Bebelusi de Mai - Iunie 2004 (32)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Buna dragelor!

Noi mergem maine la medic, sa-l vada si sa hotarasca daca-i face vaccinul. Inca ii curg mucisori aposi si nu stiu ce sa-i mai fac ca sa treaca. Din cauza asta suge tare greu la san, va spuneam eu, ia o gura de san, una de aer...iar cand ii e foame tare, se enerveaza si plange ca nu poate sa manance cum trebuie.
Mamicile care au avut puiutii raciti, spuneti-mi si mie ce sa-i pun in nasuc? (mucisorii sunt subtiri, ca apa).

Nally, ai un cavaler pe cinste, draga. Pupiceste-l pt. 'MAMA'. Scumpul de el!

Ioana, imi pare rau pt. vestea pe care ai primit-o in legatura cu alaptatul. Of, of, fii curajoasa! Despre tuse, nu stiu ce sa-ti spun...Iustin are probleme doar cu mucisorii, de tusit, nu tuseste.

Eryka, ce bine ca mai auzim vesti si de la tine. Ayumitzei celei plimbarete! Ai o mica domnisoara!

Madutza, bine ca si-a revenit Ana! Sanatete multa si tie!

Madisor, si in Iasi a nins putin de dimineata, dar nu suficient incat sa se depuna! Oricum, e asa frumos afara!

Clau, asa este, ne trebuie multa rabdare! Iustin s-a trezit pe la 3 si a avut program artistic pana pe la 4 si ceva, iar in restul timpului, s-a trezit din 2 in 2 ore sa mai suga putin. La 7 jumate era in picioare...ma mir cum de mai rezist! Alexandrei.

Paloma, ce fata vorbareata ai! Si cumincioara foc!

Grate, pt. kg. pierdut, eu zic ca e bine. Un kg. pe saptamana inseamna 5 kg. pe luna in minus. Nu e grozav? lui Patrick.

V-am pupat pe toate si va doresc o zi cat mai linistita!

Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

neata si la multi ani sarbatoritilor.
Cata se lupta cu al saselea dintisor de am ametit.
am vazut ca dezbateti intens spalatul pe dinti. eu nu l-am spalat pe Andu pana spre 2 ani daca imi amintesc bine si are niste dinti de invidiat. din cate am citit prin carti se recomanda stergerea lor cu un tifonel umed. Nu cu glicerina boraxata asa cum am citit parca pe aici. Eu stiu de la dr ca nu se recomanda deloc glicerina boraxata. se recomanda cea simpla cand sunt bebei mici sa previna aftele de la lapte.
dar in Mama si copilul chiar scria ca nu e indicat sa-i tot stergi in gura.
am inceput si eu dietata de duminica in sensul ca am inceput sa iau Xenical-ul si ma chinui sa mananc regulat ca la mine asta era problema ca nu mancam decat odata pe zi chiar daca mancam doar fructe, lactate si salate sau ou.
acum ma chinui sa mananc cele trei mese plus gustarile bineinteles ca meniu de regim.
ieri am reusit si nitica gimnastica aerobica (ati vazut desenele alea animate cu hipopotamii care dansau? e cam asa eram eu ieri prin casa). Am un Dvd cu aerobic si ma lupt cu el. pe bicicleta nu m-am urcat ca am zis sa nu exagerez din prima. plus ca azi cam am febra musculara. si eu care am zis ca am facut doar exercitii simple.
trebuia sa plec la munca azi dar mi-a fost lene din cauza vremii (ieseam din Bucuresti) si am stat sa lucrez acasa. aseara a venit soacra-mea sa stea la noi ca sa ramana azi cu Cata daca eu plec. daca nu am plecat a uschit-o. e, nu-i nimic ca i-a dat banana in locul meu.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
ALBUM
BAL@CRACIUN@REVELION

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Carmen, pt. nasuc infundat si mucisori eu i-am dat fetei mele ser efedrinal si a ajutat-o f. mult. Se pune in nas de 3 ori pe zi.
Eryka, bine ai revenit. Chiar ma intrebam unde esti...Nu stiu prea multe ca eu de abia am revenit luna asta pe forum si nu am avut timp sa citesc ce ati postat cu luni in urma.

Madutza, ma bucur ca puiul tau se simte mai bine. Daca a inceput sa manance e super. Asta o sa ajute sa-si revina mult mai repede dupa boala.
Si Amalia mea este mai bine, a dormit neintoarsa azi-noapte (s-a culcat la ora 23 si s-a mai trezit la 7 dim. sa bea lapticul) si apoi iar a luat-o somnul. Insa eu a trebuit sa plec la servici .
Si este o vreme de cacao afara. Ninge si este viscol.

Nally, ce frumos....cred ca s-a rupt sufletul in tine.

Va pupic dulce si mai vb.

Cristina & Amalia (20.04.2004)

Mergi la inceput

"Mamele sunt locul unde dragostea
Rasare din pamant,
Si fericirea canta asemenea clopotelor
In onoarea nasterii noastre

Mamele sunt soarele care straluceste
Pentru viata cerului nostru interior,
Ca sa putem stii ca suntem iubiti
Si sa nu avem nevoie sa ne punem intrebari despre asta.

Mamele sunt luna care lumineaza pamantul
Deasupra disperarii noastre negre,
Ca atunci cand suntem indurerati, sa stim
Ca cineva ne vegheaza tot timpul.

Oricare ar fi teama, durerea sau deznadejdea
Care ne-ar umple viata,
Stim ca deasupra acestei furtuni
Avem, mereu, dragostea lor."

"Nu exista dragoste, ca cea a mamei,
si nici o legatura mai stransa cu pamantul…
decat legatura pretioasa ce vine de la Dumnezeu,
a unei mame atunci cand da nastere copilului sau.

Frumos, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Salut la toata lumea.

Nally, felicitari pentru MAMA, eu inca mai astept minunea (si nici noi nu avem dintisori inca...)

Carmen, pupici lui Iustin cel mucit. Poti sa incerci ser efedrinat cel de 0,25% de la farmacie il diluezi la jumatate cu ser fiziologic sau ceri direct sa-ti prepare ei de 0,125%. Eu nu l-am prea folosit ptr. ca mi s-a parut ca-l agita. Ii puneam ser fiziologic simplu cu pipeta si aspiram cu pompita inainte de masa si seara la culcare. Mai poti incerca picaturi de Vibrocil care sunt permise la bebei si nu dau agitatie ca serul efedrinat, sotul meu nu a gasit la farmacie cand am avut nevoie, deci nu am incercat.

Madutza, ma bucur ca Ana e mai bine. Nu mai are ea diaree, dar a avut saraca destul timp. Manca foarte bine, asta e semn bun, s-o tina tot asa. Eu ii dau iaurt de fructe de baut cu cereale ca altfel nu manca si cel mai lichid e de la Danone, asa ca...
Hai sa va spun si eu cum mananca fiu-miu de la o vreme, sa nu credeti ca-mi manca numai san: dimineata i-am facut combinatie 1/2 mar cu 1/2 banana si 3 biscuiti, asta ii ajunge 2 zile, la pranz mananca undeva peste 150 ml piure, si seara 100 ml de iaurt cu orez. Intre mese mai rontaie 1-2 biscuitii si un picut de banana. Deci, zic eu ca-i bine.
Aseara a supt pe la 7, a papat cereale la 8 si un pic si apoi nu i-a mai trebuit san pana la 6 dimineata! Deci nu cred ca-l tin flamand... De obicei mai suge pe la 12 noaptea, acum a sarit peste masa asta.

Vanessa
, de acord cu tine cu glicerina boraxata, fetelor aveti grija ca poate fi toxica la bebelusi! Succes la slabit, nu te lasa!

Cris si la noi ninge de zor, s-a depus deja un strat de cativa centimetrii, abia astept sa vina Vasile sa mergem la sanius!

Ioana, imi pare rau sa aud ca esti bolnava si ca trebuie sa intrerupi alaptatul! Stai linistita, 9 luni cat o sa alaptezi e foarte bine! Glanda la care se refera endocrinologul este hipofiza, tumora se cheama prolactinom si nu am gasit nimic pe net legat de alaptare si prolactinom. Cum spunea Maria, nu cred ca OMS ar recomanda alaptatul pana la 2 ani daca ar exista aceste efecte nedorite.
Ioana, mai insista cu cerealele. Al meu le mananca doar cu iaurt cu fructe asta dupa ce am incercat nenumarate feluri cu lapte praf, laptele meu, lapte de vaca integral sau diluat cu apa sau suc de fructe fara succes.

Clau, cred ca au perioade dinastea fara sa fie legate neaparat de dintisori.

Hai sa va cer un sfat. Vladut ne innebuneste noaptea ca nu vrea sa doarma pana la 12-1, si suntem terminati. Hai eu mai dorm dimineata pana se scoala el, dar Vasile... Aseara l-am pus pe canapeaua de la el, am stat langa el amandoi si plangea demama focului. Asta dupa ce am incercat tzitzi, leganat, brate si nimic. Plangea si dadea semne ca o sa adoarma pana la urma, asa ca l-am lasat singur. Oooof, si a plans si mai abitir, pana dupa vreo 30 min de plans (in total) m-am dus, l-am luat in brate (tzitzi tot nu a vrut v-am mai spus) si a adormit la mine in brate in 5 minute. Voi cum reusiti sa va culcati bebeii la ore mai normale?

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

A, si multumesc celei care a deschis subiectul , nu am reusit sa-mi dau seama cine...

La multi ani Liei lui Monet, lui Victor al Cristinei si Codrin Ionut a lui Oannei!

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Diana, ii dai iaurt cu fructe gata preparat, sau ii adaugi fructe in iaurtul natural?
Rebecai ii place laptele de vaca, dar nu cred ca am voie sa ii dau pana la 1 an. I-am dat cateva picaturi pentru ca poftea. Nu a avut nici o reactie rea...
Trebuie sa ii cumpar umidificator, dar nu stiu inca de care...

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Diana, fata mea adoarme destul de repede seara si cam la aceeasi ora (23-23.30).Asta daca nu o supara ceva, ca altfel e scandal.
Am incercat sa-i stabilesc un program cat de cat in cursul zilei si acum doarme ziua cam la aceleasi ore, in doua reprize.
Seara, cam cu o jumatate de ora inainte de ora de somn, ma duc cu ea in dormitor si ne jucam in pat, ascultam povesti, muzica pt. copii (cutiutele muzicale), pana cand da semne de somn. Atunci o pregatesc de culcare: spalat, imbracat in pijamale si pupicul adecvat de la mami si tati. Bem lapticul si gata....insa intotdeauna dupa cca. o jum. de ora se trezeste, de fapt maraie in somn, asta inseamna ca vrea ceai. Isi bea si portia de ceai, cu ochii inchisi, si gata o ia somnul sigur, pt. vreo 2-3 ore. Apoi iar ceai, iar somn.
Cam atat...
De fapt nu stiu daca te interesau toate amanuntele, dar povestesc si eu......

Mergi la inceput

Fetelor, eu am inceput sa-i dau Amaliei lapte de vaca dietetic cu 1.8% grasime si vreau sa va spun ca ii merge f.bine si parca ii tine si mai bine de foame. Mi-a fost cam frica, dar am incercat.
Stiu ca nu se recomanda laptele de vaca decat de la 1 an, dar noi cum am crescut ? Eu cel putin am fost hranita de la 3 luni cu lapte d-ala gras, de la vaca bunicii. Si n-am avut nimic. Eram o grasana de nici nu puteam sa merg....

Ii mai dau Amaliei si branzica proaspata dietetica (ca cea facuta in casa cu calciu lactic nu-i place sub nici o forma). Ma bucur ca i-am gasit in comert.
Mananca iaurt f. bine, din ala cremoso sau pro-vitae de la Danone si il imbunatatesc cu fructe si biscuiti dati prin razatoarea de sticla.
Asta mananca dimineata.
LA pranz, mananca un bol plin de supa, in care am pasat legumele din ea. Uneori ii pun si un galbenus in supa ca-i mai buna (dar nu mai mult de 2 ori pe sapt. si numai oua de casa). Alteori ii dau piure de cartof cu branzica sau carnita de pasare sau vita sau piure cu ficat pasat sau peste (file de salau). La acest fel de mancare se mai adauga si mar cu biscuite si banana.
Pe la 6-7 seara sta cu noi la masa si ciugule de la noi. Trebuie sa aiba si ea ceva in mana,ori un biscuite ori painica. De obicei ii dau cereale. Aseara am facut un pilaf sarbesc cu piept de pui si i-am dat si ei putin. Ce ziceti fetelor, ca nu ma mai intelegeam cu ea, tot mai vroia....
La cat era de mofturoasa mica......

Eu nu prea mai tin cont de ce ma sfatuie dr. pediatru, referitor la alimentatie...Nu fac nici de capul meu, dar nici ca ea.
Ca asa am respectat pana la 6 luni...numai lapte si mar cu biscuite, si fata mea nu era deloc satula, cu tot laptele care il bea.
Pai dr. nu-mi da voie sa-i dau peste si in toate cartile scrie ca de la 9 luni ai voie, daca copilul este sanatos poti sa-i dai, mai ales ca este o carne f. usor de digerat.
Bine, acum nu inseamna ca ii dau orice, nici chiar asa...
Insa voi nu faceti ca mine, depinde de fiecare copil si de cum considera fiecare.

Hai ca am vb. azi ....Am avut si eu timp liber mai mult la servici si asa ca am profitat din plin.

Va pupic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Diana, Acris, multumesc pt. sfaturi. Astept sa vina sotul de la sevici si-l trimit sa cumpere ser efedrinat.

Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput