Bebelusi de sept-oct 2004 (14)
Raspunsuri - Pagina 5
georgiana.david spune:
Eu ii dau la nevoie cu Bepanthene dar cum pana acum nu am avut probleme cred ca i-am dat de cel mult 10 ori si asta pt. ca mi se parea mie ca ar fi putin rosu la fundic.
Se pare ca treaba cu kk s-a rezolvat pe bune ca imi face in fiecare zi, chiar si de 2 ori.
Despre flour se spune ca in exces (de la stomatologi citire) ar duce la osteoporoza (am scris bine?) sau/ si la intarzieri in dezvoltare (se refera la intelect). Acum nu stiu ce sa mai cred, eu Ioanei i-am dat si inca ii dau si nu e intarziata mintal si atata timp cat dr. Capraru mi-a zis sa-i dau parca nu mi-as face probleme.
Crini, eu cu Ioana fac lectii zilnic, mai putin in week end, stimulata fiind zi de zi de programul de joaca de dupa lectii. Ioanei ii place sa se joace pe PC asa ca daca coopereaza si merge treba repede are mai mult timp pentru calculator asa ca s-o vezi ce iute e la lectii si nu numai atat, le face si foarte bine. La noi se gasesc niste caiete si carti speciale pentru copii de gradinita, i-am cumparat din acelea si sunt foarte bune. Tu cand vi in tara? In ce oras stai cand vi in Romania ?
Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
roandre spune:
Dragele mele eu am lipsit motivat astazi. Am fost la doctor la controlul lunar. Am scris si de dimineata un mesaj si s-a pierdut, asa ca m-am enervat si nu am mai scris inca o data.
Sa incep si eu sa raspund. Aissa, de cand ii dau cereale cu lingurita (deci solid, nu in biberon) Alexia nu mai vomita mai deloc seara. Rar mi s-a mai intamplat sa vomite; doar mai regurgiteaza putin dupa ce papa uneori.
La fundulet eu o dau cam de 2 ori pe zi cu crema sanosan de prevenire a iritatiilor. O data o dau seara inainte sa doarma pt ca peste noapte n-o schimb...desi pampersul e aproape gol dimineata.
Hai sa va spun ce am facut la doctor.
A cantarit-o si are 6350 gr si 63 cm.A luat 400 gr in ultima luna ceea ce e bine (se afla in grafic). I-am zis ca bebelina nu prea mai are pofta de mancare si vom mai astepta o luna sa vedem daca ia bine in greutate. Daca nu, vom incepe sa-i dam vitamine. Momentan e bine.
Am intrebat de Zymaflour si mi-a zis ca nu recomanda pt ca a fost si un reportaj pe discovery unde se spunea ca ar creste aparitia cancerului. Ea il da doar daca e neaparata nevoie, altfel nu. Mi-a mai zis si ca s-au facut nenumarate studii si s-a ajuns la concluzia ca acest medicament nu are efectul pe care se dorea sa-l aiba (mi-a mai explicat ea ceva cu niste portiuni florurate, smalt, etc....). Apoi cica apa noastra contine suficient de florurata ca sa nu mai fie nevoie de fluor in plus. Deci concluzia a fost ca nu recomanda acest medicament decat daca este neaparata nevoie (si ca nici atunci n-a avut rezultate spectaculoase).Doctora nu e de acord cu bagat chimicale in copil, mai ales daca n-are probleme.
Bebelina mea are 5 luni si nu se intoarce de pe spate pe burta si invers. Mi-a zis ca ar fi trebuit sa se intoarca de pe la 4 luni, dar daca isi tine capul bine (drept) de la 3 luni si sta in fundulet sprijinita inseamna ca e doar lenesa sau nu stie cum safaca si ca ar trebui s-o invat eu. Sa incep in fiecare zi s-o intorc eu pana prinde miscarea. oricum, nu e nici o problema asta, adica nu e vorba de nici un fel de retard.
Aparitia dintilor. Semnele prevestitoare ar fi: gingia umflata, febra (nu mai mult de maxim 39 grade pt ca altfel inseamna ca e o alta problema), diaree (nu mai mult de 1-2 scaune pt ca iar e alta problema), lipsa poftei de mancare, agitatie. Nu este obligatoriu ca toate semnele acestea sa apara.
Premergator. Nu recomanda pt ca sunt multe accidente ce se pot intampla mai ales daca premergatorul nu e foarte stabil si se poate rasturna cu copilul.
Culoarea ochilor. Bebelina are 5 luni si a zis ca de pe la 4 luni se cam definitiveaza culoarea lor. Sunt curiosa, e vreun bebelus cu ochii verzi?
Diversificare. Putem incepe cu ...supa si piure de legume, nu cu sucuri. Cum se face? Deci se fierbe in 500 ml apa cam 250 gr de legume (ceapa, morcov, cartof, ardei gras, telina) cu un varf de sare (sau deloc). Trebuie sa inlocuiasca masa de pranz ( a doua masa din ziua respectiva). In prima zi se da 30 ml supa goala, apoi 60 ml si in a treia zi 90 ml. Bineinteles se da si completare laptic pt ca nu se satura doar cu supa goala (asta e ca sa se obisnuiasca putin cu gustul). A patra zi se da cu lingurita supa in care se paseaza o leguma (morcovul) pana iese ca un piure. Urmatoarea zi se mai paseaza pe langa morcov si o alta leguma si tot asa pana introducem toate legumele. Nu se da inca mazare, conopida, ceapa. Mai departe se incepe, dupa ce s-a obisnuit cu piureul de legume, cu sucul de fructe. Se incepe cu marul IONATAN (Mina, tu intrebai de care mar). Se dau cate 3 lingurite si se creste pana se ajunge la 10-12 lingurite pe zi apoi se pune si pulpa de mar pana se ajunge la jumatate de mar sa se dea. Se incepe apoi cu morcov. Se da 8 lingurite mar si 3 morcov si tot asa pana se ajunge la jumate-jumate. Se mai poate da si portocala dar cu atentie ca e acida si poate sa provoace si alergii.
Branza de vaca se face astfel: 1 l lapte pasterurizat DEGRESAT (nu se urmareste ca sa ia din branza copilul grasime ci doar calciu) se da in clocot si se pun 8 tablete calciu lactic dizolvate si se mai da inca intr-un clocot. Se lasa putin sa se raceasca si se pune la scurs intr-un tifon si se mai da prin zer ca sa nu iasa prea uscata. Se pune apoi intr-un vas etans la frigider si se poate folosi cam 3-4 zile. Cum se da branzica. La a treia masa (deci dupa piureul de legume) se da mar ras cu o lingurita branza in prima zi. Apoi se mareste cantitatea de branzica in fiecare zi pana se ajunge la 30-50 gr pe zi. Se poate da in fiacare zi branzica.
Urmatoarea masa (deci nu ultima) se dau cereale.
Doctora nu e de acord sa dau copilului zahar, miere sau sare pt ca nu are nevoie de asa ceva.
Ou, carne, ficatel, banana vorbim dupa 6 luni.
De asemenea se mai poate da si biscuiti rasi cu mar ras la masa de branzica (o zi branza, o zi mar). Biscuiti POPULARi daca bebe nu are nici o problema cu diareea sau cu stomacelul....in caz contrar se dau biscuiti fara gluten.
Cu mancarea la borcanele este de acord si a zis ca este farte buna daca ne permitem. Ea recomanda sa se dea asa ceva copilului daca pleci in concediu sau daca sunt combinatii pe care nu le poti face in casa. Oricum, a zis ca e foarte buna.
Am scris acum ca sa recuperez tot ce n-am scris pe ziua de azi. daca mai imi aduc aminte va mai spun.
Va pup si ma duc sa-mi culc si eu pitica si mai revin mai tarziu!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea
mina spune:
Salut fetelor
Scriu si eu repejor pentru ca trebuie sa ne pregatim de baita.
Mihaela, pupici pentru informatii, ca intotdeauna esti bine organizata in exprimare, si ne impartasesti experienta acumulata. [. Am mai intrebat in stanga si in dreapta de merele alea, tot ionatane mi s-a spus, dar mie mi se par cam prea acide, parca as incerca din alea golden sau parmen aurii. De fapt cand ma gandesc la aciditatea lu' micu' parca nici nu=mi vine sa-i dau... dar am sa=mi fac curaj sa incerc...
Ochi verzi? uite cu jumatate de gura ma laud eu ca seara, la lumina becului, micu' are ochii gri verzui. Taaare mi=ar place sa faca ochii verzi ca ai lu mami, dar eu stiu ce sa zic.... inca nu e clara treaba. Ca unele teorii sustin ca abia la 6 luni se definitiveaza culoarea ochilor.....
Noi la fundulet dam cu Nivea pt iritatii, si ocazional cu Bepantene.
Eliana, vorbim maine. Am iesit azi dar numai un pic.
Va pup si fug la baita
Mina
si bebe Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
(din 9 septembrie 2004)
mcm spune:
Mihaela multumim mult de tot dar toate aceste informatii ti le-ai notat cand ai fost la medic? Mie daca mi-ar spune atatea nu le-as tine minte nici pana as iesi pe usa.
Cristina, Christian si bebe Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/lastusedpixel
anamari spune:
Mihaela,multumim mult pentru informatii...
asa dar la 4 luni aflu ce culoare de ochi va avea...? A mea are ochii albastri-cenusii si sper sa-i ramana asa...
Lia e un pic racita-si aici e foarte frig... A inceput iar sa-mi adoarma pe la 3 dimineata si asta ma supara, ca ma trezesc la 8 il trimit pe baiat la scoala si adorm la loc si cand ma mai trezesc pe la 12-1 nu mai pot face mare lucru-si trebuie sa-mi caut un job, plus vreau sa reusesc sa-l ducem pe cel mare la doctor pentru reteta pentru deficit atentional si daca sun prea tarziu nu mai obtin programare ca lumea...
eu o dau cu crema pe baza de lanolina pentru ca e foarte sensibila-se irita usor. cel mai bun remediu pentru iritatie- fara scutece o ora sau doua.
eliana-la mine e invers. la inceput refuza biberonul, acum imi plange la san-si eu ma chinui sa-i dau san in continuare...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
roandre spune:
Fetelor v-am scris ca sa retineti ceea ce credeti ca este potrivit si pt bebelusii vostri. Fiecare va face cum crede ca e mai bine pt bebelusul sau.
Nu retineam atatea detalii daca nu aveam caietelul cu mine. Mi-am scris intrebarile de acasa si acolo intrebam si notam ideiile principale (detaliile le retin destul de bine, asta daca imi spui despre ce era vorba...sau cu ce incepea randul, hihihi...ca la examene).
Mina, de mar ce sa zic. Nu e nevoie sa incepi asa repede. Sincera sa fiu eu nici nu stiu care sunt alea ionatane....hihihi, asta pt ca nu-mi plac merele sa le mananc.
Anamari, se pare ca si bebelina mea incepe sa refuze sanul si sa prefere biberonul seara mai ales dar de doua seri nu mai vrea biberonul si nici sa suga la san. banuiesc ca o satura prea rau cerealele pe care le papa cu 2 ore jumate inainte de ultima masa.
Si acum a supt foarte putin si am incercat sa pun lapte de al meu in biberon si nu vrea. Asa ca o las si sper sa adoarma singura.
Georgiana, super ca s-a obisnuit bebe Damian sa faca singurel kk.
Aaaaa, am uitat sa va mai zic. Cu mine a mai fost si prietena mea cu bebelusa de 7 luni care nu doarme mai deloc noaptea si se trezeste mereu. Sfatul a fost sa n-o mai culce cu stomacul foarte plin (ea ii da foarte mult sa pape si are la 7 luni 8700 gr, nascuta cu 2950 gr) si apoi noaptea cand se trezeste sa-i dea in loc de laptic, APA. Mamica incercase aseara sa faca asta si degeaba. Doctora a spus ca orice schimbare are loc dupa cel putin 7 zile. Ea acum continua sa-i dea apa noaptea cand se trezeste si poate in cele din urma se dezobisnuieste bebele sa se trezeasca. Deci Eliana, continua si poate dupa 7 zile se obisnuieste pitica cu biberonul.
Alexia, de 4 luni +
roandre spune:
Am vazut toate pozicile noi puse.
Mada, asteptam si pozicile voastre. Ce mai face bebe Ilinca?
Anielas, a luat foarte bine in greutate micuta!...si ce bine ii sta in rochita!
Muttzi, dar poze cu patrick cand vedem?
mcm, super daca s-a retras buricutul si nu mai e nevoie de operatie. Voi cand faceti vaccinul?
Noi mai facem si luna viitoare tot Infanrix dar si Engerix si apoi mai repetam cand face 1 an.
Alexia, de 4 luni +
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
elyanne spune:
Mihaela multumim pt. info. S-ar putea Alexia sa se sature cu cerealele si sa nu mai vrea laptic.
Eu o sa-l intreb pe nasul nostru (care e dr. stomatolog) cum e cu Zymaflourul si cred ca stie cel mai bine.
In leg cu mancatul la biberon oricum nu ma asteptam sa se intample din prima, dar vroiam sa vad si eu o schimbare cat de cat in cateva zile, adica sa planga din ce in ce mai putin. Da'nimic! Poimaine ar fi o saptamana de cand incerc, deci mai dureaza ceva...
Cred ca pe urmatorul bb il invat cu biberonul de la inceput, chiar daca o sa-mi refuze sanul mai repede... e groaznic sa stai cate o ora cu ea in brate si sa-ti planga incontinuu pana o ia somnu, si atunci mananca mai mult adormita. Daca lua bine in greutate si aveam lapte nu era nici o problema, dar ea statea mai mult nemancata in ultimul timp, dar era f. cuminte...
Eu o ung pe pitica numai cu ulei de masline si cand ii schimb pampersul si dupa baie si nu am avut probleme. S-a iritat la inceput, cand nu stiam care pampersi sunt mai buni si i-am tot testat... pana la urma ne-am oprit la Pampers ca pt. ea sunt cei mai buni. Iar cand a fost iritata i-am dat cu Bepantene.
Anamaria incearca sa ii pui in biberon lapte de-al tau daca nu mai reusesti sa-i dai la san... a mea se prinde cand e lapte de-al meu in biberon si chiar ca nu mai mananca de nici un fel... stie ca lapte din ala e la mami la tzitzi si de ce il pun in biberon, ca sa o chinui?
Mina cred ca maine ies pe aici pe aproape (nu pana in IOR), ca vad ca a inceput sa ninga. Vedem cu e vremea si vorbim.
si noapte buna la mamici si pitici!
Elena
Eliana si Elena (23.10.2004)
roandre spune:
Eliana, mi-ai luat-o inainte. Eu tocmai am vazut ca ninge si veneam repede sa dau vestea. Wow, de cand asteptam sa ninga!
De abia astept sa-i fac cunostinta lu' bebe cu zapada.
Alexia, de 4 luni +
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
Andreea_si_Doru spune:
Multumim pentru informatii, foarte utile :)
A mea are ochii verzi, daca pot sa ma laud cu asa ceva :) Am scos pozele, pentru ca lucrez la ele :P
si sanatate
Nathalie - 29.09.2004 - imi place ideea de a scrie si data nasterii in semnatura!
Andreea, Doru si Nathalie
Minunea noastra, Nathalie www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37497" target="_blank">Povestea nasterii www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36133&whichpage=2" target="_blank"> Cererea in casatorie si povestea noastra