Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (13)
Raspunsuri - Pagina 13
Eliza5 spune:
Dragelor, am fost aseara la Culcer. Am dat o caruta de bani, dar eu zic ca a meritat.
Gogoshelul meu are o mica infectie la putzulica si trebuie sa il dau cu Neopreol (unguent) si comprese cu Rivanol. Nu stiu de la ce e infectia asta, probabil de la pipi, habar n-am. Hidrocelul a zis ca o sa i se retraga pana la 1 an. Sper sa fie asa..
Mi-a spus ca are palmele si talpile umede pentru ca ii este cald.. Pe mine nu prea m-a convins explicatia asta pentru ca de multe ori le are reci si umede, dar in sfarsit.. Dr. insista ca in camera nu trebuie sa fie mai mult de 20-22 de grade iar copilul nu trebuie in nici un caz infofolit.
Mi-a dat sa ii dau calciu (Pharco) si Zymafluor. Apropos, Gandacelule, cum se dau pastilutele de Zymafluor la bebelusi?
Mi-a zis ca e foarte important sa ii desfund bine nasucul pentru ca de asta nu doarme bine si scoate tot felul de sunete. Mi-a aratat cum: trebui sa ii bag cam 5 ml de ser fiziologic in fiecare nara si sa ii imping barbia in sus ca sa se desfunde bine. E cam barbar pentru micutz, pentru ca se cam ineaca, dar scopul scuza mijloacele..
Are si o conjunctivita care nu mai trece de o gramada de vreme si am dus in dimineata asta la Municipal o proba de la ochisor si o sa fie gata marti ca sa stim ce medicamente sa folosim.
E si constipat si azi cred ca o sa-i dau si eu un supozitor cu glicerina pentru ca degeaba mananc miere...
Mi-a spus ca e plin de gaze asa ca trebuie sa il tin pe burta (lui nu-i place deloc ) la 45 de grade ca sa mai elimine gazele. Adevarul e ca in ultimile 3 zile a scos o gramada de parturi... Asa ca degeaba il tin eu pe umar dupa ce mananca, ca nu e de ajuns sa eructeze, tot i se strang gaze in burtica. Probabil e si de la ce mananc eu, dar nu-mi dau seama exact de la ce. Oare de la snitzele?
I-a facut si o ecografie si totul e in regula.
Ca impresie neplacuta: la cati bani am lasat acolo, m-as fi asteptat sa ni se acorde macar 15 minute de atentie exclusiva. In schimb, cabinetul era plin de parinti si copii, usa de la cabinet deschisa, iar in timp ce-mi mai dadea mie o explicatie, mai scria o reteta altui copil, mai vorbea cu alta mamica, asa ca era destul de haos. Asta e dezavantajul medicilor care sunt foarte buni si mediatizati ca atare
Aaa, si avem 6,200 kg si 63 de cm :-)
Eliza si Alex (15 nov. 2004)
http://community.webshots.com/user/tincuta101
bumbacel spune:
Eliza, eu ii dau Zymafluor de la doua saptamani, cate o pastilutza pe zi. I-o pun direct in guritza si-l pazesc pana o suge pe toata sa n-o scuipe (se dizolva repede).
Gandacelu zicea ca este un medicament ce contine si vitamina D si fluor care inlocuieste Vigantolul si Zymafluorul. Eu deocamdata ii dau separat Vigantol 2pic/zi si Zymafluor 1pastila/zi.
bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)
Poze
bits spune:
Bumbacel eu stiam ca ZYMAFLUORUL e cam contraindicat caci produce cancer,in fine au fost fff multe discutii pe seama lui.
fetele voi pana la cate luni calcati hainele bebeilor?cica ar fi bine pana la 3 luni iar dupa aceea sa lasam pielea sa-si faca imunitate.
octy,KEN(1nov 2004)
http://photos.yahoo.com/octyb
bits spune:
am pus si noi pozici noi in albumul Kenzo la 3luni fara 5 zile
octy,KEN(1nov 2004)
LuminitaB spune:
quote:
Originally posted by Eliza5
Mi-a spus ca e plin de gaze asa ca trebuie sa il tin pe burta (lui nu-i place deloc ) la 45 de grade ca sa mai elimine gazele. Adevarul e ca in ultimile 3 zile a scos o gramada de parturi... Asa ca degeaba il tin eu pe umar dupa ce mananca, ca nu e de ajuns sa eructeze, tot i se strang gaze in burtica. Probabil e si de la ce mananc eu, dar nu-mi dau seama exact de la ce. Oare de la snitzele?
Eliza mie mi-a zis dr. ca e normal sa aiba gaze, totul e sa le elimine. La noi functioneaza foarte bine urmatorul exercitiu de gimnastica: atingi cotul de la o minuta cu genunchiul piciorului opus, de 4 ori si apoi invers. La noi exercitiul asta se face cu sunetla fiecare repetare prr, prr.
Va doresc sa se retraga hidrocelul pina la un an, sa nu fie nevoie de operatie.
Pupici
LuminitaB
mami lui Tudor 2.12.2004 si a lui Cri 24.12.1998
pozele noastre
bumbacel spune:
quote:
Originally posted by bits
Bumbacel eu stiam ca ZYMAFLUORUL e cam contraindicat caci produce cancer,in fine au fost fff multe discutii pe seama lui.
Bits, asa e. Sunt intr-adevar multe discutii pe seama fluorului. Din cate am inteles pericolul este doar in cazul dozelor mari (supradoza). Sunt unele tari in care este interzisa administrarea pentru simplu fapt ca ei pun fluor in apa si atunci se poate ajunge la doze mari. In Romania apa nu contine decat impuritati dupa cum bine stim, asa ca e recomandat fluorul (in cantitati stricte).
Aceste explicatii le-am primit de la pediatru precum si de la o prietena de-a mea care e stomatolog. Eu am ales sa-i dau, nu-i obligatoriu asa cum este vitamina D.
Poze
bumbacel spune:
quote:
Originally posted by bits
am pus si noi pozici noi in albumul Kenzo la 3luni fara 5 zile
octy,KEN(1nov 2004)
Ce frumusel si rotunjel e Kenzolino. Sa-ti traiasca!
Si ce clar se vede funduletul albastru. Asa o sa ramana?
Poze
mikimi spune:
Sunt si eu mamica de nov-dec.Sunt alaturi de voi din august cand eram doar mamica si burtika iubita. Niciodata nu am indraznit sa va scriu pentru ca tot ce stiam era de la voi, toate trairile experimentate in sarcina erau traite si de voi si pe deasupra impartasite...si nu gaseam nimic nou cu care sa vin de folos.Asa ca v-am citit zilnic(atat cat mi-a permis net-ul), ceea ce fac si acum. Daca in perioada sarcinii citeam in fiece seara dupa servici, acum intru de 2-3 ori pe zi..cat imi permite bebelinul, pentru ca mi-ati devenit indispensabile.Multumiri din suflet pentru asta.Am invatat sa fiu mamica aici, printre voi.
Bebe meu are 1luna si jumatate, este un copil extraordinar chiar si cand plange. Se numeste Alexander, are 5kg si 58 cm la ultima masuratoare.
Il alaptez exclusiv natural tot datorita sfaturilor despre alaptare de la voi, mai ales inversunarii cu care Gandacica, Sabina si alte fete care au pledat pentru asta.Am invatat cum sa-l pun correct la san si slava Domnului nu am avut rani, decat usoare jene la inceput.
Felis vreau si eu sa-ti trimit un gand bun si sa-ti spun ca-ti sunt aproape.Vei reusi pentru fiinta “pura si sfanta” care este Mihaita.Am fost cu ochii pe tine de la inceput pentru ca aveam acelasi DPN-12dec si deci erai cea mai ca mine…Alexander a fost de acord cu termenul dat de doctor si s-a nascut pe 12.
Apoi am urmarit evolutia lui Mihai si a lui Tudor(Bumbacel) si tare mi-a fost de folos sa vad ca bebei nostri seamana asa mult in comportament .Vreau sa-ti zic ca al meu nu ridica capul la 45 cum face Mihaita , e mai lenes.Ma alatur daca-mi permiti prietenelor tale virtuale si cercului de parteneri de joaca si viata a lui Mihaita. Si daca poti afisa acel cont aici m-as bucura sa contribuim si noi cu ceva( nu ma pricep inca sa butonez PM-uri si mess-uri de care vorbiti voi).
Pentru fiecare fata am o multumire in mod special dar am sa v-o adresez pe masura ce voi mai scrie, si asa m-am intins…
Eliza5, Alexander a avut conjunctivita de la 3 zile si ne-am chinuit zilnic cu picaturi-Genticol parca, cate 4 picaturi in fiecare ochisor de 4 ori pe zi.Am incercat vreo 2 sapt, dar in afara de faptul ca l-am enervat nu am rezolvat nimic.Am pus intr-o seara 2 picaturi de lapte de la mine in ochisor si de a doua zi nu a mai avut nimic!!!Poate merge si la Alex(oricum nu are ce rau sa-I faca..nu?)
Miki si Alexander (12.12.2004)
bumbacel spune:
Mikimi, bine ai venit printre noi si sa-ti traiasca minunea, sa se faca mare si cumintel.
Hihihi, fetelor, ce ma bucur cand vad ca suntem multe...
Gandacico, iesi mama si tu din barlog.
Poze
mikimi spune:
Vai Bits, toata viata am visat ca puiutii mei (deocamdata unul) sa aiba ochii migdalati.E foarte frumos Kenzo.
Apropos de copii, ii "cunosc" pe toti di poze, sunt niste mici-mari minuni.Sa va traiasca fericiti si sanatosi si sa-i vedem in locul nostru pe un forum palavragind despre copiii lor!
Am vazut ca voi va intalniti(sau incercati) in Moghioros.In nord nu sta nimeni? care sa iasa in Herastrau? ce m-as bucura.