intreb daca Romania as fi vrut sa fie eliberata de americani de sub tirania lui Ceausescu ci ma intreb daca as fi vrut sa fie eliberata de musulmani. E diferit si pentru ei si pentru noi. Americanii pot fi priviti ca eliberatori aici intr-un mediu crestin, in middle east e cu totul altfel. Cum e altfel? Pai acum in Bagdad numai cladirile care adapostesc 2 ministere mai sint in picioare: cel de interne si cel al petrolului.
Biblioteca Koranului (cu exemplare unice in lumea intreaga) a fost bombardata si a ars pina la temelii ca si toate celelate institutii culturale si vestigii ale culturii irakiene.
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele
liris spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Nu ma gindesc ce sentimente am eu ci ce sentimente au ei, irakienii...
mie imi par fericiti.
Once a grump, always a grump
http://community.webshots.com/user/s_b2702
ocebine spune:
1941-Hitler invadase Austria, Polonia, Tarile de Jos, Balcanii, facuse pactul Ribentropp-Molotv. Marea Britanie era sub atac constant aerian, sugrumata fara provizii.
85% din americani erau impotriva intrarii in razboi.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (4)
xenocid spune:
quote:
85% din americani erau impotriva intrarii in razboi.
...motiv pentru care Churchill a uitat sa le spuna de Pearl Harbour in timp util.
Alin
*Ex astris, Scientia*