Bebelusi de iulie-august 2004 (32)
Raspunsuri - Pagina 5
Marina spune:
La multi ani Nicole!!!!! Sa fii sanatoasa si fericita si sa ti se indeplineasca toate dorintele!
ina32 spune:
La multi ani, Nicole!!! Sa fii sanatoasa alaturi de fetita si familia ta.
Roxanaz-stiu ca tu ai scaun de masa Chicco Mamma. Ati trecut la urmatoarea pozitie, in fundulet, sau tot pe spate sta piticu'? Ca al meu se tot trage in fata, pare ca nu-i mai place pozitia "rasturnat" pe spate dar nu stiu daca e ok sa trecem la urmatoarea treapta.
Ina32 & Raducu (14.07.2004)
http://community.webshots.com/user/ina32
Doamna Bibi spune:
In primul rand La Multi Ani Nicole,sa fii fericita si sanatoasa
Cori,si eu i-am dat lui Bogdan lapte HN pt. diaree si in momentul in care l-am trecut pe laptele normal i-a revenit,asa ca o buna perioada i-am dat combinat HN ci lapte normal (de ex. 2 masuri HN si 3 masuri lapte normal).
Ana,pentru constipatie ar fi bine sa-i introduci de la inceput cartoful,eu asa am facut.Si nu ar fi rau sa-i dai si cateva picaturi de suc de portocale,chiar ajuta.
Monica si bebe Bogdan
http://community.webshots.com/user/monicaotelea
Doamna Bibi spune:
Am primit de la cineva pe mail o gramada de retete aplicate pentru copii ei.M-am gandit ca poate n-ar fi rau sa ne imbunatatim "bucataria".
5. PIREU DE DOVLEAC SI GALBENUS DE OU (DUPA 5 LUNI)
140 g de dovleac,1 ou tare (din care pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul)
Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou tare. Dupa ce au fiert legumele, se scurg si se adauga galbenusul, apoi se zdrobesc toate. Se pune o bucatica de unt cat o nuca si se serveste. Reteta se prepara repede si este ideala pentru bebelusi.
6. Veloute" de primavara (dupa 5 luni)
(preparare: 15 min./fierbere: 25 min.)
50 g de mazare,50 g de morcovi,50 g de fasole verde,5 frunze de macris,1 frunza de patrunjel,un cubulet de unt
Se spala legumele. Se curata morcovul si se taie in rondele fine. Se taie frunzele de macris. Se desface fasolea verde taindu-se varfurile pastailor. Se fierbe totul in 1/3 l de apa timp de 25 de minute. Se lasa putin la racit, se pune in mixer si se adauga cubuletul de unt.
7. Piept de pui cu legume (dupa 5 luni)
(preparare: 15 min./fierbere: 2 ore)
20 g piept de pui,1 morcov,1 nap,1 mana de fasole verde extra-fina,1 mana de boabe de mazare,1 frunza de patrunjel,1 cubulet de unt,
Se curata morcovul si napul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde. Se spala si se taie in bucati mici. Se spala patrunjelul. Se pun toate legumele intr-o cratita cu apa rece in care s-a adaugat un varf de sare si se fierbe 2 ore la foc mic. Se adauga pieptul de pui cu 10 minute inainte de stingerea focului. Se pune apoi continutul cratitei in mixer dupa ce s-a adaugat cubuletul de unt.
8. Deserturi
- 1-2 mere,1 para,(sau 1 piersici)(sau 1 banana)(sau cateva prune)
- 1-2 linguri de fulgi de ovaz(sau fulgi de griu,sau tarate de griu,sau tarate de ovaz
Fructele se dau prin razatoare, fulgii sau taratele se lasa la inmuiat in putina apa apoi se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza.
9. Piure de sfecla
1 sfecla mijlocie 1 cartof 1 felie de carne pui (cat o lingura) 2 linguri gris 1 lingura ulei floarea soarelui putina sare, chimen dupa gust
Se fierbe sfecla, cartoful si carnea de pasare cu sarea si chimenul. In ultimele 5-10 minute de fierbere se adauga grisul si se fierb impreuna. Dupa fierbere se adauga uleiul si se face piureu cu mixerul.
10 Piure simplu si gustos
- 2-3 cartofi mijlocii,o felie (cat o lingura) de carne pasare,100 ml suc de rosii,o frunza de telina,o lingura ulei floarea soarelui
Se fierbe cartoful si carnea cu sare si frunza de telina. Se scurge apa, se adauga sucul de rosii si uleiul si se face un piureu cu mixerul.
11. SUPA DE VITA CU OREZ
- 150 gr carne manzat,1 morcov ,1/ 2 telina ,1 ceapa,2 linguri orez, 1 legatura patrunjel verde
Carnea se taie cubulete si se fierbe, impreuna cu legumele si orezul (mai intai se fierbe bine carnea). Se toaca marunt patrunjelul si se pune in supa.
Se paseaza, zeama se bea separat, ca fel 1.
12. PIURE DE SPANAC
-200 g spanac,1 lingurita zahar,5g unt,5g faina,100 ml lapte,5 g orez,lamaie.
Se spala spanacul pana apa iese curata, se scot coditele si se lasa sa se scurga. Se fierbe inabusit in zeama lui sau in bain -marie. Se toaca pe un fund de lemn. Separat, se face un sos Bechamel din 5 g unt, faina si lapte. Se pune spanacul in sos, orezul care a fost fiert separat, si se lasa sa mai fiarba putin. Se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Spanacul nu va fi consumat reancalzit, deoarece este daunator sanatatii
Monica si bebe Bogdan
http://community.webshots.com/user/monicaotelea
Doamna Bibi spune:
Dupa 6 luni
1. Suc de visine
100-150 g visine fara samburi
Se scot samburii de la visine si se asaza intr-un vas mai adanc si se presara cu zahar. Se consuma zeama pe care o lasa.
Cand scurgem fructele de zeama, le presam cu dosul linguritei de peretii castronului, ca sa obtinem mai mult suc. La fel se prepara sucul de cirese, capsuni, fragi, zmeura, mure.
2. Suc de rosii
1-2 rosii , 1 lingurita de zahar (optional)
Rosiile bine coapte, se spala si se scufunda cateva secunde intr-un vas cu apa clocotita. Se scot, se curata de pielita, se scot samburii si se zdrobesc in storcator sau in tifon. Zeama poate fi amestecata cu zahar in proportie de 5 g zahar (o lingurita la 100 g rosii.
3. Piure din zarzavatul de la supa
Zarzavatul de la supa (morcov, patrunjel, cartof) se paseaza fierbinte prin sita. Se amesteca cu lapte sau putina smantana, putin unt si zeama de lamaie. Se poate servi ca garnitura, sau felul doi.
4. Piure de cartofi
Piure-ul de cartofi se poate pregati din cartofi copti in coaja sau fierti (250 g), lapte (100 g), unt (1/2 lingurita), sare (un strop). Cartofii fierbinti se paseaza prin sita sau se zdrobesc cu furculita si amesteca cu laptele si untul. Se poate adauga si galbenus de ou sau branza de vaci.
5. Sos Bechamel
5 g faina, 5 g unt, 100 g lapte, un praf de sare.
Se topeste untul, se pune faina amestecand mereu, fara sa se rumeneasca. Se stinge cu laptele rece, amestecand continuu cu lingura, sa nu se faca cocoloase.
6. Supa crema de legume cu lapte
1 litru apa, 1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 200 g cartofi, 1/2 lingurita unt, 1 lingurita faina, 150 g lapte, patrunjel verde.
Se fierb zarzavaturile spalate, curatate si tocate foarte fin, in apa clocotita. Se paseaza, se adauga sare, se pune din nou la fiert. Separat, se face un sos alb din 1 lingurita de unt, 1 lingurita de faina, stins cu lapte. Se amesteca cu supa. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna. Se pune verdeata tocata fin. Se pot adauga, cand e calduta, cateva picaturi de lamaie.
7. Supa din verdeturi de primavara
10g unt, 10 g faina, 10-20 g verdeturi (care se gasesc primavara), cateva felii de franzeluta. Se spala verdeturile in multe ape, se taie fin si se inabusa in 5 g unt, 5 minute. Din restul de unt, cu faina, se face un sos alb, se stinge cu 60 g apa sau supa si se fierb 20 minute. Se adauga verdeturile taiate marunt, 1 lingurita smantana si zeama de lamaie.
8. Ciorba de rosii cu orez
400 g apa, 250 g rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 ardei gras, 1 lingura orez, 1 ou, 1 lingura faina, 2 lingurite unt, patrunjel verde.
Se pune apa la fiert; cand clocoteste se adauga legumele bine spalate. Se lasa sa clocoteasca pana sunt aproape fierte, apoi se pun rosiile taiate. Cand toate legumele sunt fierte se strecoara zeama si zarzavatul se paseaza. Se pune din nou la fiert cu orezul. In loc de orez se pot pune zdrente facute dintr-un ou batut cu faina, pana se face ca o smantana groasa. Se pun cand fierbe ciorba. Dupa ce totul este fiert se pune patrunjelul tocat marunt si untul. Se serveste calda.
9. Piure de spanac
200 g spanac, 1 lingurita zahar, 5 g unt, 5 g faina, 100 ml lapte, 5 g orez, sare, lamaie.
Se spala spanacul pana apa iese curata, se scot coditele si se lasa sa se scurga. Se fierbe inabusit in zeama lui sau in bain -marie. Se toaca pe un fund de lemn. Separat, se face un sos Bechamel din 5 g unt, faina si lapte. Se pune spanacul in sos, orezul care a fost fiert separat, si se lasa sa mai fiarba putin. Se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Spanacul nu va fi consumat reancalzit, deoarece este daunator sanatatii!
10.Bibilica cu spuma de mere
4 mere (renete sau golden-aurii)
400 g de iaurt cu 40% grasime
120 g de piept de bibilica (fiert in prealabil)
putina scortisoara si putina sare
Curatati merele de coaja si taiati-le in sferturi, avand grija sa indepartati partile tari din centrul marului si samburii; presarati pe ele scortisoara si lasati-le sa fiarba in baie de aburi 10 minute. Zdrobiti-le si amestecati-le cu iaurtul. Intre timp, indepartati pielea de pe pieptul de bibilica si treceti pieptul de bibilica prin masina de tocat carne (masina de tocat carne). Puneti spuma de mere in farfurie si presarati-o cu tocatura de carne de bibilica, sarati: este gata!
11.PASTA DE CARNE CU CARTOFI
Doua pulpe de pui dezosat se pun la fiert, pana cand carnea devine frageda; Intre timp se pun la fiert doi cartofi de marime medie impreuna cu verdeata.Se scot din apa, se zdrobesc, si se amesteca cu carnea tocata sau maruntita.Se adauga un iaurt de 150 g, si putina sare.Se amesteca pana devine o crema groasa.Se poate servi ca atare sau pe paine!
12.Pui cu piersici
30 g de carne de pui fiarta, dezosata si taiata marunt
30 g de orez brun fiert
1 piersica coapta
1 lingura cu suc de piersici
1 lingura cu lapte semismantanit (pasteurizat)
1 lingurita cu germeni de griu
Se amesteca toate ingredientele si se toaca sumar cu robotul de bucatarie. Se serveste.
Se obtine o combinatie delicioasa, usor de preparat si adorata de copii! Reteta merita incercata!
13.Tarta cu pireu de spanac (dupa 6 luni)
1 cartof mare
50 g de spanac congelat
1 ou
40 ml de lapte
1 lingurita cu smantana proaspata
Se taie cartoful in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Cu 2 minute inainte de opri focul (pentru ca bucatile de cartof au fiert), se pune in cratita la fiert si spanacul. Dupa ce au fiert, se zdrobesc spanacul si cartofii pana se obtine un pireu, care se amesteca cu oul. Se pune melanjul obtinut intr-un vas termorezistent uns cu unt si se fierbe in bain-marie in jur de 15 minute. Se scoate tarta din vas, se aseaza pe o farfurie si se toarna deasupra laptele caldut amestecat cu smantana proaspata. Se serveste.
14.Variatie cu cartofi (dupa 6 luni)
1 cartof mare
un sfert de anason
putin lapte pentru varsta a doua (sau lapte semismantanit)
putina sare
Fierbeti in baie de aburi sau in cuptorul cu microunde, cartoful si anasonul taiate marunt. Apoi, amestecati totul cu putin lapte pana obtineti un pireu cremos. Serviti. Succesul este garantat la bebelusii carora le place gustul parfumat al anasonului.
15.Vinete umplute (dupa 6 luni)
1 vanata mica
2 tomate bine coapte
1/4 de hasma
cateva fire de tarhon proaspat (sau congelat)
mirodenii (cimbrisor, foi de dafin)
putina sare
Se incalzeste cuptorul la 210 ° C (termostat 7). Vanata se spala bine, se inteapa cu o furculita si se coace in cuptor in jur de 20 de minute. Intre timp, se cufunda tomatele cateva secunde intr-o cratita cu apa fierbinte pentru ca pielita sa li se desprinda usor. Apoi, se curata tomatele de coaja si li se scoate partea centrala. Dupa aceea, tomatele se taie pe latime pentru a li se scoate samburii cu o lingurita. In final, se taie tomatele in bucatele mici. Se taie marunt hasma si se rumeneste putin intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Se adauga tomatele, cimbrisorul, foile de dafin si sarea, si se lasa pe foc cam 10 minute. Cand vanata este coapta, se taie pe lungime, se acopera cu sosul de tomate, iar deasupra se presara tarhon. Se serveste.
Monica si bebe Bogdan
http://community.webshots.com/user/monicaotelea
Dorsilia spune:
Vreau sa ma plang si eu!
Sunt obosita, n-am energie, mananc ce apuc, de gatit n-am timp, Danut doarme putin ziua, reprize de 30 de minute de 2 ori, la 12 si la 5 pm, si cam atat....abia apuc sa-i gatesc lui, sa-i spal hainute si biberoane, sa strang prin casa sumar si sa spal vasele, in rest nimic. Si simt ca ma lasa nervii. Toata lumea imi da replica "trebuia sa te astepti ca asa va fi cu copil mic, ce vrei ?" Nu mi-e greu sa stau cu copilasul si sa-l ingrijesc, insa mai sunt atatea pe langa...care tot de el tin, spalatul, gatitul, si eu, care trebuie sa traiesc si eu mancand ceva; nici o sansa sa tin vreun regim ca n-am timp sa-mi prepar nimic in afara de 2-3 sandviciuri si o cafea. Danut zbira ca din gura de sarpe cand sa fac si eu ceva, adica atunci vrea si el sa stau cu el si nu oricum ci aproape, sa ne privim ochi in ochi si sa vorbim. Culmea e ca atunci cand avem musafiri e copil model, adica nu zbiara deloc si toata lumea ramane cu impresia ca eu pot face de toate ca doar am copil cuminte. Daca zic ca nu e tot timpul asa linistit si ca nu pot uneori nici sa mananc mi se replica cu un "eh". Am niste nervi acu... Sunt singura toata ziua, sachimbul 1, 2 si 3 si psihic sunt cam la pamant ca musafirii vin si pleaca, il gadila putin, il giugiulesc si cam atat. Restul tot eu le fac. De 6 luni n-am luat nici o pauza nici macar o zi, o ora. Ganditi-va ca toate aste ale zic acum cand sunt la ciclu deci ... or fi hormonii de vina
Doamna Bibi spune:
Lia draga,asa sunt toti copii,iar cei care te judeca sunt dusi cu capul.Si eu la fel patesc toata ziua stau de capul lui,iar seara cand ajunge sotul acasa ma intreaba ca ce am facut toata ziua,ca Bogdan e cuminte etc.Nu te stresa,fa ce poti si gata,cui nu-i place sa fie sanatos.Asa mi-am schimbat atitudinea de la un timp,ca altfel o luam razna!!!!Am devenit mai nesimtita.
Ai vazut pozele?????
Monica si bebe Bogdan
http://community.webshots.com/user/monicaotelea
Doamna Bibi spune:
Stii cum l-am facut eu Bogdanel sa fie atent la picioarele lui (si acum e indragostit efectiv de ele,sta cu ele in gura toata ziua,le mangaie,le canta,trage ciorapii).I le puneam eu in manute,il gadilam,ii puneam sosete colorate care ii atrageau privirea si gata.
Monica si bebe Bogdan
http://community.webshots.com/user/monicaotelea
Adema spune:
Nicole, La Multi Ani! Sa fii sanatoasa, fericita si sa te bucuri de cat mai multe clipe frumoase langa familiuta ta !
La M<ulti Ani si puiutilor care implinesc azi o luna in plus!
Eu de doua zile nu am avut timp de internet, asa ca acum, am printat cateva pagini sa vad ce ati mai scris. Copilul meu doarme ziua 3 reprize la care trebuie sa il adorm in brate plimbat prin casa si nu mai pot!!!A mai ramas careva in situatia asta sau sunt singura cu copil asa de rassfatat?Cum sa il dezvat???
Pupici tuturor,
Adema&Codrut
http://community.webshots.com/user/eoncioiuro
Dorsilia spune:
Ema, citeste ce am scris si eu ! nici eu nu mai pot, urla toata ziua daca nu-l tin in brate, chiar acum zbiara in patut de m-a asurzit
nu vrea sa se apuce de picioare si avem ciorapi care mai de care