cum sa-l fac sa nu-si mai suga degetul?

cum sa-l fac sa nu-si mai suga degetul? | Autor: aida radu

Link direct la acest mesaj

draga karmen,
am un baietel de 2 anisori, dragalas si cumintel, dar cu o mica... dar mare problema... isi suge degetul inca din prima zi cand l-am adus pe lume...
spune-mi, te rog cum sa fac sa-mi dezvat copilul de supt degetelul... si-a facut rana din cauza asta... am incercat toate metodele posibile... nu vrea sa se lase si gata... plange si se agita...
mai nou, de ceva timp incoace, se joaca mult culcat pe jos, uneori si cu degetul in gurita... e ceva normal?
in general, e un copil foarte vesel, zburdalnic, foarte vorbaret in ultimul timp, repeta tot ce aude...
sa fie si ceva ereditar? sotul meu, mic fiind, si-a supt degetul pana la 5 ani...
iti multumesc,
aida

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Sora mea si-a supt degetul cu inversunare...se si subtiase la un moment dat..ai mei il imbracau cu degetul mare de la o manusa din piele intoarsa, il legau bine si pana la urma s-a dezvatat. A plans, s-a chinuit sa-l dezlege, de vreo cateva ori a si reusit, dar pana la urma s-a potolit si s-a dezobisnuit. Insa sa stii ca pana la 2-3 ani, chiar daca nu-l mai sugea, adormea cu el langa gurita. Incearca si metoda asta, poate functioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

pustiul meu cel mare si-a supt degetul pana la aproximativ 2 ani. atunci, in urma unui tratament cu sirop de tuse (sau a fost coincidenta, dar noi asa am crezut ca-si baga degetul in gura imediat ce-i dadeam siropul si am crezut ca are legatura) i-a aparut o eczema pe degetul mare care si-l sugea. era ca pielea de sarpe si putin galben. s-a speriat atat de tare iar noi i-am zis ca i s-a intamplat de la supt, incat din clipa aceea a renuntat total.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
ALBUM
BAL@CRACIUN@REVELION

Mergi la inceput