sare din patut

sare din patut | Autor: Midori

Link direct la acest mesaj

Ce ma fac?

A invatat sa sara din patutz.
Intai din patutz in patul meu , iar acum o face direct,
jos. E o experta.

Problema e ca nu adoarme imediat si vine dupa mine prin casa daca o las in patul meu. Asa ca trebuie sa stau cu ea pana adoarme in pat.
Eu adorm de 10 ori pana o ia pe ea somnul.

Nu stiu ce sa fac, sa-i amenajez o camera a ei, cu pat mare?

Cristina &midori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Daca are inca patutul cu gratii si nu poti lua jos ggratiile de pe o parte a patului atunci cel mai bine ar fi sa doarma intr-un pat normal, decit sa tot escaladeze gratiile ( e pericol sa cada). Ce virsta are fetita?
Noi am demontat grastiile de la patut de la 1 an si 3 luni si am lipit patul lui de al nostru ca sa nu cada din pat ca e tare miscaret noaptea in somn.
Ziua , de cele mai multe ori se culca singur, seara e mai greu ca s-ar tot juca . Parca atunci cind vine seara ii creste energia, iar eu sint terminata de oboseala.

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ia-i un patut pentru copii mai mari, cu protectii laterale ca sa nu cada noaptea din el cand se invarte. E mult mai mare, sigur o sa-l prefere celuilalt si e si o investitie buna, poate sa doarma in el mult si bine chiar si dupa ce merge la scoala. Asta nu rezolva totusi problema de moment cu saritul din pat, normal ca n-o sa stea acolo daca nu vrea, indiferent de pat. Robert a evadat din patul de bebelus (cu plasa) de pe la 1 an si jumatate. Si eu stau cu el in camera pana il vad adormit, mai bine zis ma lupt sa-l conving sa nu iasa din camera si sa-si gaseasca o ocupatiie interesanta acolo. Ne jucam, cantam, povestim, si, uite-asa il prinde somnul, Daca plec, vine dupa mine, mai ales cand simte ca in restul casei este inca activitate. De obicei tata ramane seara pana mai tarziu in sufragerie la TV, dar, cand vine ora de culcare pentru Robert, se preface si el ca doarme si stingem luminile in toata casa. Asa, n-are de ales si se intoarce in camera - mai dureaza un timp pana adoarme dar, macar nu mai misuna prin toata casa. Si Robert e plin de energie pana in ultima clipa, dupa care cade rapus si adoarme bustean pana dimineata.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

ai mei au avut camerele si paturile lor de cand erau mici. mi se pare mult mai bine asa si pentru ei si pentru parinti...acum sunt deja marisori iar daca adorm mai greu seara nu trebuie sa stau sa-i pazesc. ei inca dorm la pranz si din cauza asta seara, cand eu pic de somn, ei s-ar mai juca un pic la calculator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

heheee..ce bine cunosc problema asta!!La 1 an si vreo 4-5 luni Marc sarea din patul cu gratii in patul meu imbracatcu sacul de dormit!!
L-am mutat in pat de panza,si din toamna(octombrie)sare in patul meu...intr-o disperare-si mai ales fara frica!!mie imi sta sufletul cand vad cum se arunca in patul meu si inapoi,pune burta pe marginea patutului si face tumbe peste cap!I-am mai scos din saltele ,ii ajungea patutul la gat!!!si se ridica in maini!!Si are 17 kile!
Dupa ce am turbat cateva zile langa el-la pranz si seara am inteles ca alta sansa nu e decat ca ,la aproape 2 ani ,sa culc copilul.
Niciodata nu am avut probleme cu somnul,il puneam in pat,stingeam lumina si sanatate,adormea in 10 minute.Acum..pana la 2 dimineata sarea din pat de.mi venea sa.l mananc!!
De atunci ma intind langa el,adorm si eu de multe ori inaintea luisi,stii ceva??stau si ma intreb de ce nu mi-a dat Dumnezeu minte sa-l culc asa si pana acum.iubesc momentele astea!
Pentru ca e minunat,vine (si doarme)!la mine in brate si imi ia mana sa.l alint unde vrea(in par,pe gat sau pe fata),ne pupam si ne alintam,cantam,repetam cuvinte...!
Faza e ca..dupa ce trece de jumate de ora sau ,mai rau o ora...cam mormai printre dinti si imi cam ard plamanii
Partea proasta e ca sunt seri in care ma rog de el..hai la mami puiule! si nu vrea cu nici un chip,sau peste noapte sare la el in pat,e foarte independent..chiar daca dorm in alta camera,nu are nici o problema,vine singur dimineata si trage de mine..ooops-fi-meu trage de mine in fiecare dimineata de fapt!

Asa ca..banuiesc ca alta solutie nu e decat sa o adormiti cu randul vreo cateva luni pana intelege ca trebuie sa adoarma.Acum,ca sare din patut,cred ca o sa sara de oriunde.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Da,

problema nu e ca sare din pat, ci ca nu
mai am si eu cateva momente de libertate, sa-mi fac un dus
sau sa mananc un sandwich.

Ziua adormea singura dar seara numai cu companie,
si asta de durata lunga, in jur de 1 ora.
(se culca la miezul noptii, toti imi spun mie sa-i schimb programul,
de parca asta ar fi placerea mea s-o tin treaza!)
E un razboi al nervi;or sa astept sa se culce ea si sa ma tin pe mine treaza.
Ma intreb ce are copilul asta de nu adoarme ca dupa ce-i citesc
o poveste eu m-as culca imediat.
Ea nu, mai sta 1 ora!

Ma gandeam si eu ca pe masura ce creste e mai usor,
dar parca e mai greu.
Acum trebuie sa stau cel putin 2 ore pe zi cu ea s-o pazesc sa
plece din pat (zice in permanenta Nani Nu!)

Mergi la inceput