Bebelusi de sept-oct 2004 (15)
Raspunsuri - Pagina 4
bozo spune:
Fetelor, multzumim de primire. Ca si MamaElei... si eu va citesc de muult, de cand eram burtici si pufymic anunta ca nu o sa mai aiba internet... dar nu am scris pana acum.. din diverse motive, care mai de care mai intemeiaaaate (dar in principiu am f putin timp pentru calculator). Oricum mi-ati fost de mult ori un real sprijin, fara sa stiti .
Cand s-a nascut puiul meu era asa de slabuzt. Moasa ma invata sa il sterg bine la cutulitze sa nu se irite, iar eu radeam cu mama ca al meu nu avea nici o cutulitza. Pe urma a inceput sa ia f bine in greutate, si asta mai ales intr-o periaoda in care manca extrem de putzin si vomita la greu. Eu eram in culmea disperarii cand il vedeam cum voimita si cum se lupta cu tzatza la masa, eram convinsa ca nu am lapte suficient, o data chiar am vrut sa ii dau completare. E.. cand am ajuns la doctor si am vazut cat a luat in greutate (avea 7,4 Kg la 3 luni) am renuntat, si de atunci parca imi sunt si sanii mai plini si parca, parca (ma amagesc eu) ar manca si el mai bine, ar mai intra intr-un program regulat de masa (ce o fi aia?). Oricum, de unde ma stresam ca nu mananca copilu suficient, acum m-am linisit. Unora li se pare cam mult 8,1 kg.. dar eu zic ca nu exista asa ceva.. cand copilul e alimentat exclusiv la san isi ia el cat are nevoie.
Noi am facut ieri vaccinul de 4 luni. Ca si la ala de 3 luni vad ca nu are probleme, in afara de o usoara inflamare a locului. doar ca ieri a fost ff agitat. Am intrebat-o pe doctoritza ce sa fac cu diversificarea, ma asteptam sa imi dea si ea un sfat.. de unde.. departe de doctoritza Mihaelei. A zis ca as putea sa ii dau legume si fructe... cum? cum vreau eu.. ??!! Am intrebat-o daca pot sa alaptez exclusiv pana la 6 luni.. si a zis ca si asta e posibil. Multzam fain de raspuns tanti. Asa ca am decis eu de la mine in putere sa il alaptez exclusiv pana la 6 luni pentru ca se pare ca ii prieste lapticul meu, asa ca de ce sa schimbam ceva ce merge. Doar ca peste o luna mergem acasa si stam pana la sfarsitul lui martie, asa ca parca vad ca o sa ma tot indemne mama sa ii dau sucuri.
Cat despre intorsul de pe o parte pe alta al meu a reusit doar o data de pe spate pe burta.. tot alergand dupa niste cartzi prin pat. In schimb se tot misca in cerc.. il pun intr-in loc si il gasesc perpendicular pe pozitia in care era. Nu stiu cum s-o intoarce pana la urma pentru ca uraste sa stea pe burta si cand il pun pe burta isi ia degetul in gura si incepe sa planga... acum abia a inceput sa se mai ridice pe burtica (si ne-a cam certat tanti doctor). In schimb se ridica aproape singur in fund si ar sta asa ore intregi.. doar tinandu-se de degetele mele. Daca il pun intre perne insa nu ii place.
car despre mancat noaptea, nu exista sa nu manance de 2 ori. In ultima vreme insa suge de fiecare data din ce in ce mai putzin, cred ca mai mult il linisteste.
"Re-educarea" cred ca o voi incepe si eu, pentru ca tot ce ii face lui placere: dasat, leganat si alte asemenea, imi rupe mie spatele.
O zi buna tuturor.
Laura si Tudor (29.09.2004)
frosa spune:
Bozo si Mama Elei bine ativenit.
Mina misto semnatura. Gasesti Cartea bebelusului si la Carrefour. Eu ma duc azi sa o cumpar. Ai loc unde sa pui bratara de la nastere, firele de par etc...
Monica si Razvan (10.09.2004)
aissa spune:
Urez si eu bun venit mamicilor noi in grup, Bozo si MamaElei.
Am o intrebare, dar sa nu radeti de mine, ca n-am avut pana acum si nu cunosc. Subiectul: robotul de bucatarie.
L-am cumparat special pentru a pasa mancarea de bebelusi. In carte, la pasare (scrie mancare de bebelusi) arata "uneltele" pe care sa le folosesti. E si aici arata si blenderul dar si cutitul (pe cand la alte chestii arata fie una, fie alta). Ce sa inteleg? Le pun intai si le tai cu cutitul in bol si apoi le pun in blender? Sau merg direct la blenduit? Ca va dati seama ca de ieri citesc cartea, inca nu l-am instalat ca astept mobila din bucatarie si pe urma....
Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi
cami-florina spune:
Bine ati venit MamaElei si Bozo! Sa va traiasca bebeii si sa fie cuminti!
Mama Elei se pare ca bebicii nostrii sunt nascuti in aceeasi zi.
Fetele si noi avem Cartea bebelusului si deja am pus in ea. Cea din Carrefour este in romana? Noi o avem in engleza ca ne-au adus-o bunicii din Anglia dar mi-ar place sa am una si in romana.
Blue77 eu stiu ca daca ii dai un aliment nou sau cand incepi diversificarea este bine sa-i dai in timpul zilei , de preferat la masa de pranz,ca s-ar putea sa nu-l accepte sau sa vomite,si apoi sa fie agitat noaptea.
Nici noi nu ne intoarcem de pe burta pe spate dar mai exersam.
Apropo de exersat eu in fiecare zi il pun sa "mearga" putin, adica il tin de subrat si il ajut sa faca pasii. E asa haios!
Pupici la bebici!
Cami-florina si bebe Ben (02.09.04)
tyaa spune:
Buna!
Bun venit Bozo si Mamaelei. Noi am facut azi vaccinul de 4 luni. A inceput sa planga deja cand i-au facut vaccinul baietelului care era inaintea noastra. Si-a revenit mult mai repede decat la primul. Cand am ajuns acasa era deja vesela si gangurea, a papat si acum doarme. A inceput sa se trezeasca noaptea si din 2 in 2 ore. Sunt sigura ca nu ii mai ajunge laptele meu. Am cerut reteta pt formula. Sunt curioasa daca ii va placea.
Eu o spal la fund de fiecare data cand face kk cu sapun si nu am observat sa se fi deshidratat pielea.
Ieri am fost foarte nervoasa si eu si ea. Avem doua vecine care ne viziteaza mult prea des, cateodata si de doua ori pe zi, iar noi nu mergem la ele nici macar odata. Ieri au fost pe aici, pe rand, de la 3 dupa masa pana pe la 9 seara. Credeam ca le dau afara. M-AM SATURAT!!!! E mult prea mult.
Mai vb. PA pa
si bebe Elisa Nicola (21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002
mina spune:
Tya, nu te lasa in lupta cu vecinele...important e confortul vostru. Spune=le diplomat dar raspicat ca le rogi sa te scuze dar ai treaba cu copilu si e cazul sa plece.... Doar singurica ai spus ca atunci cand esti tu prost dispusa e si micutza.....
Si vecina mea de deasupra se cam afecteaza ca de ce plange, draga, copilu tau atata, e bolnav? si micu' meu chiar nu plange exagerat de mult.... numai ca doamna in cauza nu avu copii la viata ei... io doamna cum sunt nu i-am zis nimic prea raspicat, dar daca ma mai ia o data la aproposuri cre ca-i zic vreuna de o sa-mi fie tot mie rusine dupa aia
Fetelor, ce-o fi cu Mihaela? Cred ca au fost mai somnoroase fetele azi
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
MamaElei spune:
multumim pt primire si noi
Cami-Florina, pai da, chiar sintem ! Sa sti ca tot asteptam mesajele tale ca sa compar si eu .
Bozo, si a mea era micuta la nastere si a pierdut mult, ca am stat la spital. A avut pneumonie intrauterina si icter, care a fost fooooarte prelungit. Acum, slava Domnului, totul pare sa fie bine, ia in greutate, la 4 luni avea 7 kile si 65 cm. Si noi - alaptati exclusiv. Dar al tau chiar e voinic, sa-ti traiasca!
Hai ca am facut o obsesie cu dintisorii! Mai e vreun bebelus care are semne ca ar aparea?Ralucule, pe unde esti, ca tare imi plac mesjele tale si nu am cetit demult de ce face Tristan.
Rodica si Paula (02.09.2004)
danina spune:
Laura si Rodica ma bucur ca ati venit printre noi.
Laura dar de babylove stii ceva?
Mina asa este cei de la bebelusultau sunt fff promti nu de alta dar sunt prietenii mei si fac asta cu multa daruire si chiar merita .
Noi iar facem fite de ne-am capiat si asteptam sa treaca si sa treaca....
Voi ii scoateti pe bb afara ca mie mi se pare cam frigut nici mie nu imi vine sa ies. Piticuta mea a descoperit ca are ham adica parul meu si cred ca in curand o sa chelesc ca tare ma lupt cu ea sa imi dea drumul si nu stiu ce are ca atata isi baga degetele in gurita pana isi provoaca greata dupa care nu se linisteste si din nou ufffff ce sa ma fac cred ca i le leg la spate. Acum ma duc sa trag un pui de somn cat nu imi face apel.
Dana si Paula-Diana
elyanne spune:
Noi am ajuns la mama si ma apucasem sa scriu mesajul si cand sa-l trimit eroare... acasa stau mereu logata si am uitat.
Am dat copilu' mai departe, sa mai aiba si matusi-sa grija de ea...
Chiar, Mihaela unde esti?
Mina, Tyaa nasol cu vecinele... si noi avem nistre preiteni care vin pe la 9-10 searac (ora de baie) si uita sa mai plece.
Cami-florina este in romana Cartea bebelusului.
Elena
Eliana si Elena (23.10.2004)
bozo spune:
Rodica, al meu nu mai facuse caca de o saptamana aproape, si de ieri a facut de 4 ori. Si isi mananca manutzele, paturica, jucariile, mainile mele si ii curg balutzele intr-o veselie.. Dar depinde zic eu de la cupil la cupil. In principiu dintii ar trebui sa iasa in jur de 6 luni, dar am auzit si mai devreme (ca sa nu mai zic ca fratele meu s-a nascut cu 2 dinti si a supt pana la 1 an.. o musca pe mama de nu mai putea saraca), si mai tarziu, la un an). Daca vezi mugurasi la gingie sunt dintisori.
Danina, nu stiu de babylove, imi pare rau. O sa treaca ceva vreme pana ce termin eu astea de la Bübchen. Aici insa mai toata lumea ia penathen. Eu il scot pe bebe aproape in fiecare zi, chiar dca e ff frig (am un saculetz super bun si calduros). Mai rau e cand il apuca plansul si nu mai vrea sa stea in carutz, ca la cat e de greu ..e o veselie sa il tin in bratze in sac si cu o mana sa imping carutzul.
Cristina, parerea mea e ca daca pasezi ceva care e f moala bagi direct blenderul, daca nu poate trebuie cutzitul inainte.. zic eu.
Ralucule, subscriu la intrebarea Rodicai ...