Cadoul pentru nasii de nunta

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Noi le-am cumparat nasilor (care sunt casatoriti de 12 ani si au tot ce le trebuie) o lampa din bambus, cu impletitura. E interesanta si ei zic ca le-a placut. A costat destul de mult, dar m-am gandit sa le ofer un obiect pe care sa il aiba mai multi ani. Ideea e ca ei nu au cerut nimic, nu au facut aluzii de genul: "ce mi-ar placea sa primesc", dar ne-au facut un cadou costisitor inainte de nunta, si... Anul viitor cununam niste prieteni si as vrea sa le spun de la inceput ca excludem ideea asta cu daruri contra daruri. Intr-adevar, ca si voi, le consider oarecum depasite, dar deseori te pomenesti intr-un vartej de obligatii si nu poti fi tu tocmai cel care pica de necioplit. Asta e, traim intre oameni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Desigur, tu nu prea ai avut de ales la nasii tai. Noi am vorbit inainte cu ai nostri, le-am spus ca tot ce vrem de la ei este sa ne fie alaturi, nu vrem cadouri, nu vrem bani la masa, nimic, cu atat mai mult cu pentru ei a fost un efort mare sa ne cunune. Ca ei nu prea au facut ca noi (ma refer la bani) e alta poveste.

Ei, si acum, cand au venit prietenii nostrii sa ii cununam, mi-a placut foarte tare ca au zis ceva similar. Sper, vorba ta, sa nu ne pomenim intr-un vartej de obligatii, dar nu stiu, la cat de bine ne cunostem si la cum tinem unii la altii, mi s-ar parea tare ciudat sa "ia cadoul, da cadoul".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Originally posted by Mara76
Nu vi se pare ca traditiile astea sunt depasite? Mai ales cand este vorba de prieteni de ani de zile? Eu una nu prea le vad rostul. In fond, important este ca nasii sunt oamenii in care ai incredere, care iti sunt alaturi intr-unul din cele mai frumoase momente ale vietii, nu? Si atunci, ce rost mai au cadourile? Pot sa mai inteleg ceva simbolic, dar nu cuptoare cu microunde, seturi de cristal etc.

Personal, mi se pare absolut normal sa dau un cadou nasilor, mai ales ca ei vor contribui la greu la masa... sunt tineri, dar sunt de la tara ( desi nu s-ar zice ) si tin obiceiurile... Nu ma duc cu oala cu sarmale, cu zeci de cozonaci si curcani, dar ceva-ceva tot trebuie... iar ei deja ne-au cadorisit cu o gramada lucruri... Nu cred ca strica sa dau si eu ceva; inca suntem la inceput, nu pot spune ca ne sunt cei mai buni prieteni... Si sunt convinsa ca nasa ar aprecia mai mult un cuptor, de ex, decat... o vaza... tot de ex...
Si cand se mai trezeste si soacra sa dea idei, ca " asa se face, ca-s nasii vostri "... poveste complicata... ( parintii nasilor nostri sunt nasii de cununie ai socrilor )...
P.S.: Eu doar am cerut parerea... sper sa nu te superi...

Raza de soare

Il iubesc pe cel mai bun ! ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Raza, iarta-ma, dar asa sunt eu, mai vehementa de soi, cum sa ma supar ca ai alta parere? Sigur ca fiecare face asa cum considera, doar ca mie astia mi se par bani cheltuiti degeaba. De ambele parti. Si doar sunt atatea cheltuieli la o nunta... Eu am avut norocul sa pot sa evit cadourile. Tu din ce spui, mai ales ca ei deja v-au facut cadouri, nu ai de ales decat sa "joci in hora", dar zau ca e prea mult cuptor cu microunde. Serios, eu m-as simti prost sa vina viitorii mei fini (ce ma amuza cum suna ) cu un cadou atat de scump. Dar sigur, tu ii cunosti mai bine si stii ce asteptari au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Originally posted by Mara76

Raza, iarta-ma, dar asa sunt eu, mai vehementa de soi, cum sa ma supar ca ai alta parere? Sigur ca fiecare face asa cum considera, doar ca mie astia mi se par bani cheltuiti degeaba. De ambele parti. Si doar sunt atatea cheltuieli la o nunta... Eu am avut norocul sa pot sa evit cadourile. Tu din ce spui, mai ales ca ei deja v-au facut cadouri, nu ai de ales decat sa "joci in hora", dar zau ca e prea mult cuptor cu microunde. Serios, eu m-as simti prost sa vina viitorii mei fini (ce ma amuza cum suna ) cu un cadou atat de scump. Dar sigur, tu ii cunosti mai bine si stii ce asteptari au.

Sunt de acord ca sunt multe cheltuieli la nunta... si pana la... dar, practic, sunt primii si cei mai importanti care ne ajuta din suflet.
Am mai spus, inainte de a-i cunoaste, ca au ceva pretentii... ei bine, pretentii de fapt, au nasii socrilor, care si ei ne vor ajuta la fel de mult, poate chiar mai mult... ei sunt genul care vor sa fie bagati in seama... si cu cat ii bagi mai mult in seama, cu atat ajuta mai mult ( a se citi isi deschid portofelul )... pot spune ca avem 2 perechi de nasi... unii de botez ai sotului, iar copiii lor, nasii nostri de cununie... si o floare, o bomboana duc mereu, dar pt nunta vreau sa fie ceva mai altfel... sa ma barfeasca si babele din sat ( ia uite, maica, a venit cu plocon la nasi... ), sa le placa si lor, sa aprecieze si parintii lor ( ca ei oricum apreciaza efortul, dar de, daca asa cere datina... ) si sa fie si soacra-mea multumita ( desi, ea nu contribuie la cadou... )...

Raza de soare

Il iubesc pe cel mai bun ! ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Noi le-am luat nasilor un cuptor cu micorunde si au fost atrea incantati. Nu se asteptau. Bine dar nici nu aveau, asa ca le-a fost de folos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns skiper spune:

Noi ne-am gandit sa luam nasilor un monitor lcd, pentru ca isi doresc de mult (suntem buni prieteni cu ei de 5 ani. Problema este ca nu stiu exact cand se ofera cadoul. Voi ce ziceti?

Mai e si maine o zi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu stiu cam jumatate din cat va ofera ei la nunta. Aici pe forum am citit. Dar acum depinde de posibilitatile fiecaruia.

Claudia, mamica de baietel 2 ani si 9 luni si de fetita 1 an

Poze Mara si Matei
Poze Praga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tipsy spune:

Noi am avut casatoria civila vineri, cu o zi inainte de cununia religioasa si petrecere. In ziua cu civila le-am oferit cadoul. Cred ca ideal ar fi sa le dati cadoul inainte, intr-un cadru restrans, adica in nici un caz la restaurant cu ceilalti invitati de fata. Parerea mea....

Nunta noastra

quote:
Originally posted by skiper

Noi ne-am gandit sa luam nasilor un monitor lcd, pentru ca isi doresc de mult (suntem buni prieteni cu ei de 5 ani. Problema este ca nu stiu exact cand se ofera cadoul. Voi ce ziceti?

Mai e si maine o zi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Fetelor - apropos de cand se dau cadourile la nasi. Nasa mea mi-a spus ca nasa ei stia ca e o traditie - joia dinaintea nuntii te duci in vizita la nasi. Ideea era sa pui la punct ultimele detalii - asa incat noi am profitat de ocazie si atunci le-am dus cadoul. La fel amm facut si cand am fost noi nasi si prima oara si a doua oara si atunci ne-au adus finii cadoul. Iar fina mea, cand a fost ea nasa a pastrat si ea acest obicei si a invitat finii joi inaintea nuntii si tot atunci a primit cadoul.

Mergi la inceput