Bebelusi de sept-oct 2004 (15)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cami-florina spune:

Buna

Kittie noi am facut vaccinul gratuit,si copilul meu nu a facut febra cine stie ce, foarte putin si asta a trecut cu un supozitor. Nici locul vaccinului nu s-a intarit, cum am inteles ca este posibil sa se intample. Dar acum fiecare copil reactioneaza diferit.
De Bebelac eu stiu ca este ceva mai slab , in comparatie cu alt lapte praf. Eu ii dau bebeului Milumil si il tolereaza foarte bine, plus ca a luat foarte bine in greutate. Din cate stiu eu Bebelacul este gratuit dar daca vrei eu zic sa-i cumperi Milumil sau Humana pt ca sunt mult mai bune. Acum faci ce vrei tu.

Temperatura eu o iau cu un termometru electronic care afiseaza rezultatul dupa un minut. Pana acum mi s-a parut bun.

Afara iesim cand nu ploua, ninge sau bate vantul. La cumparaturi il mai luam cand avea loc in marsupiu, pt ca acum nu mai are.

Eu baie ii fac o zi da una nu si de obicei ii fac seara inainte de vaccin asa ca nu ii mai fac decat a doua zi dupa vaccin.

Vitamine nu iau si nici nu am luat decat cand am fost gravida, probabil de aceea m-am facut cat China...

Cam atat deocamdata.

Pupici la bebici

Cami-florina si bebe Ben (02.09.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Herra:
1.Nu am inceput diversificarea, si nici nu avem de gand, cel putin pana la 5 luni jumate-6, daca are mami laptic destul pentru voinic!
2.Am facut vaccinurile de la 2 luni, cele gratuite, cu anitpolio oral. A facut o mica reactie locala care a trecut cu compresuta rece1
3.Nu cunosc
4.Nu e cazul:) si sper sa nici nu fie prea curand
5.Baita nu ii fac in ziua cu vaccinul, dar afara iesim.
6.E ok daca iesi cu bb si cand ninge, numai sa nu ninga pe el
7.Nu avem, suntem cu oala cu apa pe calorifer
8.Prenatale, asta am luat si inainte de a naste cu vreo luna, si asta continui sa iau si acum....dar parul continua sa cada, ca asa trebuie
Pupici!

Ioana si bebe Alesio (08/10/2004)http://alesio.shorturl.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Kittie, s-a mai raspuns in legatura cu vaccinul. Stiu sigur ca daor eu am zis de cateva ori pe aici. Deci, in primul rand mergi pe varianta cu care ai inceput:gratuit sau platit. Eu am mers pe varianta platita de la inceput crezand ca bebe nu o sa faca febra si o sa le tolereze pe toate ca pe cel de la 2 luni. Nu a fost asa si la 4 luni a facut febra 38.6 doua zile. Sunt in schimb bebelusi care au facut vaccinul gratuit si a fost ok.

Referitor la Bebelac. Eu ii dau bebelinei acest lapte si ii place chiar foarte mult. Pana acum nu a avut nici o reactie de la el. Doctora pediatra mi-a zis ca e un lapte foarte bun si ca il recomanda. Daca nu il accepta mi-a zis sa incerc cu milumil pt ca e mai dulce. Acum, nu stiu de ce spui tu ca e mai ":slab". Pls, explica-mi si mie Cami-florina si de ce crezi ca sunt mult mai bune celelalte mai ales daca bebelusul nu are nici o problema cu stomacelul. Si eu vreau ce e mai bun pt bebe, dar daca l-a acceptat pe asta asa bine nu mai m-au interesat celelalte tipuri.

NinaB, bun raspuns...hihihi.

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Eu ma uit la pozele cu bb-i, mai citesc ce scrieti dar abia pot tine pasul.....

Si mie imi cade parul foarte mult si as vrea sa pot face ceva sa pot stopa aceasta situatie dar cred ca asa trebuie sa se intample. Ma deranjeaza tare mult, il tin tot timpul prins dar tot mai gasesc fire pe bb. Iau si eu spirulina....

Baitza facem aproape in fiecare zi, nu i-as face asa des dar m-am obisnuit sa-i curat nasul si urechiusele dupa baitza, cand o alaptez, mi se pare mai usor asa.

Am scos-o afara si pe ninsoare, chiar i s-au oprit fulgi pe fatza; numai cand e vant si foarte frig nu iesim. Am fost si noi in supermarket cu ea, in mall (am si alaptat-o acolo) dar mi se pare teribil de obositor.

Umidificator nu avem, punem vase cu apa pe calorifer. E bine sa puneti si sare in apa.

Avem termometru digital tip suzeta si termometru de ureche si nu sunt multumita de nici unul. Tot mai bun e cel clasic. Nu prea ii iau tempetura. Cand ti se pare ca are temperatura, cineva mi-a zis sa-i pun degetul sub locul urechii si cel mai usor iti dai seama asa.

Vaccin facem saptamana viitoare la 4 luni, cel platit. La primul am cam plans si la un piciorus s-a inrosit si s-a intarit locul pana cand i-am pus compresa cu apa rece.

Diversificarea o vom incepe pe la 5 luni si jumatate dar nu stim cu ce.
Astazi am pierdut o jumatate de ora in supermarket la raftul cu cereale si cand am pus mana pe o cutie a venit tatal Alexiei curios si nervos de ce intarzii atat si cand i-am explicat mi-a zis sa las imediat cutia in raft si sa o caut iar peste doua luni adica cand vom incepe diversificarea. Bineinteles ca am facut cum au spus forurile superioare si am plecat cu inima indoita.....

Am si eu o intrebare pentru fetele care au inceput diversificarea cu cerealele - de care ati cumparat? Si care sunt cele mai bune? Am vazut ca cele de la Humana sunt scumpe. Apoi erau unele cu trei cereale plus calciu, fier sau vitamine. Orez simplu nu aveau decat Bebelac si Nestle. Parca nu am incredere in Nestle. Si pot sa-i dau si supa o data cu cerealele? Adica sa-i dau doua zile cereale si apoi supa?

Tare grea viata asta de mamica incepatoare....

Aaaa, bb a inceput sa sughita foarte des. ieri a sughitat de 5 ori. Ii mai dau si lamaie dar cateodata nici cu lamaie nu-i trece si nu vreau sa-i provoc aciditate. Stiti cumva de ce sughite atat de des?

Gata, va las ca am scris un mesaj lung cat China si va fi greu de citit.

Bye.

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria

http://community.webshots.com/user/lastusedpixel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Licurici spune:

Buna, fetele
Noi nu prea am mai avut nimic de raportat si doar am citit zilele astea!! Copil cuminte...mama lenesa!

Bun venit celor doua mamici noi!!!!

Herra,
Nici eu nu am inceput diversificarea, o mai aman pana pe la jumatatea lui februarie. Oricum am salvat intr-un word cam tot ce s-a postat pe aceasta tema... Ne descurcam si noi cand o veni vremea, stai fara grija!
De vaccin de 4 luni fa-i varianta de la 2 luni. Oricum cred ca cea mai mare diferenta o face copilul felul lui de a reactiona! Iar in ziua vaccinului eu doar baita nu i-am facut!
Temperatura... i-o iau rectal cu termometru obisnuit fiindca cel electronic de ureche pe care il am imi arata la fiecare masuratoare altceva (cu diferente f. mari uneori!!).
Faza cu umidificatorul la mine e.... nu simt nevoia pentru ca la cat calc (cu abur) cred ca e aerul chiar mai umed decat trebuie. Oricum David nu a avut nici un fel de problema pana acum, iar peste noapte doarme neintors!
Cu caderea parului eu m-am speriat asa de tare ca m-am tuns. Iar bb inainte de asta avea par de-al meu si prin scutec... pe bune!! Il schimbam si ii spuneam lui taica-sau "uite i-a dat paru' lui fii-tu!"
Vitamine nu am luat ca sunt cam ... lenesa.
Eu l-am dus peste tot pe David...la cumparaturi in hipermarket, la munte, in tot felul de vizite, inclusiv la mine si la tati le serviciu!! N-a avut niciodata vreo reactie ... Mint! Nu i-a placut la biserica la botez... hihihi da' ne invatam noi si cu cele sfinte!

Cine da Humana la bb??
Bre, nu vi se pare ca miroase destul de neplacut?! Sau asa miros toate?

Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic (3 sept)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami-florina spune:

Roandre nu am vrut sa supar pe nimeni.
Din cate imi amintesc Kittie a intrebat ce stim de Bebelac.
Eu decat am spus ce stiu , adica faptul ca este ceva mai slab(atata tot) decat celelalte. Asta mi-a spus-o si medicul pediatru .
Acu" nu trebuia sa dai cu rosii in mine....

Pupici la bebici

Cami-florina si bebe Ben (02.09.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Cami-florina, nici pe departe sa vreau sa dau cu rosii in tine. Doamne fereste! Acum am citit inca o data mesajul meu si pe langa sa-i raspund si lu kittie ce stiu eu despre Bebelac, am vrut sa-ti pun si tie o intrebare. Doar atat!
Sincer, vroiam doar sa aflu de ce spui tu ca e mai slab bebelacul pt ca eu asta ii dau bebelinei. Si daca imi spui de ce crezi asta si ma conving ca asa e, incep sa-i dau si eu bebelinei alt lapte, ca doar vreau ce e mai bun pt ea!
Sper ca nu te-ai suparat pe mine!

Mama lui Licurici, nu stiu cum miroase Humana (dar poate ne spune Mina) dar si Bebelacul miroase urat. Poate ca asa trebuie sa miroasa...hihihi

Mcm, hahaha...eu am pierdut cred ca o ora in fata raftului si pana la urma am ales la intamplare. Diversificarea cu cereale se incepe cu cele simple din orez. Eu in necunostinta de cauza am luat Humana, orez cu piersici si maracuja si cu astea am inceput. daca as da timpul inapoi as lua cu orez simple si apoi as trece si la alte combinatii. Eu mai am acasa inca o cutie cu orez si banane. Eu ma uitam sa nu aiba gluten si zahar si bineinteles sa fie pt 4+ luni.
Si eu as vrea sa stiu care sunt mai bune. Eu cred ca le incerc pe toate pana la urma. O sa-i iau si Bebelac (prietena mea ii da fetitei ei numai bebelac si a zis ca sunt bune). Despre nestle am auzit ca nu se dizolva bine si raman cocoloase (tot fetita pritenei nu le-a vrut sub nici o forma). Cred ca depinde de fiecare copil in parte, ce gusturi accepta si ce nu. Asa ca tot prin incercari mergem.
Eu ii dau bebelinei de ieri supa la pranz si la penultima masa cereale.

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bozo spune:

Fetelor am pus si eu niste pozici, sper sa mearga .

Pufymic.. sper sa recuperez . S-ar putea sa incepem diversificarea cam in aceeasi perioada (inceputul lui aprilie) .. asa ca poate facem schimb de idei atunci

Ma duc sa imi trezesc greierasul ca doarme de la 17. L-am scos si din carutz si nu s-a sinchisit. La noapte insa cine mai doarme?

Apropo de scos bebe in lume, azi am fost la gimnastica medicala pentru spatele meu ferfenitza si cum urla fara mami, au avut grija de el vreo 6 bunicutze de n-am mai auzit nici pas pana am terminat.

http://photos.yahoo.com/turcanlaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muttzi spune:

Vai cat ati mai scris de cand nu am mai intrat eu pe forum. Mie mi-a
sosit mobila pentru camera piticului si nu am avut timp sa mai citesc
nimic. Acuma am recuperat intr-o mare viteza si dau si eu niscaiva
raspunsuri.

Danina, eu sunt multumita de Bubchen. Nu am incercat si altele ca sa fac o comparatie, dar m-am interesat pe la prietenele care au folosit si alte produse si mi-au spus ca ar fi printre cele mai bune produse de bebici de pe piata din Ro. De la Klorane ar fi si mai bune, dar mie nu mi-a placut ca nu au ulei de corp (si am eu un fix sa folosesc produse de la aceeasi firma o data )

Fetelor care exersati intoarcerile eu am citit undeva ca urmatorul
exercitiu ar fi bun pentru pentru intoarcerea de pe burtica pe spate si invers: ii pui o jucarie in fata si o ridici usor in sus (sa ramana in raza lui vizuala si sa o urmareasca cu privirea) si apoi o deplasezi intr-o parte sau alta. Daca copilul o urmareste o sa-si lase mult capul in partea cu jucaria si va fi tentat sa intinda mana spre ea, ocaziu cu care se va rasturna pe acea parte. De acolo nu mai este decat un pas, care este de obicei usor de facut. La Patrick nu am avut succes cu jucaria ca nu prea intinde mana spre ea, dar m-am miscat eu in raza lui vizuala (dupa mine intoarce intotdeauna capul) si s-a intors singurel.

Bozo si MamaElei, bine ati venit si sa va traiasca puiutii!!!.
Bozo, Daca-l dai cu ulei dupa baita nu va face cojite deloc (al meu nu a facut). O sa fie el cam uns peste noapte, dar ii face foarte bine.

Pufymic si mie imi cade parul. Cica este normal acest lucru dupa nastere. Normal, normal dar cand se opreste??? Are cineva idee?

Muttzi si bebe Patrick (DN 14.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Laura si Rodica bine ati venit!

Danyce multumesc pt. lamuririle referitoare la cura de slabire, o sa strang din dinti si o sa mananc tot ce scrie acolo chiar daca multe din cele enumerate nu-mi plac.

Despre Bebelac eu am auzit, de fapt Dr. Capraru mi-a spus ca este un lapte "prost facut" (exact asa s-a exprimat) si mi-a recomandat Milumil. De altfel Damian chiar Milumil bea iar de mirosit urat pot spune ca toate miros urat, mai bine zis put!!!

Eu vaccinul de 2 luni l-am facut pe cel gratuit, antipolio pe gura si i-am cumparat suplimentar act hib si nu a avut nimic, nu febra nu maraiala doar putin s-a intarit locul respectiv. Peste o sapt. aproximativ il facem si pe cel de 4 luni si o sa procedam la fel.

Noi iesim afara zilnic doar cand ploua, e ceata sau bate vantul ramanem in casa.

Si mie imi cade parul dar nu ma impacientez ca si dupa ce am nascut-o pe Ioana am patit la fel si slava domnului nu am ramas cheala dar imi port parul foarte scurt.

Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput