baiat care se joaca cu papusile

baiat care se joaca cu papusile | Autor: allice

Link direct la acest mesaj

Am un nepotel de 6 ani care la 4 ani i-a cerut mamei lui o papusa. La inceput mama lui a refuzat amuzata, spunandu-i linistita ca are acasa papusi, adica papusile ei din copilarie... El, nu, ca vrea papusa AIA... Pana la urma mama a cedat, i-a cumparat papusa, apoi a mai vrut una, apoi a vrut una pe care s-o poata imbraca... Acum se joaca exclusiv cu papusi, nu pune mana pe masinute sau elicoptere, orice alta jucarie zace neatinsa. Mai nou, de Craciun, stiti ce si-a dorit nepotelul meu? O rochita. Eu am o rochita de la o serbare cand aveam 5 ani si l-am lasat s-o probeze... Vroia si poze...
Ceea ce o ingrijoreaza cel mai mult pe mama lui este ca el spune ca vrea sa fie fata, ca baietii sunt rai, ca el vrea, cand o sa fie mare, sa fie mamica...
A! Cand avea 3 ani si-a ales o pereche de sandale. Vanzatoarea a spus ca sunt pentru fete. Atunci, copilul a inceput sa planga, ca si ce daca, lui ii plac, le vrea. Si le-a primit. Apoi a infruntat toti ceilalti copii de pe la bloc si de la gradinita care ii spuneau ca sandalele sunt de fete.
In rest e un copil foarte normal. E normal???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Eu nu sunt psiholog, dar cred ca este un copil normal, poate doar mai sensibil. Si eu am un baietel si de multe ori am fost frustrata ce frumoase sunt lucrurile pentru fetite (incaltari, imbarcaminte) si ce sobre sunt cele pentru baietei. Poate si el a facut astfel de comparatii si s-a revoltat in sinea lui, ca nu-i cinstit.
In copilarie, cand primeam eu o papusa, primea si fratele meu o papusa-baiat, si ne jucam impreuna cu papusile. Si fratele meu vroia sa fie mamica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allice spune:

Culmea e ca nu i s-au interzis! Pana cand a cerut rochita de Craciun toate cererile lui au fost privite doar ca niste curiozitati. Si daca se poate, de ce nu... Numai ca refuza sa se joace cu tatal lui, iar bunicii... aproape nu exista in viata lui... Sunt prea departe. Frati nu are, prietenii de la gradinita sunt fete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jazz spune:

Eu una nu vad nimic rau in asta. Daca o fata se joaca cu masinute nu da nimanui de gandit, nu? Ce ti-e si cu tiparele astea impuse de societate...

Ok, acum mi-a picat fisa. Parintilor le e teama de homosexualitate?
Poate ii plac culorile vii sau chestiile la care nu are acces... Just a guess!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Sursa: http://us.pampers.com/en_US/content/type/104/contentId/9438.do

Traducerea:

"Ideea ca a permite baietilor sa se joace cu papusi, iar fetelor cu camioane, va duce intr-un fel sau altul la homosexualitate la maturitate, este o prejudecata larg raspandita. Aceasta idee este o prostie! Este una dintre povestile bunicii. Nu exista absolut nici o dovada care sa sustina aceasta parere.

Diferenta dintre o papusa si o jucarie "de baieti" consta numai in marketing si nu in ceea ce aceste jucarii reprezinta de fapt. Ambele sunt de fapt papusi, ceea ce inseamna ca ambele sunt instrumente importante cu rolul de a ajuta copiii sa exploreze idei ca: cine sunt, natura relatiilor sociale sau in ce tip de persoane este probabil sa se transforme la maturitate. Acestea sunt unele dintre cele mai importante roluri ale copilariei. Daca aveti un copil care este atras de papusi super-erou, cumparati-i-le exact pe cele dorite! Daca ii plac animalele de plus, luati-i animale de plus. Iar daca ii plac papusile Barbie, acest lucru este deasemenea OK. Daca totusi nu puteti accepta total papusile Barbie, cumparati-i Barbie imbracata in haine specifice diferitelor meserii in locul unei Barbie-Printesa.

Deasemenea, nu fiti surprinsi daca baietelul Dvs. uneori doreste sa fie "mama" in timpul jocurilor cu prietenii. Acest lucru este perfect normal. In cele din urma rolul mamei grijulii si protectoare este acela pe care copilul l-a intalnit cel mai adeseori in viata de zi cu zi. Singurul caz in care m-as ingrijora ar fi atunci cand baietelul ar insista sa joace mereu rolul cainelui (Glumesc)."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Auzisem de o problema asemanatoare dar baietelul era ceva mai mic parca si avea o surioara mai mare. Ii vroia toate rochitele de printesa, coronitele etc. Tatal innebunea cand il vedea. Mama a venit cu ideea de a-i cumpara hainute de pirat etc, etc. ceva care sa-l atraga prin "stralucire" asa cum o faceau hainutele de "pretend play" ale surioarei. Copilul de fapt asta isi dorea. Ar ajuta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Un articol de pe DC: www.desprecopii.com/info.asp?ID=565" target="_blank">Pentru cine sunt papusile?

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia0606 spune:

Nu cred ca este o problema pentru care trebuie sa-ti faci griji. Probabil este o toana de copil. Eu m-am jucat toata copilaria numai cu baieti, numai jocuri de baieti si numai cu pistoale, mitraliere, masini, arcuri cu sageti, prastii si asa mai departe. Aveam o multime de papusi de care nici nu m-am atins. Si? Nu m-am considerat niciodata baiat. Iar mai tarziu am devenit o domnisorica destul de cocheta (care mai sarea la bataie din cand in cand!).

Felicia

http://www.babiesonline.com/babies/a/alex2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmina2 spune:

Nu exista jucarii pt.fete si jucarii pt. baieti,cum nu exista culori pt.fete si culori pt.baieti.Nu este nimic iesit din comun ca un baiat sa se joace cu papusi.Noi,oamenii am creat aceste tipare de comportament.Sincer,nu am vazut pe nici un ambalaj sa scrie:produs destinat fetelor.
Si baiatul meu se joaca cu papusi si de multe ori ascult ce vorbeste cu ele, ca e f.importanta verbalizarea in timpul jocului,cand copilul se "proiecteaza".Totul la el a inceput in grupa mijlocie cand la o serbare a fost printul din Alba-ca-zapada.Atat de mult i-a placut acel rol si de Alba-ca-zapada(fetita de la gradi'),incat si acum dupa aproape 3 ani o plimba pe printesa cu caleasca,ii spune ca o iubeste,etc.Sau-avem papusa balerina pt. ca iubita lui de la gradi'face balet.Ma lovesc si eu de mentalitati cand cumpar papusi,dar asta e, se mai socheaza o vanzatoare,doua, dar nu-mi pasa ce zic altii atata timp cat stiu ca nu e nimic iesit din comun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Nu pot sa dau un raspuns competent, doar ca noi i-am cumparat lui Matei o papusa pe la 1 an.
Se mai joaca si cu o papusa de-a mea, lily.

Nu se joaca mereu cu ele, are faze si faze.
Dar ii plac si masinile, trenurile, animalele si mingile.

La inceput parintii mei au fost putin contrariati, dar in final i-au cumparat si ei de mos Nicolae un bebelus cu biberon, babetica, etc.

Poate mama (am inteles ca nu vrea sa se joaca ce tatal, de ce ?) sa-l tenteze cu celelalte. Adica sa se joace impreuna.

Ruxandra & Matei (ianuarie 2002) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Revin pt c-am facut o groaza de greseli de ortografie, scuze:

de ce nu vrea sa se joace cu tatal ??

si de ce spune ca "baietii sunt rai" ??
are aceasta atitudine pentru toti reprezentantii sexului masculin?

nu vreau sa par paranoica, dar e posibil sa fie un mic abuz pe undeva ?
sau doar nu-i place "duritatea" masculina, fiind un pic mai sensibil?

Ruxandra & Matei (ianuarie 2002) & sotul drag

Mergi la inceput