printre ingeri
"Claudiu mic nu mai este"....
vorbele imi rasuna de ceva vreme in urechi, imi ingreuna sufletul, imi umplu ochii de lacrimi si ma determina sa-mi tot string copilul in brate cu teama si sa ma intreb ' de ce, Doamne?";
atit a mai avut putere sa spuna la telefon tatal copilului, Claudiu-mare, de acolo, de la clinica din Italia unde batalia pentru viata fiului lui s-a terminat cu o infringere;
nu l-am cunoscut pe copil (numai pe tatal lui,o ruda din familia mamei)...dar imi imaginezi ochii mari plini de "de ce mami, de ce tati?" ce descopereau lumea povestilor, a muzicii si desenului animat, a topoganelor si a zimbetului...cum numai zimbetul de copil la sapte ani poate fi; minuta mica tinuta strins in mina puternica a mamei, a tatalui...pe care nu-i mai striga nimeni "tata. mama" ; mama, medicul care n-a reusit sa scoata din gheara mortii cel mai drag pacient: fiul ei;
vestea a cazut ca fulgerul in urma cu citeva luni: leucemie; si de atunci pentru cei doi parinti tineri, pentru bunici si pentru cei din jur a inceput lupta: cu adunatul fondurilor necesare, cu birocratia ticaloasa din Romania, cu clinicile care sa accepte copilul pentru transplant; primul transplant in Italia i-a facut sa spere din nou; al doilea insa...sufletul plapind n-a mai rezistat si s-a stins;
colectivul de la spitalul din Italia i-a ajutat pe parinti sa-si aduca copilul in tara, sa-l inmorminteze aproape de casa...atit le-a ramas;
soarta...birocratia ce-a lungit timpul de asteptare reducind sperantele...dezastrul din medicina romaneasca...Dumnezeu stie..cert e ca acesti parinti au pierdut batalia pentru viata copilului;
Dumnezeu sa te odihneasca, Claudiu-mic, iar pe parintii tai...sa-i ajute sa indure viata de acum incolo.
"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."
Raspunsuri
Arhistefy spune:
Dumnezeu sa-l odihneasca pe micut. Acum este langa Tatal sau. Multa, multa putere celor ramasi sa-l planga...
La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.
Cu drag,
Mihaela
ruxi spune:
D-zeu sa-l odihneasca in pace! E cumplit...multa putere parintilor!
Ruxi si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Povestea nasterii
motanik spune:
Ce trist...Claudiu este insa un inger acum, de-a dreapta Tatalui care il va odihni in pace...
--------------------
Andra
Nunta noastra Noi
Ziua Andreei
Intre romani
lucia_cs spune:
Dumenezeu sa te odihneasca Claudiu.
Condoleante familiei si prietenilor indurerati!
Dumnezeu sa te pirmeasca in Imparatia Lui!
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire.
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny
Gina M spune:
Despartirea de cineva drag,este intotdeauna dureroasa ... In astfel de momente,descurajarea da tarcoale mai mult ca oricand celor lasati in urma.
Incurajez familia sa nu se lase prada ei. Desi acum este asa de greu,bucurati-va totusi de trecut,de prezent(deoarece moartea, nu este decat o scurtatura spre casa cereasca vesnica - o trecere de la aceasta viata imperfecta, la una perfecta), si incredeti-va in viitor.
Cu siguranta acolo ii va fi cu mult mai bine,decat i-ar fi fost aici pe pamant in mijlocul suferintelor. Desi pentru unii dintre noi moartea este un cuvant trist,trebuie sa ne amintim cu totii cuvintele latine "Memento mori"(Adu-ti aminte ca vei muri).Moartea este o realitate prin care toti trebuie sa trecem. Trebuie sa ne amintim aceasta,deoarece,tot ceea ce facem si pretuim, trebuie cantarit ca valoare in perspectiva vesniciei.
Condoleante intregii familii indurerate.Noi cei de la suntem alaturi de voi.
Nu face un singur pas pe drumul vietii, cand pasul te desparte de Isus.Nu spune-un gand ce dragoste n-aduce,si nu privi de nu privesti duios.Si-abia atunci prin soapta noastra dulce, va suspina si va vorbi Hristos.
gandacelu spune:
Dumnezeu sa-l odihneasca pe Claudiu si sa-i intareasca pe parinti...
:((((((((((((((((((
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
Viovio spune:
Dumnezeu sa-l odihneasca pe Claudiu si sa le dea putere parintilor sa mearga mai departe.Daca pina acum ei l-au veghiat pe Claudiu,de acum Claudiu ii va veghia pe ei,de acol de sus.Un inger pur ce va traii vesnic prin ei si in gindurile lor.Condoleante familiei.