Gynipral - cine a luat sau ia asa ceva

salut, fetelor!!!
am o prietena care este insarcinata si a avut inca de la inceput o gramada de probleme:hemoragie...cerclaj...contractii foatre puternice
acum are aproape 7 luni si are si probleme cu tensiunea
medicul i-a recomandat mai multe medicamente(no-spa,scobutil,etc)dar si acest medicament :GYNIPRAL
din cate am inteles de la ea, are niste reactii f. ciudate de la el:stari proaste,gafaie, palpitatii, se simte de parca ar fi in sevraj, nu poate vorbii coerent, etc
a mai luat saa mai ia cineva asa ceva?
sunt normale aceste reactii?
voi cate pastile luati pe zi?
cum va simtiti de la ele
va pup si astept raspunsuri
Bafta !!
Kokolina - mami a lui Andrei care are o maselutza
Raspunsuri

rachel owen spune:
Si eu am luat si mi-a fost foarte rau. De altfel si scrie pe prospect ca asemenea stari sunt normale. Dar pt ca mi-a scazut tensiunea in asemenea hal incat era mai sa mor, Dr a zis sa le intrerup. Asa ca am ramas la No-Spa, o injectie/zi + 2 pastile, iar in caz de urgenta 1/2 fiola de diazepam. Scobutil mi-a dat si mie, dar dupa ce am citi prospectul m-am ingrozit la ce scria acolo, si le am inca pe dulap.
Concluzie: ar trebui sa vorbeasca cu doctorul, pt ca pe de o parte sunt cele mai tari si mai bune medicamente pt contractii, dar pe de alta parte palpitatiile si ametelile astea nu fac bine fatului.

carmenp spune:
Eu am luat cite o pastiluta pe zi si nu am avut nimic de la ele.
quote:
Initial creeata de Kokolina
salut, fetelor!!!
am o prietena care este insarcinata si a avut inca de la inceput o gramada de probleme:hemoragie...cerclaj...contractii foatre puternice
acum are aproape 7 luni si are si probleme cu tensiunea
medicul i-a recomandat mai multe medicamente(no-spa,scobutil,etc)dar si acest medicament :GYNIPRAL
din cate am inteles de la ea, are niste reactii f. ciudate de la el:stari proaste,gafaie, palpitatii, se simte de parca ar fi in sevraj, nu poate vorbii coerent, etc
a mai luat saa mai ia cineva asa ceva?
sunt normale aceste reactii?
voi cate pastile luati pe zi?
cum va simtiti de la ele
va pup si astept raspunsuri
Bafta !!
Kokolina - mami a lui Andreicare are o maselutza
Carmen,Ilinca&Ionut

roserb spune:
Si eu am luat vreo luna si jumatate, erau foarte eficiente impotriva contractiilor, intr-adevar, la prima jumatate de pastiluta pe care o luam dimineata daca nu mancam nimic inainte, aveam ceva palpitatii, si imi tremurau mainile vreo 10-15 min. Luam 1/2 pastiluta la 6 ore, iar pe finalul tratamentului, luam si cate o pastila intreaga cand aveam contractii mai dese.Scrie oricum si in prospect ca pot aparea diverse rectii adverse, care mai de care mai neplacute. Eu am incetat tratamentul la 36 saptamani, si am nascut la aproape 39.
Oricum, daca nu le suporta , trebuie vorbit cu medicul, poate recomanda altceva.
Roxana si piticii
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

gio spune:
Si eu am luat, de la 27 de sapt pana la 37, 4/zi..m-am simtit tare rau de la ele, dar efectul a meritat - am nascut la termen..aveam ameteli, ma simteam rau cu totul, dar am stat mai mult in pat, si in plus am fost in stare si sa invat si sa-mi iau examenele la facultate
..dar ca efect - super - naspa...
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

adelau spune:
si au am luat incepand cu saptamana a 5 a de sarcina si pana acum la 13 sapt. cate 2/zi. Prima data cand am luat am avut niste palpitatii de m-am speriat asa de tare ca nu stiam ce mi s-a intamplat. Apoi cred ca s-a obisnuit organismul cu el ca nu am mai avut nimic. Acum nu mai iau, Dar sa stiti ca m-am simtit mult mai bine de la el eu avand mari dureri de burta.
Adela

hannah spune:
Buna
Si eu am luat Gynipral.Am avut sarcina cu pb:
- 1)col scurt deci am facut cerclaj si
- 2) sindromul anticorpilor fosfolipidici!
De cand am facut cerclajul adica din sapt 14 pana in sapt 37 cand mi-a fost scos firul de cerclaj am luat Gynipral. Intr-adevar are reactii adverse (greata, somnolenta, tahicardie) numai ca in aceste cazuri trebuie redusa doza ..eu am luat 1/2pastila la 8 ore ...dar depinde ..cand bebele apasa pe fir (asta in lunile 6-7, cu toate ca am stat la pat aproape toata sarcina! :( ) ..maream doza (la indicatia medicului!) la 1 pastila la 8 ore sau 6 ore ..depinde...
Sanatate si numai bine
Karina si

roisin spune:
Pe mine m-a anuntat medicul din start ca Gynipralul are ca efect secundar scaderea tensiunii, de la care pot aparea ameteli, palpitatii, mai ales in cazul persoanelor deja hipotensive (cum sunt si eu, de altfel).
Mie mi-a recomandat sa incep cu jumatate de pastila pe zi, si sa cresc progesiv pana la 2/zi (una dimineata, una seara), iar jumatate de ora dupa ce le iau sa incerc sa nu ma agit, ba chiar sa stau culcata sau macar foarte relaxata, sa nu ma ia cu ameteala.
N-am mai ajuns la doza de 2/zi pentru ca intre timp s-au oprit de tot contractiile, dar niciodata n-am resimtit efecte secundare.
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Marina spune:
si eu luam 2 pe zi contra contractiilor care prin luna 7 devenisera cumplite dar nu am avut efecte secundare si cu tratament intensiv am dus sarcina pana la 36 sapt (cand am nascut cu bine un bb 2 perfect)

mariamunteanu spune:
Dar NO-SPA nu e bun sau e prea slab ? Si eu am contractii (sunt in sapt.22), nedureroase si spasme continue ale uterului pe
care-l simt pulsand incontinuu, plus ca mi s-a scurtat colul si
DR. mi-a prescris magneziu si repaos la pat, nimic in rest. Un bun dr. ginecolog din Ro (prieten de familie) mi-a spus sa iau neaparat No-spa preventiv 1-2/zi sau la nevoie Gynipral. Stau cu mare frica: pe de o parte, nu vreau sa iau pastile care ar putea afecta copiii, pe de alta parte riscul e prea mare.
Fetele care ati trecut prin asa ceva, ce ma sfatuiti ? No-spa se ia la anumite intervale ca antibioticele sau pot lua 2/zi una dimineata si una seara ?
Precizare: uterul nu mi se intareste.
maria
Va multumesc,
Maria

Monica-Elena spune:
Maria aici se da preventiv No-spa 2 pe zi dimineata si seara si scobutil supozitoare. Nu are nici un fel de efect asupra copilului.Mie cand am avut la fel ca tine mi-a dat sa fac injectabil scobutil si papaverina dimineata si seara cate o fiola din fiecare timp de 3 zile. Si gynipralul e f bun. Eu inca nu am ajuns sa iau sunt de abia in 14 sapt dar sora mea a luat la a doua sarcina. Da niste senzatii mai ciudate dar duci sarcina la cap. Important este sa nu bei cafea cand iei gynipral.
Fi increzatoare si totul va fi bine. Si eu sunt tare speriata ptr ca sarcina este obtinuta prin FIV dupa 11 ani de trataemnte si stau la pat(ma misc doar prin casa fara sa fac absolut nimic) si ma sperie orice, dar nu este bine. Eu dupa o discutie cu medicul meu care m-a linistit ca totul este in regula si am aflat raspunsuri la toate intrebarile mele m-am relaxat acuma si ma si simt mai bine cand sunt relaxata si eu si bebita.
Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.