tenul la adolescenti
Intr-un timp reusheam sa tzinem in frau explozia de pe fatza ei cu mibazon + o igiena stricta (in fiecare zi schimbata fatza de la perna, spalatul pe fatza cu sapun special dat de nenea doctorul, etc), acu de cand merge la internat nu mai putem. si se vede pe fetzisoara ei. Mai aiurea e ca si le rupe (coshurile) si mi-e teama sa nu-i ramana semne. doctorul ne-a recomandat sa mergem la cosmetica. mie mi se pare cam devreme la 13 ani, dar ma bate ideea din ce in ce mai mult. voi cum procedati cu ai vostri copii?
am mai incercat saptamana trecuta niste plasturi dintr-aia pentru nas care cica ar curatza fatza. rezultatul? a indepartat punctele negre in proportie de poate maxim 5%, rezultatul fiind aproape de nevazut.
Raspunsuri
Sorina7 spune:
La baiatul meu (15 ani) are efect Clearasil, nu ala cu balsam ci solutia clasica. Dar nu des, ca atunci am observat ca se "obisnuieste" fata.
Sorina
lilach spune:
quote:
Initial creeata de lorelei_19
Intr-un timp reusheam sa tzinem in frau explozia de pe fatza ei cu mibazon + o igiena stricta (in fiecare zi schimbata fatza de la perna, spalatul pe fatza cu sapun special dat de nenea doctorul, etc), acu de cand merge la internat nu mai putem. si se vede pe fetzisoara ei. Mai aiurea e ca si le rupe (coshurile) si mi-e teama sa nu-i ramana semne. doctorul ne-a recomandat sa mergem la cosmetica. mie mi se pare cam devreme la 13 ani, dar ma bate ideea din ce in ce mai mult. voi cum procedati cu ai vostri copii?
am mai incercat saptamana trecuta niste plasturi dintr-aia pentru nas care cica ar curatza fatza. rezultatul? a indepartat punctele negre in proportie de poate maxim 5%, rezultatul fiind aproape de nevazut.
Stiu ca la noi dr. prescriu un medicament pentru acnee,deci se poate face tratament si crede-ma ca aam vazut rezultate. Cei care au probleme si fac cam de 2 ori pe an tratament nu prea le apar cosuri.
Incercati si voi.
Dupa parerea mea este mult prea devreme pentru cosmetica.
In afara tratamentului trebuie neaparat sa-si curete fata in fiecare seara de tot praful care se aduna peste zi.
Chiar as recomanda sa foloseasca un demi make-up, este un hidratant cu putina culoare si atunci toate impuritatile ramin pe make-up si nu intra direct in piele.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
lorelei_19 spune:
Ella, multzumesc de raspuns. si noi am fost la medic si ne-a dat tot felul de tratamente, dar ... trebuiesc facute in fiecare seara! Malina e doar in weekend acasa, deci doar 2 seri pe saptamana. Tie ce anume ti-a dat doctorul???
Sorina, am incercat, dar
lilach spune:
Noua nu ne-a dat medicul nimic...copiii mei nu au probleme dar stiu de la fiica -mea ca are prietene ,colege de clasa care fac tratament cu medicamente.
Am sa o pe ea cind vine de la scoala.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
Kehleyr spune:
Daca doctorul ti-a recomandat sa mergeti la cosmetica, inseamna ca nu este ceva grav care sa necesite medicamente. Eu am avut acnee toata adolescenta, am incercat multe tratamente -- Retin-A, Airol, Skinoren, Clearasil -- si nici unul nu a avut efect. Pana cand nu am gasit o cosmeticiana buna, nu am scapat. Sau poate pur si simplu am depasit varsta critica.
Dar trebuie sa discuti cu ea foarte serios, sa pui accentul pe orgoliul ei de domnisoara care vrea sa fie frumoasa, si sa ii explici ca nu este bine sa si le rupa, sau sa umble cu mainile murdare pe fata, sau sa nu se curete pe fata in mod regulat.
How I wish to dream again...
angel_jp spune:
Ma bag si eu in vorba...si fata mea are acnee (14 ani)eu ma gandeam ca poate fi vorba si de alimentatie ,ea mananca dulciuri foarte multe in special ciocolata.Acum i-am trimis eu de aici niste pastile speciale...cica i-au mai trecut,dar ma intreb oare cat dureaza?Eu nu am avut cosuri in adolescenta si nu stiu cum sa o ajut ,o sa incerc sa o duc si la cosmetica.
smillaraaq spune:
Eu si acum, la 25 de ani, fac cosuri daca mananc prea multa ciocolata - e crima ciocolata pentru ten si dulciurile pe baza de ciocolata au acelasi efect. La fel mancarurile grase, prajelile etc.
Am avut cosuri de la 14 pana pe la 16-17 de ani, nu le-am stors/rupt niciodata (raman semne). S-au atenuat cand am inceput sa ma demachiez zilnic (seara - foloseam lapte Doina, ca aia aveam :D) O prostie pe care am facut-o pe la 16 ani si intr-o oarecare masura o regret a fost asta: aveam tenul mai gras (si parul tot gras), deci cosuri cat cuprinde (si in cele mai nasoale locuri: pe nas, frunte, barbie etc) si fatza imi lucea foarte urat. M-a invatat o prietena sa ma curat cu lotiunea LARA (nu stiu daca mai exista, scria pe ea "lotiune tonica degresanta") - ei bine, cred ca ajunsesem sa dau cu Lara din ora-n ora, tare-mi mai placea mie ca-mi lua luciul ala de pe fatza. Prostia a fost, cand am terminat o LARA si nu gaseam alta (eram la tara undeva) sa ma dau cu spirt. Mi-a uscat pur si simplu tenul, a inceput sa se descuameze ... am scapat de luciu si am dat de cojite pe fata!!
Acum am ten uscat si-l hranesc foarte bine cu hydra fresh de la L'Oreal (demachiant si crema).
Pana la urma e o varsta, asta cu cosurile si trec singure pe la 18-20 de ani. Dar se pot atenua/ tine sub control cu igiena stricta si diverse produse. Pentru "uscarea" cosurilor, eu am folosit multa vreme cu succes un produs de la farmacie numit "pivalat de flumetazon", aplicat local. Si pasta de dintzi
Mai exista tot soiul de leacuri babesti pe baza de drojdie (un graunte de dojdie mancat dimineata pe stomacul gol sau o masca pe baza de drojdie aplicata pe fatza etc), dar nu vreau sa ma intind.
Ceea ce mie mi-a parut bine ca am inteles la vremea aceea a fost ca e o varsta ... si trece.
pentru mamici si adolescenti!
www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila
maria m m spune:
Buna,
Si fiica mea (13 ani) are acnee.Am incercat si eu plasturi pt nas/frunte/barbie dar ca si lorelei,nu am observat imbunatatiri.Tot cam asa,in proportie de 5% au fost eliminate punctele negre.
Am incercat si cu mai multe produse,insa acum suntem in cautarea unui produs care sa dea rezultate(mai bune ca cele care le-am avut).Ce imi puteti recomanda?
Cat despre cosmeticiana....ma bate si pe mine gandul,i-am spus ca atunci cand va fii ea pregatita,cand ma va ruga sa o duc,am sa o duc.
maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)
moshu spune:
Ati auzit de produsele pe baza de aloe vera? Cunosc mai multe persoane care si-au "rezolvat" tenul folosind o crema pe baza de aloe vera si propolis, si o cura interna de vitamine naturale. Daca doriti detalii, incercati un e-mail la reclama sau telefon reclama.