Bebelusi de sept-oct 2004 (14)
Raspunsuri - Pagina 6
elyanne spune:
Nu stiu ce e cu pitia mea ca m-a trezit la ora asta (6:00). Nu mai are lapte suficient nici seara? Sunt cheauna ca nu mai eram obisnuita cu ore din astea de trezire de o luna jumate...
Elena
Eliana si Elena (23.10.2004)
irinaA spune:
Buna-am o fetita de 3 luni si nu vrea sa manace.Stiti vreo metoda sau ce ar putea avea .Pur si simplu nu reusesc sa o pun la san plange non stop.
Cu Ioana de 3 luni
Poze de la botez
http://pg.photos.yahoo.com/ph/angelairinab/album?.dir=/6d84
pufymic spune:
Buna fetelor!
Mihaela multumim de informatii!( ma tot minunez ce meticuloasa si organizata esti!)
Geo ma bucur ca nu mai aveti problemute cu kk si ca face Damian singur!
Noi am reusit azi-noapte sa dormim pana la 5:30 (de la 12)! Ceea ce e super!
Pupici!
Ioana si bebe Alesio (08/10/2004)http://alesio.shorturl.com/
cami-florina spune:
Buna mamici!
Roandre foarte bune informatiile.
Eu am inceput sa-i dau branzica amestecata cu piureul de legume, dar ii fac doar 250ml cu 2 pastile, si ii dau aproape tot ce iese, binenteles pasata intai prin strecuratoare.
Merele bune sunt ionatanele, dar pentru inceput puteti sa le coaceti ca sa nu mai fie acide.
Fetele eu am inceput sa-mi gasesc copilul dimineata intors pe burtica si uitandu-se la desenele dupa lenjeria patului.Ziua eu il tin in tarc si in loc sa stea pe spate el se intoarce pe burtica.Si vrea din ce in ce mai mult sa il tii in brate sau sa il tii sa stea in fundulet.
Doamne ce repede trece timpul, cand ma gandesc ca mai are o saptamana si face 5 luni,parca ieri eram graviduta.
Eu nu am folosit pana acum nici o crema pt fundulet pt ca nu s-a iritat.
Bebe meu inca are culori diferite la ochisori , cand verzi cand caprui. Eu stiam ca li se definitiveaza culoarea dupa ce intarca.
IrinaA ar fi bine sa consulti un doctor, sau daca nu incearca sa-i dai laptele tau cu biberonul.
Fetele cu cezariana pe voi va doare operatia cand se schimba vremea? Pe mine ma doare, dar suportabil , de cate ori se schimba vremea sau cand il tin pe bebe mai mult in brate.
Pupici la bebici!
Cami-florina si bebe Ben (02.09.04)
mcm spune:
Buna ideea cu merele coapte, nu mi-a trecut prin cap. Oricum noi mai asteptam.
Vaccinul il facem saptamana viitoare, azi mergem pentru consultatie la medic.
Eu nu ii dau cu nimic la funduletz pentru ca nu da semne de iritatie, inainte foloseam o crema cu zinc de la Bubchen pentru prevenire iar pentru tratament un unguent preparat in farmacie (cred ca Petrini ii zice).
Alexia se intoarce doar pe-o parte, nu reuseste sa ajunga de pe spate pe burta, o incomodeaza umarul si manutza si nasul pe care-l turteste de saltea...
Cristina, Christian si bebe Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/lastusedpixel
mcm spune:
Am primit de la Pampers (a sunat poastasul la usa) o mostra gratuita de pampers Total Care Midi pentru ca bb a implinit 3 luni si e cazul sa renuntam la cele Mini (asa ma anunta ei intr-o scrisoare). Oricum noi am renuntat demult. Ma bucur ca fac astfel de gesturi cei de la Pampers si ce bine ar fi daca as putea testa gratuit toate marcile de scutece pentru a vedea cele care i se potrivsc bebelushului fara sa fiu nevoita sa cumpar minim 20 de bucati pe care sa le arunc in cazul in care nu se potrivesc.
Cristina, Christian si bebe Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/lastusedpixel
danyce spune:
Buna dimineata fetelor,
Noi iar am lipsit ca am fost ieri din nou la bunici sa ne uitam la diapozitive cu tati si cu matusica Antoinette cand erau ei bebelusi.Si am descoperit ca Alma seamana incredibil de mult cu tati, cel putin cand si el asa de mic
Alma mea e mai nou o gimnasta in devenireDe as face eu atatea abdomene pe zi cate face ea, as fi scapat de multa vreme de burtica.Se ridica toata ziua si aproape ca ajunge singurica in pozitia fundulet, iar daca o tin eu de manute sta in fundulet de-a binelea, nu mai trebuie s-o sprijin de nimic ca isi tine si capsorul si spatele drept.Daca o sprijin de canapea, sta si ea ca noi, oamenii mari Precoce copil are mama.Ce sa mai spun ca nu are stare toata ziua si se misca intr-o veselie, iar de o tin in brate urca mai sus sau coboara unde are ea chef.Oricum, cea mai fericita e atunci cand sta in fundulet. In rest, povesteste toata ziua si se enerveaza daca cineva indrazneste sa nu-i dea atentie. Cel mai mult ii place sa povesteasca cu tati cand vine acasa. Sa o vedeti ce rade si chiuie cand il vede intrand pe usa.
IrinaA, bine ai venit!Si eu te-as sfatui sa consulti un medic. Imi permit totusi sa-ti pun o intrebare: tu simti ca ai avea lapte destul, ca acesta ar fi in cantitati suficiente si ar curge destul de repede?Intreb asta deoarece asa am patit si eu cu Alma cand am constatat ca nu aveam eu lapte destul si ca uneori nu curgea aproape deloc si ff incet.
Cami-florina, eu foarte rar, cand e ff multa umezeala simt o senzatie de disconfort in zona operatiei si stiu ca e normala senzatia asta ceva vreme. Cand o ridic pe Alma in brate (si am si eu ce ridica, nu glumasau alte greutati, nu am deloc probleme.
A propos de culoarea ochilor, Alma ii are inca albastri.
Mihaela, multumim si noi de informatiile furnizate.
Georgiana, felicitari pentru o asa fetita cuminte si isteata!O sa zici ca nu-s normala, dar eu i-am luat deja Almei un intreg pachet educativ cuprinzand jocuri , carti cu diverse activitati creative pe care sa le facem impreuna, dvd-uri, toate putand fi folosite de cand incepe sa vorbeasca (sunt diverse grade de dificultate, pachetul respectiv fiind menit pentru vreo 2-3 ani). A fost foarte scump, dar il platesc in rate intr-un an de zile. Mie mi s-a parut fff interesant tot ce e acolo (pachetul consta in vreo 20 de cutiute cu jocuri, DVD-uri, carti, etc.), in schimb olandezii din jurul meu s-au speriat ca vreau sa bolunzesc copilul cu atatea informatii, chiar daca eu le-am explicat ca astea ajuta sa-l inmveti pe copil de toate jucandu-te cu el.Trebuie sa mentionez ca ei nu se streseaza atata ca noi sa-i invete pe copii de toate, ii lasa sa invete singuri in ritmul lor si mai ales daca sunt la scoala ii lasa sa-si faca singuri temele si nici nu le verifica daca sunt bine realizate. Ii am ca exemplu pe vecinii mei si cunostintele noastre.
Si inca ceva: am inceput ieri o cura de slabire misto, recomandata pana si bolnavilor de inima aici si simt deja ca se scurge grasimea de pe mineSe tine 3 zile, apoi se mananca normal, apoi iar 3 zile, iar o zi mancare normala si tot asa. Se poate slabi pana la 4,8 kg in 3 zile si pana la aproape 20kg in 2 saptamani. Daca o vreti sa-mi sa-mi spuneti ca v-o dau . Eu am deja cu 1,5 kg mai putin ca ieri la ora asta
Ma retrag acum, dar nu inainte de a va transmite pupici tuturor,
Daniela Veuger si bb Alma Bianca
Alma, sufletel mic si iubithttp://community.webshots.com/user/danyce103
roandre spune:
Eliana, nu cred ca s-a trezit pt ca nu mai ai laptic suficient. Mai las-o cateva zile sa vezi daca tot la fel face.
Eu am stat ca liliacul aseara pana la 3 dimineata iar cand m-am dus la culcare pititca mea a inceput sa-si suga degetul de ma scotea din minti. De curiozitate am luat-o in brate sa vad daca ii e foame si a papat cu ochii inchisi, nici macar nu s-a trezit. Am pus-o apoi in patut si ce credeti? Isi sugea in continuare degetul. Asa ca mi-am dat seama ca asta o calmeaza si nu face asa pt ca-i e foame. Oricum nu mai repet experimentul pt ca nu am de gand s-o obisnuiesc asa.
Uffff, dar nu stiu ce sa fac cu degetul ala ca asa il suge!
IrinaA, si bebelina mea a avut o perioada tot cam pe la 3 luni cand pur si simplu plangea doar daca o punea in pozitia de papat. Nici macar nu vroia sa vada daca e laptic sau nu in san. Concluzia a fost ca nu-i era foame atunci. Dupa aproape o saptamana si-a revenit si nu am mai avut probleme. O sa treaca si asta! Rabdare multa, asta in cazul in care tu ai laptic suficient si nu e asta cauza pt care plange!
Cami, se poate face branzica si doar cu 250 ml lapte dar eu voi face dintr-un litru pt ca sunt mai lenesa...hihihi. Si daca tot m-a asigurat ca branzica e buna si dupa cateva zile de tinut in frigider, o sa fac mai multa.
Cu marul copt si eu m-am gandit sa-i dau asa.
Noi cu supita o sa incepem de sambata, ca sa-l trimit pe tati la piata sa-mi cumpere ce am nevoie.
Mcm, ce m-a distrat faza ca nu se intoarce de nas care o incomodeaza. Super! Alexia mea se intoarce si ea pe parti si se roteste in jurul capului incat niciodata n-o gasesc unde am lasat-o, dar de intors complet dupa spate pe burta si invers nu vrea.
Am incercat eu s-o intorc dar dupa 2 rotiri incepe sa maraie ca nu-i place mai ales cand ajunge pe burtica.
Adela, eu i-am facut Infanrix si Engerix, vaccinurile care se platesc. Nu am mers pe varianta gratuita pt ca era vorba ca astea nu dau reactii secundare si sunt mai bine tolerate. Totusi pitica mea a facut febra de la cel de 4 luni....asa ca mare lucru n-am facut.
PS: M-am bucurat aseara de zapada si astazi e asa urat afara...
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
muttzi spune:
Georgiana, ce probleme a avut bebele tau cu KK si cum s-a rezolvat (sunt mai noua pe aici si nu am apucat sa citesc acest subiect)? Al meu nu este constipat si totusi nu poate face singurel cam de o luna si ceva. L-am lasat si trei zile sa vad ce se intampla si totusi nu a facut (s-a chinuit destul de mult sa faca in acest timp, dar nimic...)
Roandre, poze cu Patrick o sa vedeti in curand, numai ca inca lucrez la ele... Apropo de suculet si supica: mie mi-a spus doctorita ca daca incep la trei luni este mai bine sa-i dau prima data suculet. Bineinteles ca nu stii ce sa mai crezi asa ca sunt de acord cu tine: cel mai bine este asa cum i se potriveste copilului tau. Sfatul doctoritei mele a fost: NU diversificare pana la 4 luni daca copilul inca mai suge de la san, pentru ca ia din laptele de mama tot ce are nevoie pana la varsta asta. Daca nu mai suge de la san se poate incepe de la trei luni (asta este si cazul meu din pacate ).
Nathalie si eu sunt de acord cu data nasterii in semnatura (dupa cum vezi eu m-am conformat inca de ieri).
Aseara l-am cantarit pe Patrick si avea 7,500 gr. Astazi o sa-l masor sa vad si cati cm are. Acum doua zile s-a intors pentru prima data de pe burtica pe spate (de doua ori in aceeasi seara), dar de atunci nu a mai repetat performanta
Muttzi si bebe Patrick (14.10.2004)
crini spune:
Georgiana, multumesc de raspuns, am incercat si eu s-o mai motivez cu desenele animate, uneori tine, alteori nu. Noi vom veni in tara prin mai, ca sa facem botezul lui Andrei si vom sta in Bucuresti.
Mihaela, o multime de informatii ne-ai adus. Asa imi aminteam si eu de Zymafluor dar cum nu eram sigura si n-am gasit un site despre asta am zis ca e mai bine sa nu creez panica. Dar asta se spunea si pe la noi cand am incetat sa i-l mai administrez fetitei.
Mihail-Andrei