casa de paianta
fetele, puteti sa-mi spuneti si mie cum sunt casele de paianta? mie nu mi-e clar cu ele, nu am vazut niciodata si mai mult nu stiu ce caracteristici au.
aveti cum sa ma lamuriti si pe mine?
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
Raspunsuri
xelas spune:
Hallo,
desii nu ma inscriu la categoria "fetele", hai sa-tzi zic de casa de paianta.
Se iau 2 stalpi, intre ei se bat niste scanduri (sipci) mai inguste, ca sa fie loc printre ele. De pe ulitza se ia balega de cal, se mesteca cu pamant si paie (nu chiar orice pamant...). Amestecul se baga intre sipci. Asfel rezulta un perete. Procedura se repeta de patru ori si ai o camera. Se tencuieste (nu stiu sigur cum, dar parca cu acelasi amestec), se varuieste, voila camera.
De batzi cu pumnul in astfel de casa suna ca intr-o casa moderna (a-la rigips), dar izolatzia termica este stralucita.
Inca un avantaj, reparatziile la peretzi le faci foarte usor, folosind acelasi amestec ca la constructzie!
80% din ceea ce citesc pe Internet este gresit, imoral si ingrasa
corina iulia spune:
quote:
Originally posted by xelas
Hallo,
desii nu ma inscriu la categoria "fetele", hai sa-tzi zic de casa de paianta.
Se iau 2 stalpi, intre ei se bat niste scanduri (sipci) mai inguste, ca sa fie loc printre ele. De pe ulitza se ia balega de cal, se mesteca cu pamant si paie (nu chiar orice pamant...). Amestecul se baga intre sipci. Asfel rezulta un perete. Procedura se repeta de patru ori si ai o camera. Se tencuieste (nu stiu sigur cum, dar parca cu acelasi amestec), se varuieste, voila camera.
De batzi cu pumnul in astfel de casa suna ca intr-o casa moderna (a-la rigips), dar izolatzia termica este stralucita.
Inca un avantaj, reparatziile la peretzi le faci foarte usor, folosind acelasi amestec ca la constructzie!
80% din ceea ce citesc pe Internet este gresit, imoral si ingrasa
chiar daca nu esti la categoria"fetele" ma bucur ca mi-ai raspuns.
hai ca incep sa ma prind de figura, dar cum e cu acoperisul?
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
ryokan spune:
Case de paianta ai sa gasesti la muzeul satului. Te poti inspira acolo cu citeva modele. Acoperisul poate fi din sindrila, sau din paie, in patru ape. Cu o structura de rezistenta corespunzatoare se poate face si un acoperis din tigla.
De ce te intereseaza casele din paianta ?