Fibrom uterin (4)
Raspunsuri - Pagina 6
Rianna spune:
Imi puteti spune cum ajung la Municipal? De ce acte am nevoie pentru embolizare, carui medic trebuie sa ma adresez, cat ma costa??? Medicul meu mi-a ca este" nodul fibromatos intramural, dimensiuni 5/4/3,9 cm", si ca nu pot apela la embolizare din cauza pozitiei lui. S-o iau de buna? Va multumesc mult,
Rianna
arinna spune:
Hemoragiile din cauza fibroamelor pot fi oprite sau stapanite cu ceva? In afara de chiuretajul ala recomandat de doctori...ma refer la ceaiuri sau ceva in genul asta...
kim spune:
Fetelor
, am promis ca revin cu noutati, si am chiar vesti bune, pentru mine si poate pentru cele care spera sa aiba bb.
Am vrut sa aflu mai multe pareri, prin urmare m-au vazut ieri 2 medici de la 2 spitale diferite. Primul care, in urma cu o luna m-a trimis sa repet echografia, acum mi-a spus ca fibromul nu a evoluat si ca e pozitionat ok (intramural extins inspre exterior), ca nu deranjeaza cavitatea uterina. Sigur ca fiind ingusta, il simt, si deplaseaza putin uterul, preseaza vezica, dar pt ca n-am dureri si hemoragii, nu se pune problema unei interventii, in sensul ca orice interventie poate duce la hysterectomie (adio bb), sau aparitia ulterioara a altor fibroame.
Deci mi-a transmis inca o data acelasi mesaj: sa las natura sa decida, sa fac bb, sa nu ma mai gandesc la fibrom ca nu-mi face bine. Tot ce ne trebuie, fetelor, se rezuma la: rabdare, deconectare, o vacanta pt facut copii...
Al doilea medic, cu experienta in domeniu, mi-a spus ca zilnic vede femei cu fibroame, si ca nu opereaza decat cazurile grave exceptionale care nu au alternativa, mult departe de cazul meu. La palpare l-a simtit mai mic decat s-a vazut la echografie (7/4), sa fi scazut? n-as crede, oricum ideea e ca nu conteaza neaparat marimea ci simptomele si pozitia lui. Zice ca 99% din femeile cu fibrom raman insarcinate si nasc natural, multe nici nu stiu de existenta lui. Creste in timpul sarcinii, dar nu inseamna ca nu poti duce sarcina la termen, si daca tb sa stai la pat spre final, tot e mai bine decat sa stai la pat din cauza operatiei - fara bb.
In final, amandoi m-au chemat peste 6 luni sa vada evolutia, sau mai repede daca raman gravida. Imaginati-va, sotul, care a venit cu mine, a fost super incantat.
Sa stiti ca nu urmez nici un tratament, decat beau ceai de tataneasa pe stomacul gol de 3 ori pe zi, si am grija sa manac sanatos- cat mai multe legume, fructe. De fapt am vrut sa incep o varianta la tratamentul Liviei, mi-am procurat din tara ceaiurile, tincturile, plantele, -insa am avut ghinionul sa se pierda bagajele, si pe deasupra am mai luat plasa si cu ceva comandat pe internet. Asa ca tratamentul meu e NATURE. Sa nu mint iau in continuare materna si vit.E. O sa va spun daca are efect...
Eu una ma pun pe treaba, nu stati pe ganduri, alaturati-va si voi la Clubul fibromatoaselor aspirante de bb-ei...
Toate gandurile mele bune...
KIM
mcbeal spune:
Arinna, tu chiar trebuie sa faci ceva daca ai hemoragie atat de des. O sa te anemiezi de tot. Eu stiu ca vitamina K e buna pt. oprit hemoragia, dar intreaba-l mai intai pe medic ce parere are.
Eu din fericire am hemoragie numai 2 zile pe luna, anume in zilele 2-3 de ciclu, e drept ca in zilele alea ma simt slabita si ma cam anemiez, dar imi revin repede dupa. Dar daca la tine e aproape continua hemoragia, nu poti lasa lucrurile asa. Sanatate multa!
Kim, ma bucur tare mult de ce ti-a spus medicul, uite ca ne dai sperante. Tind si eu sa-l cred pe medicul care mi-a spus ca pot sa raman insarcinata si sa duc sarcina la bun sfarsit. Saptamana viitoare ma duc din nou la el si va tin la curent cu noutatile.
Un weekend frumos si pupici la toate fetele, cu sau fara fibrom
arinna spune:
Mcbeal,multumesc pentru raspuns,
auzisem si eu ceva de vitamina k dar imi iesise din cap...deocamdata am baut ceai de coada calului, e hemostatic dar probabil trebuie sa bei mut sa aiba ceva efect...hemoragile mari le am avut prima oara doar dupa ciclul din decembrie ( care la mine tine 7 zile si foarte abundent) cam din a 11-a zi...dupa aceea a fost mica dar zilnica...si cam cand sa vina din nou ciclul, a venit din nou puternic si nu stiam daca e ciclu sau nu, si pentru ca pierdusem deja atata timp sange si cum eram in acea zi la endicrinolog , pentru tiroida -si ii spusesem si lui de fibrom (vazuse ecografia mea si vroia sa ma trimita undeva sa ma operez!!!)mi-a zis sa iau orgametril ca o sa se opreasca...am luat si a fost bine dar a mai aparut foarte putin de cateva zile si ieri mai mult...n-am apucat sa opresc orgametrilul- asa mi-au zus cei de la embolizare ca trbuie sa treaca 2-3 saptamani de cand il opresc- am vrut sa continui cat mi-a zis medicul pentru ca ma dezechilibram de tot daca il opream dupa o saptamana - dupa ce il opresc, ma intreb ce se ve intampla la urmatorul ciclu si dupa aceea, pana la embolizare...trebuie sa opresc hemoragiile pana atunci...desigur am o spasmofilie si o stare de nervi...desi iau si ca, fe si magneziu...deocamdata o sa beau ceaiul de coada calului ca e hemostatic si o sa ma interesez de vitamina k pentru viitor, ca nu stiu nimic de ea...
Numai bine tuturor!
ovy spune:
Buna fetele,vestile sunt bune fibromul a scazut 2cm,puiutii nu mai sunt(aveam 2),nu mai este chist pe ovar.La mine nu a mers cu vit K imi faceam cate 2 pe zi,perfuzie femostatice si deceaba .Cand am plecat la buc ptr embolizare eram dupa externare din spital ptr hemoragie,in ziua cand m-am intrnat tot atunci am facut si embolizarea.Eu am avut ghinion (nu vreau sa te sperii)nu au putut sa-mi faca pe le mana si mi-au facut pe la picioare(la emboliz.am stat o ora si 50 min),apoi a fost mai rau nu am putut sa plec a doua zi m-au externat la 3 zile.Din cauza ca eram slabita si cu antibioticul care mi l-au dat am varsat continuu.Cand am ajuns acasa am facut analize (nu ma sinteam bine aveam ameteli ,gretiuri ,stari de voma)surpriza aveam amemie (hemoglobina 7)3 luni am facut trat.cu fier ,vit.Inainte de a intra in sala la embolizare asistenta iti face o injectie(am inteles ca este ptr incurajare)apoi iti fac o injectie cu xilina(dupa caz mana sau picior)apoi totul trebuie sa fie gata in cca 50 min.Sper sa intelegi ceva scuze sunt dupa tura de noapte.PA
rachel owen spune:
quote:
Originally posted by arinna
Da, si eu am fot la Municipal la un medic care mi-a spus ca dupa embolizare nu mai poti face copii !!!

Cine a zis asa ceva?
Eu am facut embolizare, si nasc marti sau miercuri.
Succes in februarie!
Pacat ca fetele care au facut asa ceva nu prea stau printre noi. Eu sunt aici. Citeste ce scrie la capitolele anterioare si daca mai ai nelamuriri, eu sunt aici. V-am spus ca aici stau.
Rici
37 sapt. si "minunea lumii" din burtica Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC-new
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)
NEW
http://community.webshots.com/user/rici_o (O burtica adevarata)
http://community.webshots.com/user/rici_o (De sarbatori)
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
rachel owen spune:
quote:
Originally posted by Rianna
Imi puteti spune cum ajung la Municipal? De ce acte am nevoie pentru embolizare, carui medic trebuie sa ma adresez, cat ma costa??? Medicul meu mi-a ca este" nodul fibromatos intramural, dimensiuni 5/4/3,9 cm", si ca nu pot apela la embolizare din cauza pozitiei lui. S-o iau de buna? Va multumesc mult,
Rianna
Ma tot puneti sa repet, dar de dragul vostru, asta e.
De unde esti? Cum adica cum ajungi la Municipal? Explicatria locatiei spitalului, sau cum ajungi sa obtii o programare?
Iti dau pe Pm nr lui Bogdan Dorobat, si al lui Dr Dumitrascu. Dr Dumitrascu e ginecolog, el te va consuta si va recomanda embolizarea. Dr Bogdan impreuna cu echipa lui va realiza embolizarea. Poti sa iei totusi o trimitere chiar si de la medicul de familie, oricum cu recomandarea Dr Dumitrascu te vei interna si sub supravegherea lui.
Toata procedura e gratuita. Shpaga nu se discuta.
Eroare, Arinna, faza cu plicul nu o cred, si stiu eu de ce.
In medicii ginecologi care nu prea au habar de embolizare si nu stiu sa spuna decat "cutit", nu am incredere. Intramuralul stiu ca se poate emboliza. Dr Dumitrascu iti va spune exact. De ce te zbati in incertitudine?
Vreau sa va mai spun ceva, celor care nu stiu, sau celor care au uitat: pe 25 februarie 2004, cand mi s-a descoperit fibromul initial de 7 cm, apoi de 9, apoi de 11, fiecare in functie de aparatul lui ecografic, Dr mi-a spus asa: "daca ar fi dupa mine, maine te-as programa la histerectomie". Am ramas socata, si am putut doar sa spun: "dar ce, uterul meu e masea, sa il scot?"
Si daca il ascultam? Mai mangaiam azi burtica (pardon, burtoiul) asta mishacios, in care defileaza un bebe nerabdator sa se nasca, care la eco pare perfect sanatos (deci pana acum cade prejudecata cu radiatiile si uramarile lor, pe care ma tot mir si ma intreb de unde le-ati fi scos) si sper (si cu asta ii raspuns si dragei mele Kim, si nu numai) ca marti-miercuri sa nasc, si caut cu disperare pe cineva din clubul nostru careia sa ii predau shtafeta.
Atat.
Ps: sa ma vizitati la Bucuresti, sa va dau virusul. Garantez ca se ia.
(RICI-tel:0740.586.782)
Rici
37 sapt. si "minunea lumii" din burtica Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC-new
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)
NEW
http://community.webshots.com/user/rici_o (O burtica adevarata)
http://community.webshots.com/user/rici_o (De sarbatori)
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
arinna spune:
Rici,
ma bucur ca sunteti bine,tu si bebelushul...in mesajul meu ma refeream la faptul ca un medic mi-a spus ca nu ramai insarcinata dupa embolizare si acelasi medic mi-a trimis apoi la embolizare...cat despre fibroamele intramurale, si eu am doua ( si unul subseros dar si uter fibromatos) care deformeaza cavitatea uterina si totusi mi-au zis ca sunt potrivita pentru asa ceva, numai ca nu garanteaza cat o sa dea inapoi dar ca si 2 cm din 4 cat are fiecare ar fi suficient pentru o sarcina...
...despre relatia histerectomie-plic am auzit si de la altii si chiar de la medici, in ce priveste viteza cu care se arunca la operatii si scos...
Mie 10 medici mi-au propus pana acum histerctomia totala -pt ca partila e riscanta, si am refuzat sperand sa gasesc pe cineva sa ma trimita la embolizare...si am gasit...
...weekend placut tuturor si ne regasim aici...