Hidramnios
Foarte greu m-am decis sa scriu despre asta, dar as dori sa aflu daca stiti ceva in legatura cu hydramnios-lichid amniotic prea mult. Eu am avut diagnosticul de hidramnios acut si a trebuit sa renunt la o sarcina de 24 de saptamani, nu mai puteam, aveam burta prea mare. Analizele genetice si celelalte au fost toate bune. Cauza este idiopatica (necunoscuta). Acum mi-e teama sa mai raman insarcinata, cu toate ca-mi doresc enorm un copil. Asta s-a intamplat acum un an si jumatate. Ce sa fac?
Astept vesti, bune numai, m-am saturat de cele rele.
Multumesc si va pup.
Raspunsuri
clio spune:
Zina, sfatul meu este sa consulti un medic competent!!!!!!! astfel vei scapa de temerile pe care le ai!!!!
Din pacate nu te pot ajuta cu alte sfaturi, nu cunosc nimic legat de aceasta problema...
Nicoleta
Monicutz spune:
Salut Zina,
Mi-a starnit curiozitate subiectul tau. N-am stiut ca se poate intampla asa ceva. Imi pare rau ca ai patit asta.
Daca te duci pe net la google.com si dai hydroamnios sau polyhydroamnios gasesti multe info. Daca nu nu stii engleza spune-mi si ti le caut eu, ti le traduc si ti le pun pe mail.
Am gasit inclusiv despre recurrent hydramnio (sansa de repetare). Se pare ca numai cu medicul poti stabili care e sansa asta in functie de ce istorie medicala ai tu si familia. Am citit cazuri care au avut sansa 1 la 8, 1 la 4, 1 la 3. Daca tu zici ca n-a avut nimic copilul atunci poate ai o sansa mare sa nu mai faci asa ceva. Vorbeste cu medicul.
Uite aici ceva de la Univ din Virginia
Cauze posibile:
materne: diabet
fetale: anormalitati gastrointestinale, probleme cu inghititul datorita sistemului nervos central sau eecte cromozomiale,infectie congenitala, transfuzie de la un geaman la altul (in caz de gemeni), probleme de inima.
Tratamente posibile:
- medicatie care sa micsoreze urinatul fatului,
- reducerea de lichid amniotic prin amniocenteza. poate sa-ti faca de mai multe ori
- nastere mai devreme
Asta e asa pe scurt. Dar gasesti pe net si cazuri concrete. Majoritatea se pare ca au provenit de la defecte fetale. Cica unele s-au descoperit chiar in 30 de saptamani.
Oricum, da-mi un mail pe personal daca vrei sa te ajut cu cautatul sau tradusul.
Bafta si curaj!
Zina spune:
Draga Moni, iti multumesc mult pentru raspuns si interesul tau, mai ales ca eu am postat subiectul de cateva zile si nu am primit nici un raspuns, pana astazi. Am citit si eu mult despre hydramnios, mai ales de pe google. Toate cauzele posibile descrise acolo se exclud. Eu am fost la Cluj cand s-a intamplat, la un profesor mare de acolo, care el mi-a facut amniocenteza si toate analizele genetice, care au fost bune. Nici fatul nu a avut nimic. Deci, ce sa mai spun, nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte de ce a fost. In familie nu au existat niciodata astfel de cazuri sau macar orice altceva. Eu sunt sanatoasa, mi-am facut analizele care au iesit toate bune. Mi s-a spus ca este cauza idiopatica, adica necunoscuta. Eu si sotul meu ne dorim enorm de mult un bebe, dar acum mi-e teama. Dar, cu incredere si optimism, sper ca pana la urma sa fie bine.
Asta este de fapt problema acum, ce-o sa fie?
Moni, inca o data iti multumesc si te pup.
Monicutz spune:
Zina, daca toate cauzele obisnuite se exclud, atunci poate ai sanse mari sa nu se mai intmple a doua oara.
Ce va fi numai Dumnezeu de sus stie. Trebuie sa ai incredere si sa speri, ca o sa reusesti pana la urma. Cred ca a fost cumplit prin ce ai trecut, dar trebuie sa te ridici si sa mergi mai departe. Garantie nu o sa iti poata da nimeni si nimic...cred ca stii asta. Si chiar si dupa ce se nasc. :) Increderea si speranta sunt de baza. Sa nu ti le pierzi. Si autosugestia mai functioneaza :)...gandeste-te si convinge-te pe tine ca o sa reusesti a doua oara. Dupa un astfel de eveniment nu e usor, dar poti sa incerci :). N-are ce sa strice.
Bafta multa asi iti tin pumnii. Sa auzim de bine!