Testicule flotante!!!...

Testicule flotante!!!... | Autor: Theiuta

Link direct la acest mesaj

I-am facut vaccinul PRIORIX, Nicolas avind 1 an si 3 luni implinite, ocazie cu care doctorita a constatat ca are testiculele flotante(de fapt imi spusese mai demult, dar se astepta sa se inchida deja canalele inghinale). Ca sa ne linisteasca definitiv ne-a zis ca pe la 1 ani si 6 luni sa mergem cu el la chirurg sa-i dea niste...habar n-am cum le-a zis...cert este ca sint niste hormoni care vor determina inchiderea respectivelor canale.
E si acum sa te tii: daca nu se inchid nici pina la 2 ani...tot dumnealui, chirurgul, ii va cobori testiculele in scrot...chirurgical.
Va rog sa-mi spuneti daca v-ati confruntat si voi cu atare problema si ce ati facut?

Theiuta, va multumeste

http://community.webshots.com/user/theiuta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

am avut aceeasi probema cu pustiul meu de 11 ani; noi nu am luat medicamente, nu sunt bune din cate ni s-a spus si se pare ca nu vor determina niciodata o reactie ... mecanica de coborare a testicolelor; in plus, duc la seualitate precoce si alte porcarii; la Alex am amant mult operatia in speranta ca se va rezolva dar nu a fost asa ; l-am operat la 10 ani si a fost totul ok; este insa indicat ca operatia sa se faca pana in 3 ani.

Mama Raluca, baiat Alex si copilita Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Draga craluca multumesc ca mi-ai raspuns...macar tu. O intrebare: cit a durat interventia chirurgicala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Si baietelul meu (5 ani) a avut aceasta problema. Pediatrul lui mi-a spus (cand avea in jur de 1 an si jumatate) ca nu este nici o problema daca migreaza (mai rau ar fi daca nu ar fi coborat deloc) si sa-l las in pace pentru ca problema se va rezolva. Daca pana la 5-6 ani nu se rezolva atunci apelam la metoda chirugicala (el nu prea era de acord cu medicamentele). Pe la 3 ani s-a rezolvat de la sine si de atunci nu mai migreaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

theiuta, in mod normal ar fi trebuit sa dureze cam 20 min, la noi a durat cca o ora pentru ca lui Alex i-au gasit acolo si o punguta de lichid si a fost ceva mai complicat; a dua zi dimineata am plecat acasa, copilul a stat acasa o saptamana si dupa 2 saptamani dr. ne-a spus ca putem merge si la schi, daca vrem; a fost chiar mai simplu decat la operatia de apendicita.

Mama Raluca, baiat Alex si copilita Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Noi am implinit trei ani si cica avem acesta problema la unul din testicole, dar nu stim sigur. Joi facem o ecografie si ne vom lamuri. Sper sa fie bine. Va tin la curent.

Caprioara&Matei.

Mergi la inceput

Buna,

Din pacate avem probleme .

Testicolul stang este flotant, dar normal ca dimensiune, iar cel drept e si el flotant, dar mai mic decat cel stang ca dimensiune, si la ecografie era foarte sus in burtica. In apa calda eu am reusit sa le vad pe amandoua coborate, cel drept cu mare greutate, insa la doctor pe cel drept nu l-a putut aduce in scrot cu nici un chip. Drept urmare a spus ca ne recomanda sa-l operam la cel drept si ne-a trimis la un chirurg, sa-si dea si el cu parerea. A mai spus ceva de niste injectii, ceva hormonal, ce am putea incerca, dar nu am retinut numele.

Nu as vrea sa-l operez daca exista si alta solutie... Trebuie sa ma documentez.

Daca mai puteti sa-mi spuneti ceva legat de acest subiect si de ce optiuni am, despre experientele voastre, sa-mi da-ti sfaturi, va rog sa ma ajutati

Caprioara&Matei

Mergi la inceput

Nu stie nimeni nimic legat de subiect?

Va rog ...

Caprioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Am si eu o intrebare care ma framinta: pe barbatii de acum(respectiv copii de acum 30, 40, 50 de ani) cine ii controla la...si ce, ajungeau toti la chirurg? Mai ales cei de stateau la tara? Sau pe tigani...Cine ii controleaza si nu mi se pare ca au probleme cu fertilitatea si, respectiv cu inmultirea natiei...ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Eu am fost cu Andrei saptamana trecuta la medic, cu aceeasi problema. Pediatra, care-i vede si-i stie pe copiii mei de cand s-au nascut, a zis ca parerea ei este sa mai stam. In decembrie, trecand pe la maternitatea Giulesti, l-am zarit pe prof. Dambeanu si i-am spus sa-l vada pe baietel. A zis ca trebuie ori intervenit chirurgical, ori tratament hormonal; a spus ca daca amanam, exista pericolul sa se atrofieze testicolele (???). Ne-a trimis la urolog(la dr. Basca). Dar, pentru ca eram in drum sper munte, am lasat-o balta, am zis sa treaca si sarbatorile si mai vedem.
Dr. pediatra a ramas la parerea ei, insa ne-a dus chiar saptamana asta la chirurg. S-a pronuntat clar :"Sub nici o forma operatie". Ne-am dat o crema, nu stiu cum se numeste, pentru ca nu am avut timp sa ma duc s-o iau de la farmacie. Este ceva pe baza de hormoni, se aplica de 2 ori pe zi, dimineata si seara, timp de 30 de zile.
Va scriu imediat cum aflu numele!
Sanatate baietilor vostri!!!

Angi&Andrei&Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

angi,
ai aflat cum se numeste crema? ai inceput s-o folosesti ?
zi-ne si noua, please!
Dana

Mergi la inceput