Bebelusi de sept-oct 2004 (15)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns herra spune:

Buna ziua!
Au trecut din nou cateva zile in care m-am rezumat la a va citi; asta in conditiile in care BB-ul a inceput sa ma trezeasca de doua ori pe noapte…
Dar intre timp am mai adunat cateva intrebari:

1. in primul rand sper sa nu se grabeasca toata lumea cu diversificarea, sa mai am si eu cu cine discuta peste o luna si jumatate…
2. ce fel de vaccinuri faceti la copii? Cu antipolio oral sau injectabil?
3. ma poate ajuta cineva sa gasesc un unguent cu anestezic – EMLA – produs de compania americana Astra Zeneca?
4. cum luati temperatura? Ce tip de termometre folositi? Pentru mine e un chin – am un termometru electronic, care bip-aie de cate ori se misca putin, ca si cum ar fi citit temperature (rectal)…
5. dupa vaccinare tineti copiii 2 zile fara baie si iesit afara?
6. dar cand ninge e indicat sa-i scoatem? Din cate am citit unele dintre voi o fac, merg cu ei si in vizite si chiar intra in magazine… al meu se “fornaie” imediat daca schimba aerul…
7. are cineva si foloseste umidificator de aer? Merita investitia?
8. ce vitamine luati – cele care alapteaza? Mie a inceput sa-mi cada parul f. tare si sunt disperata… au aparut, de asemenea, si probleme cu dintii…
va multumesc si sanatate la toata lumea!

Herra si Vlad (23 septembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Buna fetelor!
Bozo draga, ti-a cam trebuit ceva timp sa-ti faci curaj si sa scrii....ma bucur ca ai facut-o!
MamaElei, bine ai venit si tu printre noi!
Mai fetelor, piticul meu e si el tare rasfatat!!!...De reeducare, cu statul in patut singurel in timpul zilei, ne-am apucat si noi, dar nu prea merge treaba, ca tati daca-i acasa, repede-l ia in bratuca....manca-i-ar fundicul!
Alesio se intoarce singurel pe burtica si invers, si mai nou a inceput sa faca ca tractorasul, de tot se scuipa(brrrr, cu buzuca de jos)! Ne distram de el , ce haios e, manca-l-ar mama!
De vreo 2 zile prinde cu manutele jucariile de la caruselul de la patut si le trage in gurita!
De mancat , mananca foarte bine, si creste la fel!
In schimb am eu o problema( normala dar enervanta!): imi cade parul! Voi ati trecut prin faza asta?
Ma duc ca plange gazuca!
pupici!

Ioana si bebe Alesio (08/10/2004)http://alesio.shorturl.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Salutare,
noi nu ne laudam cu nimic nou...
Parul imi cade si mie in cantitati de neimaginat, eu iau in continuare materna si cica e ceva foarte normal, gratie hormonilor...
Cand sa incep sa scriu si eu ceva, hop si Mara cu tipetele...
Pe mai tarziu,

Timea si Mara 10 sept. 2004
http://community.webshots.com/user/timea2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut!

Pentru caderea parului stiu ca se recomanda ceva vitamine (prescrise de medic) si.... rabdare. Am citit undeva ca acum, in primele luni dupa nastere, cad si firele care nu au cazut in timpul sarcinii, de aceea pare ca ne cade mai mult. La mine se potriveste ca in timpul sarcinii aproape ca nu=mi cadea nici un fir de par.

Ha, ha, Pufymic, mi=ai amintit: si micu' meu au facut ca tractorasul, dar aseara in timp ce-l hranea tati cu cereale e de neinchipuit cat de mult poate improsca un bebe asa mic cu o lingurita de piure....

Herra, eu am facut vaccinul injectabil pentru ca bebele meu regurgiteaza destul de mult si mi-era teama sa nu elimine si vaccinul in acest mod. Nu mi-a zis nimeni sa il tin fara baie sau numai in casa dupa vaccin. Chiar dupa vaccinul de luna a patra aveam de umblat un pic prin oras si am intrebat dr daca pot si a zis ca nu-i nici o problema.
Temperatura eu i=o iau cu un termometru digital cu varf flexibil, si e f eficient.
Eu pe ninsoare nu prea l-as scoate (nu ca am avea cine stie ce zapada), insa il scot in lume, in vizita, in magazine, cat se poate de mult. Si al meu face un fel de spuzeala pe fata daca intra in contact cu f multi oameni dar dr a zis ca e ok, si oricum nu=l pot tine izolat, e bine sa se obisnuiasca.

Va pup.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Mai, mai, mai, nu pot sa dispar si eu juma de zi ca sunt data la disparuti...hihihi.
Ne-am trezit astazi ceva mai devreme, adica la 10, i-am dat bebelinei sa pape, am mancat si eu timp in care am citit si forumul dar apoi m-am gandit sa ies cu bebe afara la plimbare. Am stat cam o ora si jumatate si tare bine a mai fost...de ea, ca de mine nu mai spun ca m-a rupt de spate .
La pranz, la 13.30 i-am dat bebelinei supa si a papat fix 60 ml si nu a mai vrut. La san nu a vrut deloc, deloc, nici macar sa puna gura pe el, parca avea maracini....intr-un final i-am dat lapte praf si a papat vreo 80 ml si asta a fost. Acum doarme pe birou in scaunul de masina si astept sa se trezeasca pe la 17 sa-i dau sa pap...de data asta de la san ca altfel nu mai pupa nimic.

Bun venit bozo si MamaElei si sa va traisca piticii! Deja sunteti in listuta cu bebelusi!

Herra incerc sa-ti raspund si eu la cateva intrebari.
1 Daca ai laptic suficient nici nu trebuie sa te grabesti cu diversificarea....si daca nu mai e nimeni atunci care n-a inceput-o, intreaba si sigur o sa ne reamintim ca sa te ajutam.
2 Eu ii fac Infanrix si Engerix si polio este injectabil.
3 Nu stiu ce este si nici unde se gaseste.
4 Temperatura i-o iau rectal cu termometru digital Scala (ieftin si bun) si bip-aie doar la sfarsitul masuratorii. Incearca sa tii bebelusul pe piciorul tau, pe burtica si poate nu se mai misca bebe.
5 Dupa vaccinare trebuie sa te comporti cu bebe ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Eu totusi nu-i fac baie in ziua aia dar de scos afara o scot.
6 Eu nu o scot pe bebelina afara doar cand ploua sau bate vantul foarte tare, ori e ceata....in rest iesim afara, bineinteles ca daca nu-i e lene lu' subsemnata
7 Umidificator nu am dar ma bate gandul sa-mi iau unul. Momentan stau cu oala cu apa pe calorifer.
8 Eu nu iau nici un fel de vitamina, desi cred ca ar fi bine sa iau. Parul??? hehehe, peste tot prin casa gasesti fire de par de la mine. Asta e, cat alaptezi e normal sa-ti cada parul.

MamElei, bebelusa are gingia umflata? De ros tot ce prind, balute cat cuprinde cam toti bebelusii au in program asa ceva. A mea are gingia umflata de la 3 luni jumate in dreptul unui canin de sus dar nu cred ca o sa-i sparga gingia acum. Astazi am fost la farmacie si am luat si Calgel (gratuit) sa avem in casa, ca nu se stie.

Aissa, daca sunt moi poti sa le bagi direct in blender si se paseaza.Cel mai bine e sa incerci si sa vezi cum iese.
Eu astazi i-am cumparat bebelinei razatoare de sticla pt momentul in care ii voi da mar ras cu biscuiti.
Acum trebuie sa ma orientez pe unde gasesc biscuiti populari, ca sa merg direct la tinta cand oi avea nevoie.

Mai Eliana zici ca s-a intors pitica? Super, sper sa repete figura.
A mea s-a intors pana la 5 luni doar de doua ori dar cum nu a mai epetat figura sunt convinsa ca a reusit doar din greseala . Acum in fiecare zi o intorc eu si ii place, prinde putin miscarea dar se plictiseste repede. Are ea timp sa invete. In rest sta foarte bine in fundulet sprijinita de perne sau pe piciorul meu iar in picioare sta dreapta si face pasi (cand are chef).

Eu ma duc iar la bucatarie ca am chef de ceva dulce asa ca mai caut prin retetele de pe forum si fac apoi experimente.

Pupici!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Da, a inceput pitica sa se intoarca, am mai incercat si azi de doua ori si a reusit, dar numai dupa burta pe spate. Ea sta si foarte mult pe burta (numai asa doarme) iar atunci cand se trezeste pana o vad eu sau pana incepe sa planga sta sprijinita pe coate, cu capul ridicat, asa ca are muschi la maini si gat...

Herra:
1. Noi nu am inceput diversificarea. Vreau sa mai astept macar o luna
2. Antipolio am facut oral
4. Temperatura i-o iau rectal cu termometru obisnuit, o tin pe spate si ii ridic picorusele la 90°.
5. Dupa vaccinare nu-i fac baie in seara aia, dar o scot afara.
6. Si cand ninge o s-o scot afara, dar numai daca nu bate vantul tare... Si la cumparaturi o iau cu mine. Azi, de exemplu, mergem prin Cora mai tarziu.
7. Eu nu am umidificator, pun niste vase cu apa pe calorifer.
8. Eu dupa ce am nascut am luat Materna in continuare.

Elena

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Ati atins subiecte care ma intereseaza asa ca mai scriu si eu ceva.
1. Temperatura: eu nu i-am luat-o niciodata pentru ca nu mi s-a parut nimic deosebit si nu am vrut sa o chinui degeaba. Am un termometru digital pe care l-am testat pe mine sa vad daca functioneaza si sper sa nu fie nevoie sa-l folosesc inca mult timp.
2. Mersul la magazine: noi nu am scos-o in lume pana acum. Am mers afara doar in carut, in rest la mama si o data la soacra, alte contacte nu am avut. As vrea si eu sa ne ducem prin Carrefour dar pana acum am facut cu schimbul, unul din noi a stat acasa cu ea si unul a mers la "piata". Ma tem de cum ar reactiona in aglomeratie, sa nu-i fie cald sau sa o apuce foamea, desi stiu acum la ce ore papa, mi-e teama de gripa...Nu stiu, poate in weekendul asta sa incerc, desi vremea se anunta urata. Noi nici afara nu am mai iesit de cand s-a zburlit iarna si in Bucuresti.
Iar despre robot, l-am testat acum ca n-am mai rabdat. M-am lamurit cum e ca am pus in blender mere si portocale si le-a facut spuma, asa ca ce vreau eu sa-i pasez (legumele din supa) e clar ca se fac suficient in blender.
Acum ramane sa vina mobila sa ne facem loc (tot in weekend-ul asta, of) si sa crestem mari cat sa papam supa. Pentru ca m-am decis sa-i dau de luni cereale, si daca ii va merge bine, in 1 saptamana - 2 sa trec si la supa.
Noroc ca va am pe voi pe aici si va mai intreb una-alta, ca n-am prin imprejur nici o mamica cu bebe de varsta Alexandrei, mama vine doar in vizita si soacra deloc, iar eu tare batuta in cap sunt cateodata

Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

bun venit la fetele noi!

mda...daca numeri firele de par ale unui soarece in 3 culori si faci corelare cu conjunctia marte - jupiter, pui niste zeama de varza si ridici totul la patrat iti dai seama si ca un bb e anemic, fara sa-i faci hemoleucograma!

nina si gargarizta bagaboanta (09.09.2004. 3 ore mai tarziu decat al lu` mina!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Va mai vizitam si noi ...

Cine vroia sa mearga la Mothercare - presupun ca n-a ajuns de cand s-a stricat vremea, eu am iesit si ieri si azi si am cautat special biberoanele wide neck sa vad cat sunt - vreo 490mii lei 3 biberoane. Nu mi se pare exagerat. Am vazut ca au si niste pastile pentru sterilizat.. Acum aveau promotie cu 20% mai putin, dar nu va recomand, preturile sunt, in continuare, exagerat de mari.
Mai intreb si eu, poate pana la urma vede cineva VACCIN DE 4 LUNI!!!! CINE CE A FACUT, CE PARERI AVETI - GRATUIT SAU PLATIT?? .. Sper ca de data asta s-a vazut..
Caderea parului e normala, va mai repet, pentru ca in timpul sarcinii nu s-a efectuat miscarea, si cum este un fenomen natural sa se piarda cam o suta de fire pe zi (stiu, suna monstruos), acum se recupereaza...Si eu iau Materna si Spirulina.
Noi iesim si cand e urat afara, cu pelerina pe carut (unde mai pui ca mai sunt si reduceri, deci clar avem si program de magazine..).
Umidificator n-am incercat, n-am ce sa povestesc, blender nici atat, deocamdata ma bazez pe borcanele...
Diversificarea? Pai la mine o fo nevoie caci am slabit mult intr-o perioada scurta si deci si prin urmare, lapticul nu mai corespundea la interval... Copilul era "in grafic" la doctor, dar nu in graficul meu, asa ca, inima stransa si muscand din buze, am dat biberon cu lapte praf, si acum ma intreb daca acest BEBELAC este bun. E adevarat ca bebe pare satul.. poate stie cineva, comparativ, sa ma lamureasca si pe mine, E BUN, AU BA?.. si m-a mai hotarat un lucru sa completez - manca la 2 ore... si ziua, si noaptea... Acum e cu totul alta istorie, mananca mult mai rar (la 3-4 ore, ziua) si cam 6ore doarme legat, noaptea. Deci, mamicile care au aceeasi problema cu orarul, nu va sfiiti, cereti completare. Doare ca naiba la sufletel ca nu mai e laptele deajuns, dar asta e...

Ma scuzati, s-a trezit minunea..
Ah, Bun Venit, Sa Va Traiasca Odoarele pentru fetele noi!

mamica de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Kittie,

Eu am facut vaccinul platit, si la 2 si la 4 luni. A meritat pt ca nu a facut febra, nu a plans, nimic nimic.

Bebelac noi nu prestam, insa cateva mamici pe care le cunosc sunt multumite de el.

Nina,

te lauzi ca gargaritzu tau e mai tanar... lasa ca va prind eu Buna aia cu hemoglobina......

Va pup

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

Mergi la inceput