iar m-a injurat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Nu va suparati, dar nu cred ca injurat=umilinta in 100% din cazuri.
Probabil doar in 90%.

Eu pot sa injur si cu duiosie.

Acum sa nu credeti ca sunt o spurcata la gura, ca nu-s.
Eu mi-s fata cuminte.

Ideea este, draga bic, sa faceti cumva sa traiti mai frumos.
Nici unul dintre voi nu ar trebui sa accepte sa fie umilit si pus intr-o situatie proasta vis-a-vis de celalalt.

Incearca o discutie la rece, fara patima, unde ii poti spune (fara sa te enervezi) ca este pacat sa va uratiti viata si ca injuraturile lui te fac sa te simti prost.

Si incearca si tu sa-i dai un exemplu bun.

Am vazut ca, de multe ori, daca un partener de discutie ridica tonul, atunci celalalt e tentat si el sa ridice tonul.

Ruxandra & Matei (ianuarie 2002) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Draga Bic

Faptul ca te-a injurat e un lucru extrem de urat indiferent cat de mult l-ai cicalit tu,tine de respect parerea mea si chiar de autorespect: cum poti sa pupi acolo unde ai scuipat?!Si ce exemplu dati copiilor vostri(sau viitorilor)!!!

Daca asta e singurul lui defect si vreti sa continuati impreuna nu-l mai provoca,abtine-te,numara in gand,sau evita situatiile respective(asta daca nu te injura asa din senin )

Nu cred ca daca ai spun si altii "ca e nebun la cap" rezolvi ceva,din contra.

Numai bine!

pitica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serenity spune:

E aproape imposibil sa pleci atata timp cat esti dependenta financiar si departe de Ro . Poate ca simte cat de mult depinzi de el si speculeaza momentul ca sa se impuna si din pacate se manifesta atat de urat . Te inteleg ( inainte vreme am patit si eu asa ceva , dar intotdeauna dupa furtuna apare soarele ) si sant alaturi de tine , iar lui din partea mea !
Curaj si incearca sa depasesti situatia cu calm , atat cat este cu putinta !

Mic album

Alexandra , mamica lui Mihaita

Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

quote:
Originally posted by marius

Nu ar fi mult mai simplu sa te controlezi pe tine in primul rand? Tu faci foc, recunosti asta si apoi esti suparata de ce este fum. Nu vrei fum, nu fa foc. Altfel va trebui sa inventezi un foc fara fum sau poate mai mult risti sa ia foc si casa.

PS: Si a cicali pe cineva este tot o forma de umilire.

Marius Pernes

Cred ca solutia este cea data de Marius, intrucat el se enerveaza destul de repede atunci cand este cicalit, nu-l mai cicali. Abtine-te. Stiu ca e greu, si eu incerc adeseori fara rezultat, dar uneori reusesc si constat ca este mult mai bine. Imi spun parerea cu alta ocazie, sub alta forma si o accepta fara discutii.
Daca nu poti sa-l schimbi pe el, lucreaza si schimba-te pe tine.

Mult succes

Cornelia si BB Rares-22.04.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Io am fo si mai drastica - prima data cand a indraznit i-am ars una de i-am spart nasul.. Si era sange peste tot.. De-am ajuns sa tresar la filmele cu scene de violenta :(
oricum, nu l-a oprit sa repete cuvintele.. aproape la un an distanta. Nu i-am spus nimic si a doua zi l=am intrebat cand are de gand sa-si ceara scuze..

Dar ideea e ca o data ce au indraznit, o vor mai face, pt c-au vazut ca "se poate".. si nu e f grav, ca si cu o tigara azi, maine a doua si tot asa

Mergi la inceput

mi se pare infiorator ce-a spus Marius. Imi pare rau, dar intr-adevar asa se justifica si violatorii si alte specimene de "baza" ale societatii.Adevarul e ca poti inventa, mai ales, o mie de scuze pt o chestie pe care ai facut-o (de oaie). Si nu gasesc cicalirea drept umilire. Mai mult drept motiv de enervare , care dispare o data cu obisnuinta. Lipsa de respect nu vine din enervare!
Hai sa fim seriosi.. nu mai suntem in epoca in care tb sa stam cuminti si in spatele "lui" ca sa putem fi acceptate in societate! si sa zicem da da , nu nu, odata cu el..
dar, sa citez "parere personala"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Marius, daca eu te-as face pe tine prost si retardat pentru ce ai scris mai sus, presupun ca nu te superi, ca "doar nu iese fum fara foc", nu-i asa?

Abuzul nu este justificat prin absolut nimic pe lumea asta. Nici chiar un altfel de abuz, daca vrei sa numesti cicalelala abuz. Crezi, Marius ca merit sa ma faca proasta si retardata pentru ca rog un om sa-si spele farfuria in care a mincat???
Ca tine sint majoritatea masculilor in Romania si eu am nimerit unul dintre ei, din pacate.

adda, abuzul de orice forma nu poate niciodata fi stopat cu vorbe frumoase si rugaminti. Persoanele abuzive, o stiu si din practica si din carti, nu inceteaza decit daca esti ferm si le-o retezi foarte scurt. Nu agresiv, ci ferm.

Am trecut demult prin faza asta. Am avut discutii in care a rescunoscut ca e iute la minie, dar nu se poate abtine. Problema vine de la mine, pentru ca eu accept. In primul rind, de multe ori ma enervez si replic, in al doilea rind pentru ca-mi trece repede. Cind nu replic, continua cu acelasi ton zeflemitor si cu injuraturi cam pina a doua zi de dimineata sau pina a doua zi seara, depinde si de alte preocupari din viata lui la momentul respectiv.

Cind se intimpla sa fiu eu nervoasa din motive independente de el in loc sa ma calmeze se enerveaza si ma injura. Apai, eu sint buna numai cind sint calma si vesela? Cine ma sustine in momentele mele de slabiciune???? Am incercat si altceva. Ii spun cind sint nervoasa si stresata si, pentru ca stiu nu poate sa ma calmeze, ii spun doar sa ma lase in pace, sa pretinda ca nu exist. Credeti ca ma lasa??? Firea lui abuziva nu-i da pace, incepe sa ma zgindare sa fac lucruri pe care nu vreau sa le fac in momentul respectiv, ca apoi sa ma injure pentru ca nu vreau sa ma conformez.

Dar si aici, draga Marius , tot eu sint de vina, nu? Ca doar femeia trebuie sa faca drepti in fata barbatului.

Oricum, lucrurile au inceput sa mearga mai bine de la un timp. Adica se calmeaza destul de repede, isi da seama ca a gresit ceva mai repede...Stiu e de ris ca spun ca ma injura pe o durata mai mica inseamna ca lucrurile sint mai bune.
Eu mi-am gasit un serviciu, ne-a iesit green card-ul (anul in are asteptam a fost groaznic, ma teroriza in fiecare zi.) Dar uite ca taman acum eu nu mai am de gind sa accept.

Mergi la inceput

stii ca n-o sa se opreasca aici.. si n-o sa fie mai bine.. ca deja a inceput drumul catre sfarsit..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

Bic-ule, poate luam legatura ca si eu stau in Bay Area si sint in criza de cunostiinte romanesti. In ce orashel esti?
Da si tu un PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by Kittie

stii ca n-o sa se opreasca aici.. si n-o sa fie mai bine.. ca deja a inceput drumul catre sfarsit..

Totul e s-o rezolvi cu un pumn in nas de sa fie sange peste tot. Nu de alta dar asha trebuie potoliti violatorii si alte specimne de baza ale societatii actuale, infiorator, nu?
Pe de alta parte eu gandesc mai simplu de felul meu si a celor 13, pardon 16 ani de relatie fara sa fiu violator (sau mai stii?). Daca relatia nu este Ok indiferent de motiv nu e mai simplu sa iti vezi de drumul tau?

PS. fiind moderator sunt obligat sa mentionez "parere personala" conform Regulamentului (BTW a se citi cu atentie)

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput