CIC pt straini

CIC pt straini | Autor: kisapmr

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos sa ma ajutati sa gasesc un raspuns....
- sunt in Romania din 1996 si am fost angajata la o societate din mai 2004. Incepand cu 01.10.2004 lucrez legal cu permis de munca si contract individual de munca (deoarece sunt din alta tara), platesc la zi toate impozitele si contributiile
- pe langa acestea sunt si voi naste bebelusul in mai.

Intrebarea mea este urmatoarea:
Pot beneficia de cotizatia de maternitate si indemnizatia pt cresterea copilului pana la impl. 2 ani? de ce acte am nevoie?
si daca am obligatia sa nasc in Romania sau pot sa nasc si in alta tara, dar sa beneficiez de aceasta cotizatie.

Va multumesc anticipat

Cristina

Hirjau

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa121 spune:

Trebuie sa ai un stagiu de cotizare de minimum 12 luni din ultimile 24 de luni.
Din pacate se pare ca nu beneficiezi de indemnizatie pentru concediu ingrijire copii pana la 2 ani.
Cel mai simplu si mai bine suna la acest numar :
0212501230 cu interior 232 e de la casa nationala de pensii.
Atata timp cat iti platesti darile la stat si intrunesti conditiile de cotizare nu are importanta unde nasti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisapmr spune:

quote:
Originally posted by alexa121

Trebuie sa ai un stagiu de cotizare de minimum 12 luni din ultimile 24 de luni.
Din pacate se pare ca nu beneficiezi de indemnizatie pentru concediu ingrijire copii pana la 2 ani.
Cel mai simplu si mai bine suna la acest numar :
0212501230 cu interior 232 e de la casa nationala de pensii.
Atata timp cat iti platesti darile la stat si intrunesti conditiile de cotizare nu are importanta unde nasti.

nu inteleg de ce 12 si nu 10? sau exista vreo lege pt straini privind aceasta problema?
si chiar daca eu lucrez din mai 2004 (fara acte, pt ca a durat ceva timp pana mi-au emis permisul de munca), pot sa-mi platesc in acest an 2005 contributiile pt perioada mai-octombrie 2004, pt a beneficia de cotizatii? (cum ar fi, de exemplu, in cazul celor casnici care doresc de esemenea sa beneficieze de cotizatii si isi platesc singuri contributiile)
Va multumesc,
Cristina

Hirjau

Mergi la inceput