de cite ori?
Fiindca in zona asta se face totul calculat si bine documentat stiintific am si eu o intrebare strict medicala voi la ce interval
in perioada fertila?
Statistic cei mai multi spun la 2 zile. Totusi cineva mi-a spus ca la 3 zile e mai bine, ca in rest e doar lichid spermatic si mi s-a aprins un beculet(n-am rezistat tentatiei sa nu va spun si voua)
3 zile e si perioada de abstinenta ceruta la analiza spermogramei sau la inseminare.
Dar la 3 zile???... poti sa stai linistit cind stii ca timpul trece si tu numeri?
Raspunsuri
salomea spune:
Depinde, zic eu, si de spermograma sotului. Daca baieteii sunt multi, calitativi si mai ales vioi, nu trebuie sa va stresati prea tare cu chestiunea asta. Dar daca situatia nu e prea roza, intr-adevar, 3 zile ar fi ideal. Ca sa fii linistita ca nu pierzi momentul, fa-ti o monitorizare (cea mai sfanta) sau fa niste teste de ovulatie. Succes!
Oana_B spune:
Trei zile mi se pare deja prea mult, poti sa pierzi momentul ovulatiei, ideal este la 2 zile ca sa aiba timp gigeii
sa se maturizeze (de parca ar face-o vreodata), unele cupluri au reusit si cu prestatii zilnice...e nevoie doar de unul mai tupeist![]()
si lichidul spermatic apare la fiecare erectie ca lubrifiant alcalin al canalului pe unde circula sperma.
Oana_B
romaniaau spune:
Am citit de curind pe forum un program la 2 zile din ziua 8 pina in 20, iar in perioada ovulatorie 3 zile la rind.
Tonnia spune:
Fetelor, eu nu inteleg, pai daca tot prestam asa ca la 18 ani, de ce trebuie sa mai masuram temperaturi, mucusuri si toate cele. Verificam o data sa avem ovulatie, de principiu, si gata prestam, si macar eliminam o parte dintre stresuri. Sau invers, masuram, verificam si prestam de vreo doua ori si bine! Nu? Eu chiar pe toate nu pot sa le fac! ![]()
Sorina7 spune:
Antonia, aici depinde de fiecare ce intelege prin stres. De exemplu eu consider mare stres bagatul termometrului in fiecare zi si a manutei ca sa studiezi nu stiu ce si nu stiu cum...
...e mai fun zic eu prestarea din 2 in 2, mai ales ca celelalte chestii te mai inseala, si tu astepti linistita ziua 12 sa zic sa "evoluezi" atunci la aparat, si de fapt mama natura a hotarat ovulatia in ziua 10 din anumite motive.
cel mai cinstit ar fi si una si alta, deci si monitorizat si prestat la 2 zile, o luam prin "invaluire" pe 2 cai...
...dar cine are nervi pentru toate, cum bine spui.
Sorina
Tonnia spune:
Da, exact, treaba cu degetele la prins de mucus, pentru mine e prea de tot
. Sa fie la el acolo! Cu termometrul, asta e prima luna cand incerc si mai am putin si clachez. Mai ramane cu prestatul. Dar nici asta nu-mi convine cand e dupa program. Parca eu as fi barbatul!
Citeam despre o tipa care de 1 an incerca o zi da, una ba, iar in decembrie 2004 a zis pauza o luna, de Sarbatori! Au prestat o singura data in noaptea de Anul Nou, in toaleta prietenilor la care erau invitati. Bineinteles ca nu a ramas culcata. erau beti crita dar au zis sa-i prinda anul prestand! A ramas atunci. Ha!
utocatalina spune:
Eu prestez la 2 zile in perioada fertila...iar inainte de ovulatie, in ziua ovulatiei si a 2-a zi....in fiecare zi....la sugestia doctoritei...incerc pe baza termometrului sa vad cind are loc ovulatia..si desi imi iau temperatura doar de 2 luni...in general am bifat ziua ovulatiei...
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

o zi ba
din ziua 8 (sau 10) pana in ziua 18 (sau 20)