cu FSH mai mare de 11 - vreo reusita???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Tonnia ca noi 2 suntem cam in aceiasi situatie...mie doctorita nu mi-a recomandat nimic desi a vazut FSH-ul marit...dar o sa-mi notez si eu denumirea testului asta si o voi ? sapt. viitoare cind ma duc la monitorizare...Apropo tu la capitolul temperaturi cum stai? Ai putut sa-ti dai seama de ovulatie dupa temperatura? Daca stie cineva mai multe despre testul asta astept si eu raspunsuri pentru ca sunt direct interesata!
Gabela...daca ai facut inseminare insemna ca ea se impunea si dupa cite stiu eu se trece la inseminare in caz de TPC negativ...ori pe tine te-au bagat direct in inseminare fara sa-ti faca testul...nu stiu ce sa mai cred...nu mai are relevanta TPC-ul in cazul tau daca deja recurgi la inseminari, dar daca totusi era pozitiv...acestea nu se mai impuneau...poate ar trebui sa-i spui verde in fata doctorului ca tu vrei sa-ti faci analiza asta...Ce, e numai dupa el? Puupici...

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Cata, eu am inceput sa-mi iau temperatura abia de luna asta. dar nu am la ce sa ma astept, la eco mi-a spus ca nu o sa am ovulatie. Pana acum, zici ca s-a stricat termometrul, 36.7 pe linie. In ceea ce priveste testul, este o intreaga literatura de specialitate dincolo. El se adreseaza si acelor femei peste 30 de ani, cu infertilitate de cauze necunoscute, al caror estradiol bun poate masca un FSH prost. Eu m-am speriat tare de tot pt. ca am toate premisele unei rezerve pe sfarsite: Fsh prost, lipsa foliculilor, cicluri neregulate si mai lungi, mama care a intrat devreme la menopauza (40).Eu am doar 32, dar e un semnal de alarma!

Mergi la inceput

Tonnia te inteleg perfect...la fel si la mine cu mama....iar doctorita mi-a zis ca treaba asta se mosteneste...iar eu am doar 28...faza cu ciclu neregulat nu o am ...dar am o cantitate atit de redusa, ca mereu ma speri ca o sa ma trezesc si nu o sa mai am deloc....Am saintru si eu pe google sa vad ce este cu testul cu pricina...dar mea este...ce ti-a recomandat tau, cum trebuie sa procedezi in continuare? Trebuie sa iti fi zis ceva, nu? Astept detalii....

Mergi la inceput

Pana una alta, am intrebat pe site-ul dr. Tutunaru. Sunt curioasa ce imi raspunde. Acum ca mi-ai zis, intr-adevar si menstruatiile mele tin mai putin!

Mergi la inceput

Tonnia dar nu ti-a spus doctorul cam cum ar trebui sa procedati in continuare...pentru ca nerabarea noastra a femeilor sigur ne face sa grabim pasii...in special noi 2 cu rezerva noastra ovariana in pom....?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns INDY spune:

Fetelor... mă speriați!
Eu sunt în limite normale cu dozările hormonale (mai puțin progesteronul) deci nu mi-am pus niciodată problema că de fapt FSH este 9,601 (cu limite: 2 - 10) și LH cam mititel 4,358 (2 - 20). Sper ca măcar estradiolul să fie mai bun: 90,55 (30 - 120) și prolactina 11,36 (2,39 - 25,15. De progesteron ce să vă mai zic... este sub limita minimă.
În sfârșit... ce rol are FSH-ul? Din ce spuneți voi, influențează producerea de ovule (dacă am înțeles bine). Dar eu am ovule în fiecare lună, de 3 luni fac inseminări.

Mergi la inceput

Indy...nu te speria...FSH-ul arata cum stai cu rezerva ovariana....nu stiu in a cita zi ai avut valoarea de 9,601....dar iti dai seama ca daca ai trecut la inseminari stai bine la capitolul ovulatie...asa stau si eu...numai ca doctorita mi-a zis ca trebuie sa ne grabim...in sensul ca ar fi timpul ca anul asta sa ramin...pentru ca e cam mare FSH-ul...tu nu ai probleme pentru ca e clar ca ai ovulatie...alcumva nu trecea la inseminari...numai ca Tonnia, draguta de ea...are nu doar FSH-ul mare ci si probleme cu ovulatia...Hai capul sus Indy...la tine e bine! Si inca ceva FSH-ul se coreleaza cu estradiolul nu cu LH asa ca stai bine...au am doar 52...la o limita de 30..in fine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabela spune:

http://www.givf.com/ovarian.cfm

Sper ca am voie sa pun linkul asta aici. Este despre rezerva ovariana si despre testul cu clomiphene si altele. M-am mai dumirit si eu putintel...

Gabela

Mergi la inceput

Raspunsul primit:
Tonnia :: Bucuresti :: (Miercuri, 26 Ianuarie 2005, 09:45)

Intrebare: Domnule doctor, as dori sa va intreb daca rezultatele mele, respectv: FSH 9, estradiol 36, lipsa vreunui folicul, cicluri din ce in ce mai lungi si intrarea la menopauza a mamei mele la 39 de ani, reprezinta suficiente criterii pentru a aprecia ca rezerva ovariana este pe sfarsite? Am 32 de ani. De asemenea, as dori sa-mi spuneti daca dvs. aveti incredere in testul cu Clomiphene, despre ale carui rezultate am citit ca ar fi mult mai relevante decat analizele de ziua a 3-a? Va multumesc !
Raspuns: didactic vorbind, rezerva dvs ovariana este spre sfarsite, dar datele sunt pur statistice. testul cu clomiphene are si o componenta practica: se vad eventualii foliculi. puteti face testul si vorbim dupa.

Descurajant, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabela spune:

Pai atunci eu la FSH 16 ar trebui sa ma impusc??

Ma gandeam la o chestie: cred ca cu cat ne vine ciclul mai devreme, cu atat se termina mai repede perioada fertila, logic, nu? Mie mi-a venit la 12 ani, devreme fata de alte colege ale mele. Nepoatei mele i-a venit la 10 ani, asa ca o s-o zoresc sa faca copii pana nu trece de 25!

Gabela

Mergi la inceput