cat se fierbe mincarea in kukta?

cat se fierbe mincarea in kukta? | Autor: kiwwy

Link direct la acest mesaj

cate minute trebuie sa fiarba in oala sub presiune mincarea?
Este pentru prima data cand folosesc o astfel de oala si nu am instructiunile de folosire din pacate ,dar stiu cat de multe vitamine se pastreaza in mincare fata de alte oale.
Va rog mult un raspuns cat mai urgent
cu multumiri,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Cezara, depinde de fiecare oala. Cele mai performante care inchid ermetic si fac presiune mare fierb alimentele in jumatate din timpul de la oala normala, majoritatea fierb undeva la 2/3 din timpul normal. Eu zic sa fierbi asa la 2/3 din timp si vei vedea daca s-au fiert prea tare data viitoare redu la 1/2 din timpul normal, daca nu sunt suficient fiarte atunci trebuie mai mult.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tynadiana spune:

Eu am un model de oala mai vechiut, asa ca orientativ cam o ora de cand "fasaie" capacelul e gata supitza de pui cu legume cu tot...
Apoi in functie de asta ghideaza-te ...vita fierbe mai mult dar legumele mai putin...

Papa buna!

TYNA SI DIANA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Nu stiu exact ce vrei sa gatesti in kukta si ce varsta are bebelusul tau.Eu ii fac lui bb supa de legume in oala sub presiune; morcovii ii tai rondele mici, iar restul legumelor le pun cubulete sau buchetele(broccoli, conopida). Se pun bineinteles in apa care fierbe, ca sa se pastreze cat mai bine vitaminele, inchid capacul si din momentul in care incepe sa suiere mai las oala pe foc 10 minute. Intotdeauna mi-a iesit bine si nu e necesara o fierbere in exces, tot pt. a nu se pierde vitaminele. Carnea mi s-a spus sa o fierb separat pana la 1 an, dar oricum tai pieptul de pui in bucatele mici si in oala obisnuita e gata tot in 10 minute.
Probabil tu deja ai gatit, eu acum am intrat pe net si am vazut subiectul, sper ca ti-a iesit bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Eu folosesc INTOTDEAUNA kukta la supe si ciorbe.
DEPINDE ce varsta are BB ca sa stii ce se poate pune in kukta!
Carne de porc nu gatesc asa ca nu dau retete.

CIORBA:
-tai carnea de vita cubulete(500g)pun apa cat sa acopere carnea,un pic de delikat si pun kukta la foc tare,cand incepe sa fasaie,dau focul mic si o las 45 minute(timp in care curat legumele,morcovi,cartofi,patrunfel,telina,gulie,depinde ce am si incerc sa le fac rondele si cubulete);
-dupa cele 45 de minute,deschid kukta si pun legumele si apa cat sa acopere,din nou pe foc mare pana fasaie,apoi din nou la foc mic,DOAR 20 minute si TOTUL este fiert,scot capacul adaug,suc de rosi,bors,verdeata tocata marunt si sare dupa gust,inca 2 minute pe foc,fara capac,sa dea in clocot si GATA!

SUPA:
-pun carnea de pasare(de regula 2 pulpe mari)legume(morcov,telina,patrunjel)taiate rondele si cubulete,o lingutita de delikat si pun kukta la foc mare,cand fasaie o las la foc mic 25 de minute si TOTUL este fiert,scot capacul,pescuiesc toate din kukta astfel incat sa raman doar zeama si fac galustile,apoi asamblez totul.

Pentru felul 2(nu prea il fac in kukta) am un orar de fierbere,promit sa-l caut pentru maine si sa-l pun la subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melus spune:

Eu folosesc Kukta, dar nu am contorizat niciodata in cat timp se face mancarea. Ciolan afumat sau sarmalute...aprox. 1 ora si 30 de minute. Vreau sa va spun ca pana acum nu am pus la kukta sarmalutele, nu de mult am incercat prima data. Rezultat: mai putin miros de varza acra in casa, timp scazut de fierbere, si sarmalute mult mai delicioase. Va recomand din tot sufletul.

www.hemel.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

multumesc pentru raspunsuri,deja am gatit si mincarea are cu totul alt gust fata de cum gateam in alta oala.
Eu am pus pentru supa de pui carnea impreuna cu legumele si am lasat in total 60 minute la foc mic(din momentul iesirii aburilor) si am pus oala sub jet de ap[a rece(oare procedez bine?) si am constatat cA TOTUL ERA FIERT SI BUN
De acuma inainte numai in kukta voi face ciorbele si supele nu numai pentru bebe dar si pentru noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Sa ai mare grija, oricum. Ce fel e kukta ta? Daca vrei, iti trimit tabelul de la a mea. De ex pentru pui sunt suficiente 25 de minute. Pentru gaina, 35. Pentru porumb, 12-15.
EU am avut de la soacra-mea un pui, am zis eu ca e gaina. de! M-a, gandiyt ca daca alearga prin curte face muschi si tre' sa fierb mai mult la el. Si am depasit indicatiile, fara sa-mi dau seama!
Si cand a inceput gaina mea sa fasaie si sa suiere de am zis AOLEU! Si juma' de ciorba mi s-a dus pe aragaz si am stropit juma' de bucatarie...... Focul fusese foarte mic, si totusi...
Asa ca.. mare grija!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

Kukta mea e de 5 litri si arata foarte bine, are 3 orificii prin care ies aburii, si o supapa care nu prea stiu ce sa fac cu ea , sa o ridic sau sa o las asa cum este ea?
modelul este cehoslovac sau polonez (de asta nu inteleg ce scrie in instructiuni) si m-ar ajuta mult sa imi trimiti instructiunile de la a ta , poate ma ajuta
multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Fetelor, ma lamuriti si pe mine cum arata o kukta de-asta??? Ca eu nu am idee...
Un link ceva?

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Mihnea in primele 9 luni
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Fetelor,

ca tot veni vorba de acest subiect, am si eu o kukta, dar e mai veche, din aluminiu, a fost a soacrei mele si mi-a dat-o mie ca ea nu o mai foloseste, are capac cu garnitura, suieratoare, se inchide bine... oare as putea sa o folosesc si eu? Nu e ca si acestea noi cum am vazut in magazin acuma dar e ok.Mai are cineva asa veche?tot din aluminiu? Oare o fi buna? nu am mai gatit in ea...ca eu i-am zis "bomba" nu-mi place cum suiera....

Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

Mergi la inceput