Circularele 95146 si 94508

Circularele 95146 si 94508 | Autor: Minodora

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu circularele nr.95146/04.11.2004 si nr.94508/30.07.2004.
Multumesc mult,
Minodora

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Au fost publicate oficial?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inspirata spune:

Minodora ti-am trimis un PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiestmom spune:

Si eu am mare nevoie de cele doua circulare! Spuneti-mi si mie cum pot sa le obtin. Please...

"Fii indulgent cu altii si sever cu tine!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Le vreau si eu va rog frumos...

Andreea si Vlad
Iubirea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzica spune:

Despre ce este vorba in aceste circulare?

www.stoc-studio.ro/tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Sunt circulare emise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala din cadrul Ministerului Finantelor Publice

MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
CABINET PRESEDINTE
Nr.95146 / 04.11.2004

Avand in vedere problemele cu care se confrunta, in practica, o parte din casele de pensii teritoriale care au retinut eronat impozit pe veniturile reprezentand indemnizatiile de maternitate si pentru concediul de ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, obtinute de persoanele care au incheiat contracte de asigurare in conditiile art.5 alin (2)din Legea 19/ 2000, acestea neavand posibilitatea restituirii impozitului retinut personanelor asigurate, precum si pentru clarificarea unor dispozitii procedurale prevazute prin Circulara Agentiei Nationale de Administrare Fiscala
nr.94508 / 2004 si adaptarea acestora situatiei semnalate de casele de pensii, va comunicam urmatoarele:

In situatia in care, pentru personanele beneficiare a indemnizatiilor sus mentionate, au fost intocmite Fise Fiscale 2, se procedeaza astfel:
1. Casele de pensii teritoriale au obligatia sa depuna fise fiscale rectificative, in care se va inscrie cifra"0" in col.1"Venit baza de calcul", iar in col.2"Impozit calculat si retinut" suma impozitului retinut eronat
Un exemplar al fisei fiscale rectificative va fi tranmis persoanei asigurate, care va depune la organul fiscal de domiciliu o declaratie de venit global rectificativa ( va diminua suma declarata la Cap O col 9 din declaratia initiala
cu contravaloarea indemizatiei neimpozabile sau va inscrie cifra"0", daca nu a realizat si alte venituri supuse procedurii
de globalizare).
2.Organul fiscal in a carei raza teritoriala se afla domiciliul persoanei fizice, pe baza declaratiei de venit rectificative, va emite o noua decizie de impunere.
In situatia in care fisa fiscala rectificativa nu mai poate fi inmanata persoanei asigurate, organul fiscal in a carei raza teritoriala aceasta isi are domiciliul, va modifica decizia de impunere pe baza constatarilor facute in conformitate cu dispozitiile art.87 alin (2) din Ordonanata Guvernului nr. 92 / 2003, republicata, privind Codul de procedura fiscala.
3.In vederea solutionarii urgente a acestor situatii, veti lua masurile ce se impun.

PRESEDINTE
Neculae Plaiasu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Liviu - mii de multumiri !

Andreea si Vlad
Iubirea mea

Mergi la inceput

Multumim frumos, Liviu.
Ai cumva si circulara 94508/30.07.2004?
Eu tot sper ca voi gasi acolo ceva care vorbeste si despre cei care au primit indemnizatia in totalitate de la firma si care au avut un singur loc de munca, deci nu au depus fisa fiscala 2. La mine asta este problema. In circulara nr.95146 / 04.11.2004 se vorbeste numai despre cei care au avut FF2, iar in momentul de fata Adm. Financiara de la sectorul meu de domiciliu nu imi primeste fisa rectificativa intocmita de firma deoarece nu am depus declaratie de venit global pe 2003, iar Adm. Financiara la care depune firma fisele rectificative sustine ca, conform celor doua circulare, Administratia Financiara din sectorul de domiciliu ar trebui sa-mi primeasca fisa si sa-mi restituie banii. Ma poti ajuta, tu sau altcineva care stie, cu vreo informatie in acest sens?
Multumesc din suflet.

Mergi la inceput

Poti sa ne ajuti tu, Inspirata, cu cea de-a doua circulara? Please...
Minodora, tu ai obtinut circularele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Minodora spune:

"
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
CABINET PRESEDINTE
Nr.94508 / 30.07.2004

In vederea administrarii unitare a impozitului pe venit pe anul 2003 si aplicarii art.5 lit.a) din Ordonanta Guvernului nr.7/2001 privind impozitul pe venit, aprobata prin Legea nr.493/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, va comunicam urmatoarele:
Indemnizatia de maternitate si pentru concediul de ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, obtinute de persoanele care au incheiat contracte de asigurare in conditiile art.5 alin.(2) din Legea 19/2000 privind sistemul de pensii si alte asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, nu sunt venituri din salarii sau asimilate salariilor.
Veniturile sus mentionate nu se incadreaza in exceptia prevazuta la art.5 lit a) din Ordonanta Guvernului nr.7/2001 si ca urmare, nu sunt supuse impozitului pe venit.
In situatia in care indemnizatiile realizate in baza contractelor incheiate in conditiile art.5 alin (2) din Legea nr.19/2000 au fost impozitate, se va proceda la restituirea de catre platitorul de venit, a impozitului retinut fara temei legal. Restituirea impozitului aferent indemnizatiilor sus mentionate , retinut eronat, se va efectua de catre Casele de pensii teritoriale, iar sumele restituite vor diminua cuantumul impozitului pe veniturile din salarii datorat si declarat de acestea pentru salariatii proprii, in formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat", cod 14.13.01.01./a, in luna in care se face restituirea.
In situatia in care, pentru persoanele beneficiare de astfel de indemnizatii, au fost intocmite Fise Fiscale 2, se procedeaza astfel:
- casele de pensii teritoriale au obligatia sa depuna fise fiscale rectificative, in care se va inscrie cifra "0" atat in col.1 "Venit baza de calcul", cat si in col.2 "Impozit calculat si retinut";
- organul fiscal in a carei raza teritoriala se afla domiciliul persoanei fizice, pe baza constatarilor facute in conformitate cu dispozitiile art.87 alin.(2) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003, republicata, privind Codul de procedura fiscala, va desfiinta Decizia de impunere anuala emisa.
In conditiile in care, persoanele mentionate mai sus, au realizat si alte venituri supuse procedurii de legalizare, organul fiscal va emit o noua decizie de impunere.
Totodata, veti dispune masurile adecavate pentru aducerea la cunostinta contribuabililor si a platitorilor de venit, a celor de mai sus.
PRESEDINTE
Neculae Plaiasu
"

Pentru textul acestei circulare multumesc dan_laurei si imi cer scuze ca am raspuns asa tarziu.
Succes!
Minodora

Mergi la inceput