Ciocolata de la ce varsta si de care???

Ciocolata de la ce varsta si de care??? | Autor: Danza

Link direct la acest mesaj

Salut mamicilor!
Am si eu intrebare mai ales pt mamicile cu copilasi peste 1 an: de la ce varsta dati sau preconizati sa dati ciocolata la bb?
Puiutzu meu (1,4 ani) se da in vant dupa ciocolata. Eu ii dau numai cate un patratel si numai din aia alba sau cu lapte, iar dupa asta spalam imediat dintii .
Citisem ca pana la 3-4 ani nu se recomanda, dar e atat de pofticios ca mi se face mila.
Oricum nu-i dau mai des de 2-3 ori pe saptamana. Fac rau?

Multumesc pt. eventualele raspunsuri ,

Danza, mami lui Danutz

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Si fetita mea la fel e de inebunita dupa ciocolata. Noi i-am dat de pe la 1 an si 4 luni. In general, incerc sa-i ofer cat de rar posibil, de la Kinder in general (oul de ciocolata in special).
Eu cred ca daca pastrezi masura, nu vei avea probleme. Adica eu asa sper pentru noi, si va doresc asemenea si voua.
Vilma si Anca (1 an si aproape 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Se spune (cel putin pe aici)ca ciocolata nu-i buna (pentru copii mici) ca-i ii face super-activi, nu pot sa doarma, nu-i buna la dinti samd. Si bineinteles ca lor le place de.... dulce, gust bun.

Alex nu serveste ciocolata, caci nici noi nu servim, am considerat ca-i mai bine, o sa aiba timp cand o sa se duca la scoala, caci stiu ca atunci nu am sa-l mai pot opri.(iar un copil nu-ti cere daca tu nu-i dai) Dar pentru prezent daca pot am sa continui fara...

Am mai fost la zile onomastice si a mai gustat tort de ciocolata (de ce or servi tort de ciocolata la copii de 2-3 ani, nu stiu) si bineinteles ca i-a placut. Ma mai intreaba din cand in cand de tort de ciocolata, si ii spun frumusel ca nu avem. Nu sunt impotriva dulciurilor, dar cred ca daca pot sa nu-i dau tot felul de bomboane sau ciocolate este bine. Mai mananca din cand in cand cate o bombonica de fructe, frishca din cand in cand, cate o prajitura facuta in casa. In rest nimic care sa-i starneasca apetitul catre dulciuri. La fel si cu siropurile, sucuri samd. Singurul lucru care-l bea este APA. Si din cand in cand un suc de portocale, ca sa nu se constipe la stomacel.

Numai bine la mamici si copilasii lor!

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salhiuta spune:

Ciocolata de la kinder este pt. copii deci nu este asa de nociva dar daca copii sint mai agitati mai bine renuntati la acest produs cit si la cacaua cu lapte.Va spun din proprie experienta ,asa m-a sfatuit pe mine pediatrul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

N-as zice ca Danuz e mai agitat de la ciocolata . De cafea cu lapte sau cacao nici vorba nu poate fi. Alte dulciuri nu consuma, pt. ca are cam putin dintisori si nu vrem sa-i imbolnavim si pe astia. Suc ii dau in fiecare zi, in schimb ceaiurile le bea neindulcite, la fel si compoturile de fructe preparate in casa.
Aici problema vine tot de la mine. Caci, daca pofticioasa de maica-sa , care e dependenta de dulciuri , n-ar papa ciocolata, puiutzu' n-ar vrea, pt. ca e prea mic sa stie sa ceara anume ciocolata.

Oricum, vom avea in vedere raspunsurile vs., pentru care va multumim mult.

Cu drag,
Danza & Danut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna spune:

Noi i-am dat cind am mincat noi, adica de sarbatori. I-am dat si tort si napolitane Joe (din alea pline de E-uri), ciocolatele Mars, etc. Se zice ca nu e bine sa-i dai dulciuri sa nu aiba mai tirziu tendinta spre "meniu dulce", iar ciocolata nu pentru ca ii agita pe copii. Medicul meu spune ca daca tin neaparat sa-i dau, sa-i dau ciocolata alba (ciiih, mie nu-mi place), dar mai bine nu-i mai dau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

nu cred ca o sa-i dau curand desi ii place ca a gustat, dar nu cred ca e bine pentru dantura, si Diana are un an si 3 luni, 8 dinti si 4 masele plus caninii care ies acum.

Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Ca si Garofitza, noi sintem contra dulciurilor. De ce sa-i dai ciocolata unui copil? Un fruct e de un milion de ori mai bun ,mai sanatos si mai hranitor. Ca sa nu mai vorbim de "stricaciunile" pe care le face zaharul! Eu lucrez intr-o clinica dentara unde vad zilnic multi copii. E o mare diferenta intre dantura unui copil care n-a vazut ciocolata in viata lui si a altuia care maninca "numai" de 2-3 ori pe saptamina. E pacat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Cand Ioana avea 1 an si 6 luni i-am facut analize - n-avea copilul nimic dar eram eu stresata sa vad daca totul e ok. Rezultatul a fost ca glicemia era f.f. putin sub normal - eu nu ii dadusem nimic dulce pana atunci, iar ceaiul il faceam numai cu miere. Doctorita ne-a spus sa ii dam dupa masa de pranz doua, trei patratele de ciocolata - ca ea oricum recomanda copiilor cate putina ciocolata ca are toate B-urile.

Mergi la inceput