Buna ,
Tocami am venit de la ecografie , pe care am facut-o la Sanador ( 4D) , si de unde am plecat putin nelinistita , v-as ruga sa-mi dati unele lamuriri cu privire la urmatuarele date :
Craniul fetal cu aspect normal :linie mediana , CSP , pedunculi cerebrali ; talamus , corp calos aspect normal ; ventriculi laterali de dimennsiuni la limita superioara a normalului , cu coarne posterioare = 9 mm si plexuri coroide usor indepartate de peretele median ventricular .
Am uitat sa va precizez varsta gestionala AUA :27 saptamani si 5 zile
Va rog mult de tot lamuriti-ma ce-i cu acei ventriculi.......
Va multumesc
Ventriculii laterali sunt examinati pentru a elimina o malformatie craniana numita hidrocefalie.Prima modificare observata in hidrocefalie este reducerea proeminentei plexului coroid in ventriculul lateral.Atata timp cat plexul coroid umple ventriculul lateral, hidrocefalia poate fi exclusa.
Diametrul normal, intre 20-35 saptamani de sarcina, variaza intre 7-10 mm, 10 mm fiind limita superioara a normalului.Deci, pana acum, totul e OK.Este bine sa repeti ecografia peste 2 luni.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu
Buna ziua,
la utlima ecografie efectuata la 21 sapt si 2 zile (varsta actuala a sarcinii este de 22 saptamani) mi s-a spus ca ventriculul cerebral dreapta are o dimensiune de 11 mm cu grosime tesut cerebral de 5 mmm, diagnosticul fiind de ventricul megalie cerebrala
Mi s-a spus ca limita maxima este 10 mm. Imi puteti spune cum poate fi influentata evolutia copilului si care sunt riscurile? In rest nu s-au identificat alte anomalii, evolutia fiind normala (ventricul cerebral stanga 8 mm cu grosime tesut cerebral 5 mm).
va multumesc,
Ani-Maria Nitu