prestari servicii- concediu de ingrijire?

prestari servicii- concediu de ingrijire? | Autor: tatatushi

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.

Sunt angajata in invatamantul preuniversitar cu carte de munca. Acum sunt in concediu de studii(am lucrat o singura luna). Mi-am gasit un alt loc de munca, cu trei ore pe zi, cinci zile pe saptamana. Mi se va face contract de prestari servicii. Intrebareaa mea este daca as putea beneficia de concediul de ingrijirea copilului, in acest caz.
O alta intrebare: mi se poate considera vechime perioada pe care o voi lucra cu acest contract de prestari servicii, in conditiile in care pe cartea de munca figurez cu concediu de studii fara plata si nu mi se considera vechime?

Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nici una din ele nu au legatura una cu alta. Pt ingrijirea copilului era necesar sau este necesar un interval de vechime de minim 10 luni cu carte de munca sau asigurare individuala platita minim 10 luni inaintea datei nasterii copilului. E singura conditie acceptata pt situatia descrisa de tine.
Poti sa lucrezi si pe baza de conventie insa nu uita ca nu e purtatoare de asigurari deci implicit nu intra in calculul asigurarilor sociale (maternitate, CIC, pensie etc). E doar strict o forma de a castiga bani.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatatushi spune:

Multumesc pentru raspuns.
O singura intrebare mai am. Imi fac asigurare si o platesc 10 luni si apoi ma opresc. Dupa 14 luni, sa zicem, de la data la care am inceput s-o platesc, nasc (deci ultimele 4 luni nu am mai platit), pot avea concediu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

nu

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput