Cat costa o nastere?
Buna fetelor,ma tot macina gandul asta cat costa nasterea,am auzit tot felul de variante, ba ca 200 euro ba 200 de dolari asta la doctor plus la anestezist,neonatolog cate un milion plus asistente.Eu o sa nasc in martie la Municipal o sa nasc normal.Va rog spuneti-mi si mie ce stiiti si voi.Multumesc anticipat.
Raspunsuri
mihaela_ce spune:
Buna!
Depinde de multe.In functie de maternitate,de medic(in general cand te duci la control intrebi celelalte paciente de la usa si in mod sigur iti spune cineva)si mai ales depinde de cum alegi sa nasti.Daca este cezariana atunci costa ceva mai mult (cred ca la asta se refera pretul pe care l-ai auzit tu)desigur anestezitul ,vezi si pentru epidurala sa-ti pui bani deoparte,si sa nu uiti de asistente si moasa(foarte important!).Oricum trebuie sa ai ceva bani ....
Bafta !
Delia spune:
Eu am nascut tot la Municipal, normal.
Eu zic sa te orientezi in functie de "prestatie".
Eu am nascut acum doi ani la Municipal si cam asa erau preturile: 100 $ doctorul si 500.000 moasa + actiunea ulterioara de "imprastiat" in stanga si drepta care pe mine ma costa cam 300.000 pe zi: de doua ori toaleta + asistenta de la pediatrie dimineata la cantarit, masurat, vaccinel si seara la baita.
Despre peridurala nu stiu ca eu nu am vrut sa fac.
Nastere usoara si un bebelus sanatos!
Delia si
Codrin
mitub spune:
Depinde in primul rand daca ai sau nu doctorul tau. In caz pozitiv, te poti prinde relativ usor din tarifele pe care le practica la consultatii, precum si de la pacientele de la cabinet. Oricum, in plus asta inseamna ca medicul stie cate ceva despre situatia ta si pretentiile mai depind si de asta.
Eu as zice ca in jur de 4 -5 milioane o nastere normala si cam 2 milioane in plus pentru cezariana ar fi OK. Anestezist, moasa etc poti intreba medicul sau pacientele si te poti orienta de asemenea in functie de prestatia la momentul respectiv.
Oricum, eu am nascut acum 4 ani, deci poate nu sunt foarte bine informata...poate iti mai zic mamicile proaspete!
Numai bine si nastere usoara,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2
ellinia spune:
Chiar duminica am discutat despre chestia asta cu cineva care stie cam care este "circuitul banilor in maternitate"! Eu am sa fac cezariana la maternitatea din Bacau si preturile stau cam asa:
-doctor 4.000.000
-anestezist 500.000 sau 1.000.000 (inca nu stiu exact)
-mana a doua in operatie (o asistenta cred) 500.000
-infirmiera care se ocupa de curatenia de dupa (placenta, etc) 100.000 plus un prosop si un sapun
si s-a terminat cu sala de nasteri. In salon incepe alta distractie, sunt doua asistente pe tura, plus o infirmiera
-asistenta 100.000
-infirmiera 50.000
Acum ce nu stiu eu este daca si doctorului pediatru trebuie dat ceva si cat anume, si asistentelor care se ocupa de copil. Asta nu am mai apucat sa ma interesez!
Eu as fi foarte interesata de o clinica particulara in Bacau, unde se poate naste (pentru ca la urma urmei tot atat te ajunge), dar scapi de stresul asta nesuferit de a imparti banii... Mai ales ca au fost multe faze penibile in care cele in cauza nu au mai apucat sa dea banii si in urma anesteziei desfaceau pumnul si le cadeau banii pe jos! Asta ma enerveaza pe mine! Ar trebui sa fiu concentrata p sanatatea copilului si a mea, nu sa caut buzunare pentru a pune bani! Ar insemna sa am vesnic bani in mana! Si apoi in sala de nasteri (cel putin la cezariana) doctorul are halat fara buzunare si nu ai voie sa-l atingi, trebuie sa-l caut inainte, si pe el si pe anestezist?! Sa umblu dupa ei prin maternitate? Deci, daca stie cineva o clinica particulara in Bacau, va rog sa-mi spuneti si mie!
Cristina si bebe 30+
ligia13 spune:
Fetelor ,
si eu ma intreb acum , nu neaparat cat sa dau , ci cum sa dau!
Hai ca cu doctorul e mai simplu, ii voi da inainte, probabil cand merg la ultimul control, ca sa fiu sigura.
Dar la anestezist cum fac? Unde tzin banii? Can il vad pe anestezist?
(Eu trebuie sa nasc cu cezariana)
ellinia spune:
Daca ai zis ca faci cezariana, in mod normal ar trebui sa vina inainte la tine anestezistul sa te intrebe ce fel de anestezie vrei, si atunci ii plasezi plicul. In cel mai rau caz i-l dai atunci cand vine sa-ti faca anestezia... Nici eu nu stiu!
Trebuie sa ne facem griji si cu chestia asta?!
Cristina si bebe 30+
monica-elizabet spune:
fetelor, cel mai bine ar fi sa se ocupe altcineva de "impartitul darurilor"...sotzul, mama, soacra...cine vine cu voi la spital.
eu am dat personal...dr-lui(la controlul dinainte de cezariana) anestezistului(atunci cand a venit inainte de operatie sa ma intrebe ce tip de anestezie vreau)...asistentei sefa(atunci cand mi-a luat datele si mi-a scris fisa) si la celelalte doua asistente din sala de operatie tot inainte...la restul s-a ocupat soacra mea fiindca ea a fost mai tot timpul cu mine la spital....la neonatolog eu nu am apucat sa dau nimic, soacra mea nu stia ca trebuie sa-i dea...desi aveam plicul pregatit...dar oricum am inteles ca se cam da dupa acestui medic si se cotizeaza mai puternic daca bbelusul are ceva probleme...daca nu...asa ceva simbolic.
asa cum ii ziceam si lui gia22 pe pm...eu cred ca preturile le facem noi in functie de cat avem posibilitatea...oricum ei ar trebui sa-si faca datoria fata de paciente si daca le dau si daca nu....
va pup si va urez sarcini si nasteri usoare si bbe-i sanatosi
monica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos
sibip spune:
O intrebare despre modul de gestionare a plocoanelor: cum ati procedat pt. recunoasterea plicurilor intre ele? Culori/marimi/grosimi diferite? Sau le-ati indoit la cite un colt... Sau ati scris pur si simplu - medic, anestezist... Ca sincer imi tot sucesc mintile si nu stiu cum va fi mai bine sa procedez... ![]()
Multumesc!
Ioana
Monique spune:
Mie nu mi se pare moral sa primesti banii inainte
Deci...ca si la prima nastere...le voi acorda "drepturile" DUPA, fiind in "cunostinta de cauza"...in functie de prestatia fiecaruia, nu ?!...
40s
MIKYDUTA spune:
M-ar interesa si pe mine o clinica particulara in Bucuresti cu conditii bune .
Poate stie cineva sa imi spuna nume si preturi.
Sincer eu nu ma gandesc sa nasc in Craiova si am auzit ca ar fi o clinica meseriasa in Bucuresti.
Merci