Joc "In jurul lumii" - istorie/geografie (5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

As completa ca Molda era catea si s-a inecat intr-un rau care a primit numele ei, apoi zona a primit numele raului.
Julia, urmezi!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

exact asa stiam si eu de la scoala,Donia!Dar uite ca google ne-a pacalit din nou!
care sunt popoarele,intelese ca etnii care locuiesc pe teritoriile altor tarii, care traiesc dincolo de cercul polar de nord? (9 la numar)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Uite ce am gasit eu: (mi-au iesit 12)eschimosii, inuitii din Canada si Groenlanda, Inupiat, Haida, Crees, Inuit tapirisat, Sami, Inuu (labrador), Aleuti, Tlingit, islandezii, si rusii.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni

Mergi la inceput

eu am altii:inuit,inupiaq,(ii ai si tu),sami(laponii)si locuitori pe teritoriul Rusiei:ewenken,chanten,nenzen,korjaken(denumirile germane,scuza-ma!),ciuciuci,samoiezi.Labrador e sub cercul polar de nord.
Diana,

Mergi la inceput

Islandezii sunt tot sub cerc,iar inuit e propria denumire pentru eschimosi.inuit=om

Mergi la inceput

Julia, te cred pe cuvant, eu ce am gasit repede am si scris ( aici ), intre timp am gasit si populatiile de care ziceai tu din Rusia ( aici ).

Republica insulara formata din doua insule principale si mai multe insule mici, care isi declara indepenndenta in 1962, iar in 1976 intra in Commonwealth.

Vladut 8 luni

Mergi la inceput

La plezneala.Malta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

Jamaica?

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Jamaica zic si eu

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Nu, nu si nu. Legati-va de faptul ca sunt 2 insule principale (din cate stiu nici Malta nici Jamaica nu au 2 insule principale. De altfel si denumitea tarii vine de la cele 2 insule principale.

Vladut 8 luni

Mergi la inceput