Agentii de plasare bone
Ce stiti despre agentiile de plasare bone?
Eu sunt mamica unui baietel de 8 luni, in prezent in cautarea unei bone. Astazi am intrat pentru prima oara pe forum, si am citit o parte din mesaje. Sunt de acord cu cineva care spunea ca alegerea unei bone este, pana la urma, o loterie, indiferent prin ce modalitate o gasesti.
Dar totusi, as vrea sa stiu daca exista persoane care au avut experiente, pozitive sau negative, cu agentiile de plasare de personal. Eu credeam ca e mai simplu de gasit o bona, dar noi cautam din noiembrie, inca fara succes. Si agentiile par sa fie ultima solutie.
Va multumesc anticipat.
Raspunsuri
Alesia spune:
Adriana,
Si eu sunt in cautarea unei bone pentru Rares (4 luni si jumatate). La inceput am cautat doar prin intermediul cunostintelor, dar nu am gasit pe nimeni. Apoi am apelat la o singura agentie, am gasit o persoana potrivita, si cand am dat raspunsul (a doua zi lucratoare) persoana isi gasise deja printr-o alta agentie.
Asa ca m-am hotarat sa apelez si au la cat mai multe agentii - pentru ca vroiam o persoana din Aviatiei - unde locuim. Gasesti agentii pe net si in Pagini Aurii. Diferenta intre ele este taxa de vizionare (intre 125.000 lei si 19 EUR - din ce am gasit eu) si, cel mai important, comisionul (intre 50% si 100% sau chiar mai mult).
Unele agentii au psihologi relativ buni, care testeaza pretendentele la titulatura de bona inainte de a le introduce in baza de date, si iti pun la dispozitie si profilul psihologic al persoanei respective. Altele, dau anunt la mica publicitate, racoleaza persoane, si ti le prezinat la interviu, fara sa aiba habar pe cine prezinta.
Sau, agentiile mici, care au in baza de date 4-5 persoane, te cheama la o prima vizionare, ca sa platesti taxa, si apoi spun ca nu mai au altele conform cerintelor tale. Sugestia mea este sa intrebi si approx cate persoane au in baza de date, inainte sa mergi la o vizionare.
Multa bafta !
Alesia si bebe Rares
adrianangi spune:
Am o experienta tare neplacuta la acest capitol. Sfatul meu dragelor, este urmatorul:
daca aveti dosarul celei care doreste sa se angajeze ca bona in fata, incercati sa memorati citeva date din CV si apoi VERIFICATI-LE!
Daca bona zice ca a mai lucrat, nu va lasati pina nu va da numele familiei, nr. de telefon si verificati personal (eventual, cu o vizita!). Multe se folosesc de vecine, rude.
Cit despre analizele medicale..., stiti f.bine cum se obtine de la medicul de familie un certificat pe care scrie "apt de munca"!
Daca aveti cu ce, platiti-i voi bonei un set de analize, la un cabinet in care aveti incredere.
Nu va bazati pe agentii, oricit de binevoitoare ar fi persoanele de acolo si orice exprienta/baza de date ar avea... Eu am ajuns la concluzia ca singurul interes al lor este incasarea comisionului...
http://adriana.freewebspace.com/photo.html
boo lina spune:
Buna Adriana,
Eu am apelat la agentii de cateva ori si a fost ok, in sensul ca persoanele alese au fost de incredere. Dar asta nu a fost neaparat meritul agentiei ci mai mult al meu, modesta de mine Ce vreau sa spun este ca ei mi-au adus si tot felul de "ciudate" la interviu, dar a depins de mine sa vad dincolo de aparente. Eu zic ca daca te bazezi pe instinctele tale de mama si mai si un pic de experienta vizavi de comportamentul oamenilor ai toate sansele sa faci alegerea buna. Succes
Alesia spune:
quote:
Originally posted by Oliv
Alesia, stii cumva care sunt agentiile care chiar testeaza bonele?
La Blu am vazut profil psihologic al unei persoane (singura pe care am intervievat-o pana acum). In orice caz, in fisele de prezentare ale persoanelor este si un rezumat al profilului psihologic. Am vazut in dosarul doamnei pe care am intervievat-o si celebrul copac desenat de dansa.
Alesia
Alesia spune:
quote:
La Blu am vazut profil psihologic al unei persoane (singura pe care am intervievat-o pana acum). In orice caz, in fisele de prezentare ale persoanelor este si un rezumat al profilului psihologic. Am vazut in dosarul doamnei pe care am intervievat-o si celebrul copac desenat de dansa.
Alesia
adrianangi spune:
quote:
Originally posted by Alesiaquote:
lesia
Daca ai fi vazut si alte dosare, ai fi constatat cu stupoare ca "profilul psihologic" e identic...
Acolo eu era sa iau o teapa uriasa, cu o madama care se dadea drept medic pediatru dar nici nu fusese angajata la ultimul serviciu trecut pe CV(unde am sunat) deoarece, in urma testului psihologic, nu avea aptitudini pentru lucru cu oamenii si in conditii de stress... Si-am mai sunat si alte Spitale pe care si le trecuse "doctorita" in CV, cei de la resurse umane nici nu auzisera de ea.
Atentie! Nu aveti incredere oarba in profesionismul lor, verificati singure acolo unde se poate!
http://adriana.freewebspace.com/photo.html
alura spune:
Eu mi-am gasit bona prin Nina-Nana si am vazut 8 su 9 bone, dar si profilele lor psihologice inainte sa ma decid. Unele profile erau relativ asemanatoare, dar erau si altele care evidentiau trasaturile negative ale persoanei respective. M-a interesat forma de testare, fiindca sunt cat de cat in domeniu si mi s-a spus ca au fost aplicate doua teste de personalitate si cate unul de atentie,de memorie si de caracter ale caror rezultate au fost in final corelate.
gio spune:
La Nina-Nana nu stiu cum e, dar experienta mea singulara - Hara a fost..Mi-au adus 2 persoane, una care avea referinte de la o vecina, si alta fara profil psihologic care era pensionata..ati ghicit..pe caz de boala (tulburari depresive). sa va mai zic ce test aplica, care nu se mai foloseste din 1900 toamna..test clinic de altfel, care se folosea in spitalele de psihiatrie???? si cea cu profilul psihologic facut avea, conform testului lor, tendinta de disimulare..adica super!!!! niste idioti la agentia asta, parerea mea, total neprofesionisti. poate imi fac timp sa ma interesez unde se poate depune o reclamatie...
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....